Prijava
   

Turbina

Turbina je naprava koja se povezuje sa taksimetrom i služi da poveća iznos na brojilu, to jest da nabudži cenu vožnje. Taksisti ih montiraju na mesta gde neprimetno mogu da ih sevaju brže nego što Kemiš šreduje dugmetaru na svadbi u Gelzenkirhenu kad krajičkom oka spazi apoen od sto jura, na primer na ablender. Postoji teorija da ih neki ugrađuju čak i u sedišta, pa mušterija na taj način nesvesno dodaje po koji dinar na ukupnu cenu vožnje svaki put kada se provrpolji, nasloni ili malo jače prdne. Prodaju se na buvdži, ispod tezge kod Ljube Rumuna, ili se nabavljaju direktno od proizvođača, samoukog matorog elektrotehničara koji je razbijao OTO u osnovnoj i ima na polici uredno poređane i ukoričene Simensove kataloge otpornika s početka osamdesetih.

Isturbinirano vozilo, u sprezi sa nepravilno baždarenim taksimetrom, učiniće da te vožnja od Slavije do Pančevačkog mosta izađe kao celonoćno bahanalisanje sa tri mlade rave u đakuziju i ciglom koksa pride, tako da ja radije biram GSP. Tu barem ponekad očešem sisu laktom.

Komentari

oće da turaju prekidač na menjač..i kako koji put se uvati za menjač turbina samo učinu zzzuuumm..pitaj boga kolko kilometra....

Hahaha fermentisani kralju!

Jebačka, nema šta. ++

Први пут чујем за ово... +

Вероватно зато што се ни ја не возим таксијем.