Prijava
   

Vašar

Ruralni supermarket. Događaj gde možete nabaviti bukvalno sve. Pa dobro, ne možete naći fakultetsku diplomu aktuelnog predsednika republike ili Mojsijev zavetni kovčeg. Veliki broj prodavaca je tu da vam proda najrazličitije artikle, od plastičnih pištolja za decu preko suvenira u obliku šajkača, čuturica i ostalih patriotskih zajebancija do polovnih vojničkih uniformi nabavljenih ko zna kako i skinutih sa ko zna kog palog za otadžbinu na kojima su zakrpljene rupe od metaka. Takođe, moguće je doći u posed hladnog i vatrenog oružja ispod tezge ili go-go igračice koju je na tu manifestaciju doveo lokalni makro direktno iz Moldavije.

-M'linko, šta ti je ono tamo u šupici prekriveno ceradom?
-Koje? A, jes, kupio sam neki polovan tamić, reko' da ga malo sredim, valja mi da teram k'ompir i tako to na pijacu.
-A je li, otkad to ugrađuju onolike cevke na tamiće?
-A, gled'o si znači, 'bem li ti panaiju! Šta ti ima da zaviruješ pod moju ceradu u mojoj avliji, a?!
-I ti si zaviriv'o kad sam ufatio Milunku onomad u senu. Ti nikom za Milunku i ja neću nikome za ono čudo pod ceradom. Koji ti je ono kurac i 'de si ga naš'o?
-Ono ti je BM-21 Grad, ruski, pravoslavni. Neću valjda neke švapske da nabavljam. Kupio od Radoja švercera na vašaru za Preobraženje, on ti je to nabavio od nekog Rumuna što nije imao da mu plati prevoz nekih Moldavki preko granice. I eto, završio kod mene. Šta ćemo ako se opet zarati, neće valjda ovakva vojska da nas brani? Kad udare Bugari, ja samo upalim mašinu i bijem k'o lud.
-Što Bugari?
-Znaš kako je meni pokojni đed prič'o, kad se zarati samo udri po Bugarinu, ne'š pogrešiti.

Komentari

Дао сам плус још на рурални супермаркет :Д

A ja se mucio da pisem ostatak. :)

Добар је и остатак али рурални супермаркет је рурални супермаркет, а пример покидао :Д

Vidim da je udarac u saobracajni znak ostavio posledice.