Prijava
   

Umetnička sloboda

Lukavi izraz koji možete upotrebiti kada vas neko napadne da lično vaš rad nije urađen po propisanim normama. Koristeći dotičnu slobodu, možete da radite šta vam je ćef, ne plašeći se od napada nekih dosadnjakovića, jer, šta oni pobogu znaju o umetnosti. Treba imati hrabrosti.

Kada umetnička sloboda prolazi:
Pokazujem moj rad za izložbu.
Sumnjičava nastavnica: Stavljaš previše bele. I šta ti je ovaj ovde zbrljani deo?
Nastavnik likovnog: Izvini, molim te, ali očigledno je da je genijalnost u pitanju, što bih ja rekao, umetnička sloboda!
Ja: Tako je, baš tako! (a za taj zbrljani deo me mrzelo da operem četkicu...ne, ne znam gde su mi ostale četkice)
Nastavnik likovnog: Ovo je interesantno naslikano, kako si to dobila?
Ja: Mhm, tajni recept. (tj. slučajno sam stavila vodu u činiju u kojoj je bilo zejtina a onda sve to pomešala sa nikad očišćenim četkicama).

Kada umetnička sloboda ne prolazi:
Majka: Ovde je pala atomska bomba! Je l' si ti normalna, čistiš li nekad?
Ja: Mama, nemaš pojma, to je umetnička sloboda.
Majka: Kakva bre umetnička sloboda?
Ja: Evo, na primer ova ovde čarapa preko stolice je simpatični detalj, a ona tamo kod kreveta je kontrast s njom...ovo mi je nova farma paukova, a ovo ti je dizajnirano nesređeni sto. Sad, ovaj deo je u mladalačkom haosu jer radim na novom projektu. Sve je to osmišljeno mojom genijalnošću. Trebalo bi da budeš ponosna!
Majka: (bled pogled)Imaš pola sata da pospremiš. (izlazi)

Komentari

+
Тешко је натерати маторце да уметнички размишљају;исто је тако и код мене као и у твом примеру,с тим да их ја једноставно отерам у пичку материну(баш тим речима,без лагања и претеривања)под изговором да је моја соба мој свет-зачудо,већ неколико месеци не залазе код мене.Хмм?:)

Farma paukova xDDD

Prvi primer me podsetio na moj rad u davnoj osnovnoj, Imali smo za zadatak da omanju flašu napunimo kamečićima do vrha (da ne bi bila providna) i na njoj nacrtamo lik svetog save, ali mene mrzelo da idem napolje i skupljam kamenčiće, te lepo uzmem i napunim pšenicom koju sam našo u ostavi. Na to će profesor:
Profesro: ''Pogledajde deco ovaj izuzetan slobodno urađen rad, napunjen pšenicom koja simbolizuje sva velika dela koja je Sveti Sava uradio za naš narod i sve gladi koje je sprečio i..... (Još mnogo koječega, ne sećam se)''
Ja: ''Pa da, da (Potvrdno klimanje glavom), veliki je on čovek bio.....

:D :D :D

Hahahahhahahahahhahahahahahhahahaha. :D
Hvala ti druže na trudu, što si mi iskomentarisao skoro sve defke. :D
I slobodno se javi da proćaskamo...pa ja ne znam ništa o tebi, dečače. :D

Jesam sve pročitao, i na sve osim jedne dao plus, a komentarisao sam samo one na kojima sam imao nešto reći. ''Do not speak, unless you have something to say.'' - Konfuzije :-)

Jaooo, što mi se ovo ''dečače'' nešto sviđa kako zvuči od nekog mlađeg, davno se niko nije potrudio da me podmladi malčice :D
Ovih dana jesam u gužvi, pa skoro da samo stignem da bacim pogled na odabrane, ali javiću se kao što kažeš, ja obožavam da razmenjujem filozofije s nekim drugim, a ti ih izgleda imaš dosta :-))