Prijava
 1.    

  TEFTER

  Drugi naziv za rokovnik,ovim su ga imenom nazivale nase bake i deke i sluzio im je za bukvalno sve sto nisu mogli da upamte.
  Tefter je njima sluzio kako za zapisivanje brojeva telefona i vaznih adresa,datuma rodjendana,svadba,krstenja,sahrana tako i za vodjenje evidencije o pristiglom novcu,dugovanjima sto prema drzavi sto prema ostatku sveta,pozajmicama koje su davali,lekovima koje piju,koje su pili ili koje tek treba da kupe.
  Neretko i za zapisivanje raznih recepata u slucaju da je tefter u posedu neke bake.

  Ja:Baba imas 200 dinara da mi pozajmis?
  Baba:Cek sine da pogledam u tefter(vadi tefter iz dzepa,stavlja naocare za citanje)hm... ovde jasno pise da sam ti uzajmila vec 600 dinara,jos mi nisi vratila.
  Ja:Ma daj baba vratila sam ti to jos otkad.
  Baba:Nisi nisi evo prekrizeno je sto si mi vratila,jos 600 dinara imas duga,evo pise crno na belo sine,tefter ne laze,sve ja imam ovde upisano evo i datum.05.03.2009 si trazila 100 onda si 15.04. vratila onih 300 sto si mi dugovala pa onda 27.04. ...
  Ja: Dobro de baba,sto si na kraj srca,aj daj bar 100.
  Baba:Ma dacu sine i 200 sto necu al eto cisto da znas da ti se ovde u tefteru nakupio poveci minus,pa ne padaju ni meni pare sa drveta,u moje vreme novca nije bilo,ja nisam imala ....Iju pa i ja dugujem komsinici Mari 1000 dinara nacisto sam zaboravila!Sreca te imam ovaj tefter da me podseti.

 2.    

  Tefter

  Fiskalni račun koji se izdaje samo stalnim gostima u kafani.

  Komšiju ponijela atmosfera u kafani pa se malo vise zgazio od alkohola, da bi na fajrontu skont'o da nema dovoljno para da plati ceh. Ma nije frka, gazda rek'o da ga slobodno utefteriš i jer i onako će komšo sutra opet doći da sjebe dnevnicu na muziku i vopi.

 3.    

  Tefter

  Drugi naziv za rokovnik. Iskusniji, rasniji i cenjeniji vukajlijaši odreda defindžije ga koriste ne bi li zapisali sve što im tog momenta padne na pamet, a može da prođe kao definicija pristojna njihove veličine. U njoj se nalaze svakakvi izrazi koji su produkt svakodnevne bleje, šefa koji ti jebe sve po spisku, profesora, roditelja, pa čak i istorijskih ličnosti. Ljudi koji poseduju tefter obično malo prate postere, ne zanimaju ih mnogo reakcije, za koje misle da su tinejdžerski šit, i predmet skupljanja lajkova na fejzbuku. Ta u pravu su. Elita sajta se nalazi u kutku -definicije- i posvećena je svojoj nameni, pisanju definicija koji će ponekad pljuvati, ali često i zasmejavati one koji ih čitaju. Tefter, sveščica u kojoj se, negde izgubljena, nalazi nova odabrana definicija, ostaće pored radnog stočića i nestrpljivo čekati da se u njega napiše nešto novo, i izvadi nešto staro, što će popraviti raspoloženje Vukajlijaša defindžija, i otići na naslovnu, zasluženo kao penzija u Srbiji.

 4.    

  Tefter

  Notpedov stariji brat.