Prijava
   

Valja čim se ustane

Spisak potpuno neproverenih stavki, koje se kreću od bapskih nadrilekova, pa do proverenih informacija koje smo preko Blic žene dobili od čuvenih naučnika sa Univerziteta u Masačusetsu, a kojih opet ima toliko mnogo, da kada bi ih sve ispoštovao, trebalo bi ti najmanje dva sata da izađeš iz kuće. Jedan sat sve to da uneseš u sebe, a još jedan da izađeš iz WC-a. Ukoliko preživiš, naravno.

- Nakamura Petroviću zašto si zaksanio na posao?
- Nije gazda, ustao sam na vreme po japanskom običaju, nego dok ispoštujem sve što valja ujutru po verovanju i proverenim informacijama, treba mi četrdeset pet minuta najmanje. A i probudio se ja ljepo, no nije mi se radilo nešto. Spreman sam da nadoknadim sve tako što ću duže ostati da radim danas, ako treba i do ponoći. Je l' mogu danas ranije da izađem s posla jadan, moram u Podgoricu putovat? Tako da ću sve stići da završim ne brinite. Odo da prilegnem u kancelariji, probudite me u pet.
- Markoviću, šta je sa njim? Jesam ti rekao da je podvojena ličnost i da moraš da podstičeš njegovu japansku stranu?
- Rekao si gazda, ali počeo je da meša sve živo što je čuo da valja ujutru kada se ustane i izgleda da pobrljavi malo od toga.
- Ček bre, o čemu pričaš ti?
- Pa znaš ono gazda, čim se ustane, valja popiti jednu čašicu rakije, pa onda kafu jer kofein razbuđuje, cigara ubrzava mozak, voće je dobro jer moraš da uneseš određenu količinu biljnog šećera u sebe, malo belog luka za srce, pa onda malo meda, al' na njega iscediti limun valja, pa sendvič i tako se spisak tih saveta nastavlja, a on sve to radi ujutru pa je poblesavio skroz.
- Ma dobro, nema veze, ionako kada je Japanac za dva sata odradi više posla više nego svi zaposleni zajedno, tako da i nije strašno, samo da ne utiče ovo na njega puno.
- Ne brini gazda, sakrio sam mu gusle.
- Odlično.

Komentari

ja lepo ko svaki srpski gazda kašičica meda i pola čašice šljive, uz kafu i cigaretu i eo ništa mi ne fali da kucnem u drvo...kaki kurci južno voće, kiselji kupus ćaća

provereno zdraviji, proverili naučnici sa univerziteta u Masačusecu lololo

ja lepo ko svaki srpski gazda kašičica meda i pola čašice šljive, uz kafu i cigaretu i eo ništa mi ne fali da kucnem u drvo

Zvuči kao da je odlično tako započeti dan.

Ja sam ovde pisao o tome kako više preteruju sa tim šta je dobro ujutru, od baba, do novina i naučnika i kada bi sve to sasuo u sebe ujutru, verovatno bi odlepio za nedelju dana. Otud sam i Nakamuru izvukao kao lika za ovu defku, jer on je stari junak jednog mog primera. A gotivim ga do jaja lololo

Ne brini gazda, sakrio sam mu gusle.

:ДДД
Бај д веј, ако неко зна где могу да набавим јефтине гусле, нек ми пошаље пвт. лоло
+++

Podsetio si me na Nakamuru Petrovića. Stvarno je jedan od jačih izmišljenih likova.

Podsetio si me na Nakamuru Petrovića. Stvarno je jedan od jačih izmišljenih likova.

Nešto ga baš gotivim mnogo, a nisam ga koristio preterano.

Hvala na inspiraciji, nadam se da ćeš i ti moju do kraja iščitati kao ja tvoju.+++

znači, džoni povuk'o nogu :)
+++

Treba prvo ustati...
+++

Valja mnogo važnije stvari raditi, pa ne radim.
+

Valja mnogo važnije stvari raditi, pa ne radim.
+