Prijava
   

Vašar

Vašar - deo godine koji seljaci obožavaju, građani beže od njega, i deo godine kada ciga gura tezgu 'sas pravo zlato'.
Prvo idu pripreme nekoliko dana pre ''spektakla''. Šatori, tezge, vrućina, znoj, smrad, aparati, vožnje... dok se sve to postavi, digne se abnormalna količina prašine i poremeti standardni raspored pa psovke samo lete.
Sve počinje ujutru. Ako živiš u gradu u kom se održava stan, strepiš od toga da li će tvoj stambeni prostor izdržati toliku rodbinu. Spisak gostiju:
Keva, strina, tetka, tetkina deca, strinina deca, prijatelji i njihova deca, deca dece tvojih prijatelja, paša i njegova žena, babin starački dom i okolni starci, a stari školski drugovi će sačekati napolju da ne prave gužvu.
Kada dođu, iznosi se 500 kg prasetine, sarme i punjene paprike.
Kako je divno posmatrati vašar sa terase! Čika Pera se dere u mikrofon, čuju se cajke na sve strane, miriše šećerna vuna, pljeske i roštilj. A o gomili male dece koja vrište i keve/ćaleta koji se preznojava i da ne pričamo.
Kao kreneš nešto aj da vidim šta ima. Mali milion tezgi sa majicama (print Neznam dali sam video nesto vise seksy od tebe ! ), ciga prodaje nar(akcenat)ukvice, zlato, 3 za 100 dinari.
Tu i tamo vidiš neku jadnu životinju u kavezu koja samo što ne presvisne od vrućine, kola puna voća i povrća ili nekog opakog motoristu što zauzima pola puta. Jeee.
Nije čudno da vidiš nekog kako na sred staze knjava. Obično će neko iskočiti ispred tebe sa nekom stvarčicom i tražiti da mu daš pare, sve dok te ne smori nenormalno pa mu daš neku siću.
To je taj slavni vašar.

- Gospojo, gospojo! Vidite kake lepe narukvice, 3 za 100 dinari!
- pokušava da ignoriše

šetaju se stazom- E, ne mogu da verujem koja je plačipizda onaj mali!
- Da znaš!
- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
- Šta je bre ovo? Šta ćeš tu?
- PIIIIIIIIIIIIIIP PIIIIIIIP PIP PIP PIPPPPPPPPPPPP
cenzuraNagazi me konju jedan retardirani!
- Jarane, nisam ti ja kriv što spavaš na sred staze.

- Eeeeeeeeeeeeeeee! Snajo, snajo! De ste bre, vašar a? Da znaš, nema toga ovde kod nas u selo! Eto mi došli malo da vidimo šta ima... E Milinka, a ne smeta ti što sam povela svoju prijateljicu? Neće vam ona smetati.
- Ne smeta, ne smeta ubijanje pogledom
- Eeeeeee! A da znaš što ona ima jednu lepu sestru! Tako je lepa, ki da nema pedes' godina. Da znaš kakva je!
- Hm, dobro? -
- E dovela je tu sestru, saću ti pokažem da je vidiš eno je onam'!
šok
- Joooo' snajo zaboravih ti ja, došli nam i deca od te njene sestre. Ali su i oni poveli svoju decu. Mala deca, 5 godine, de mogu da ih ostave same? Ne smeta vam, je l' da?

Komentari

Nije loše. Malo nabacano i čini mi se preobimno ali opisno. Plus za trud i istrajnost.

Cc, hvala. Prva je. Morala sam.

Дадох плус само због следећег: Таман поче да ми пада глава (замало да се успавам читајучи), кад ОДЈЕДНОМ овај с аватара виде неких песто кила прасетине, сарме и пуњене паприке. Кацам видео реакцију насмејао сам се за све паре и без жеље да читам даље севнуо плушчину!
+++