Prijava
   

U ribara mokre gaće, za večeru ne zna šta će

Kratka rimovana pesmica za podjebavanje ribopecača. Više smisla ima ako se drnda profesionalni ribar, ali takvi su retki, pa se peva i sportskom. A taj je najčudniji: što ide u ribolov ako ne da bi konzumirao što ulovi? Kakav "Uhvati i pusti" i te boranije. Vredi se i pomučiti da bi dobru ribu uhvatio, prikradati se, šunjati, pa i u vodu uskočiti ako treba. To ne razumeju mnogi. Jer dobra riba je prava retkost i vredi i par puta proći bez ulova. Isplati se još kako, satisfakcija je ogromna i sve tada pada u zaborav i vredelo je istrpeti; i podrugljivost, ismevanje...

- E, ovo je bilo baš onako, žestoko! Bogami, vredelo je čekati! A mogli bi malo češće da šaljemo dete kod baba i deda samo, a?
- Eh, i ti sad, samo ti to u glavi!
- Pa, i ti si kriva, ženče. Mislim, još uvek si riba i po. Vid' me, sav sam mokar, hehe. Nego, ogladneo sam od ovih, khm, fizičkih aktivnosti. Šta ima?
- E, sad, trebalo je nešto da spremim, ali sam bila sprečena zbog tih istih aktivnosti, pa ćeš morati da navučeš te svoje gaće i da se sam snađeš. Taman, evo, i moje ponesi i baci ih pravo u mašinu, skroz su mokre.
- Eh, sudbino ribolovačka...

Komentari

vrlo, vrlo vredno čekanja :)

Hvala. Inače se ne raspravljam sa grčkim bogom koji voli rvanje...
:)

nisam neki ljubitelj vode, ali ribu volim i lešo i na žaru :)

neočekivano. ja bih mlatio o krivolovu i nebrizi nadležnih prema ribljem fondu. omiljeno!

Volim malo da napravim preokret u definiciji, a ovakav primer nisam davno pisao. Mada mi se čini kao da u primeru nešto nije kako treba, ali nikako da provalim šta.

Ваљано окретање у примеру у односу на тело дефке...! ++

Dao sam plus na naslov, a sad cu i da procitam :)

Ово она по поруџбини? Допадам, јефтино си је продо ...

Mada mi se čini kao da u primeru nešto nije kako treba

Па сјебо си пример потпуно, шта има да ти се чини.
Али, дефиниција, плус!

Ехтремно се нервирам када ово чујем.

Ko kaže da riba nije mrsna 'rana, ololol! +++