Prijava
 1.    

  Vašar

  Period mrešćenja mladih Cigana.

 2.    

  Vašar

  Mesto gde možete da pojedete šećernu vunu i pljesak, provozate motor, bubamaru, kamikazu, pustite da škorpija provoza vas i istrese vas iz gaća, kupite lanac za bajs i novo rende, ikonu koja svetli kao novogodišnja jelka, popijete pivo, vozite se na auto drumu i uzmete čak pet nagradnih žetona, odete u kuću strave i užasa, pa na pečenje, onda na balerinu i tvister....Sve to pod izgovorom da vodite klince da se malo zabavljaju. Kada dođete kući, proradi hali - gali u stomaku, pa nema šanse da objasnite ženi da se niste zabili pod šator i pili rakiju, a deca bauljala sama po vašaru.

  Urbana legenda - Iiiiii nagradnu vožnju dobija devojka u žutu pantalonu i momak do njega!

 3.    

  Vašar

  Ciganska parada ponosa.

  Obuku najbolje odelo i ponosno paradiraju kroz gomilu.

 4.    

  Vašar

  Prasetina + pevaljka + alkoholna pića razni' vrsta + fuš stvari + seljaci iz okolnih sela + gradska ''gospoda'' + Zid smrti + klaker,kabeza,boza + Ringišpil + Svilene bombone,lilihipi,đevreci + 54823489724893274*Cigani....to te sve izađe = Vašar

 5.    

  Vašar

  Mesto okupljanja starih i mladih, radnika, seljaka, kao i preprodavaca, svercera, cigana, sitnih lopova i slicnih prevaranata. Narocito je omiljen kod dece zbog prisutnosti ringispila, sladoleda, secerne vune i kabeze. Karakteristican je za manja mesta mada nista manje nije popularan i u velikim gradovima gde ga najverovatnije zbog kompleksa nazivaju "sajam". Na vasaru moze da se nadje roba siroke potrosnje, sto bi se u narodu reklo "od igle do lokomotive". Takodje je u narodu poznata uzrecica "u dupe na vasar" koja moze da se shvati u kontekstu da se u dupetu odrzavaju nekakve aktivnosti, sto u nekim slucajevima i kod nekih osoba moze da ima smisla.

  - Povedi zenu na vasar, tolika je guzva da ce je sigurno izgubis!

 6.    

  Vašar

  Mesto gde se devojčice sa 14 ili manje godina obuku kao porno zvezde i idu na ringišpil i autiće gde će ih napaljeni petnaestogodišnjaci častiti žetonom!

  Siguran sam da svi znate po neki primer...

 7.    

  Vašar

  Ruralni supermarket. Događaj gde možete nabaviti bukvalno sve. Pa dobro, ne možete naći fakultetsku diplomu aktuelnog predsednika republike ili Mojsijev zavetni kovčeg. Veliki broj prodavaca je tu da vam proda najrazličitije artikle, od plastičnih pištolja za decu preko suvenira u obliku šajkača, čuturica i ostalih patriotskih zajebancija do polovnih vojničkih uniformi nabavljenih ko zna kako i skinutih sa ko zna kog palog za otadžbinu na kojima su zakrpljene rupe od metaka. Takođe, moguće je doći u posed hladnog i vatrenog oružja ispod tezge ili go-go igračice koju je na tu manifestaciju doveo lokalni makro direktno iz Moldavije.

  -M'linko, šta ti je ono tamo u šupici prekriveno ceradom?
  -Koje? A, jes, kupio sam neki polovan tamić, reko' da ga malo sredim, valja mi da teram k'ompir i tako to na pijacu.
  -A je li, otkad to ugrađuju onolike cevke na tamiće?
  -A, gled'o si znači, 'bem li ti panaiju! Šta ti ima da zaviruješ pod moju ceradu u mojoj avliji, a?!
  -I ti si zaviriv'o kad sam ufatio Milunku onomad u senu. Ti nikom za Milunku i ja neću nikome za ono čudo pod ceradom. Koji ti je ono kurac i 'de si ga naš'o?
  -Ono ti je BM-21 Grad, ruski, pravoslavni. Neću valjda neke švapske da nabavljam. Kupio od Radoja švercera na vašaru za Preobraženje, on ti je to nabavio od nekog Rumuna što nije imao da mu plati prevoz nekih Moldavki preko granice. I eto, završio kod mene. Šta ćemo ako se opet zarati, neće valjda ovakva vojska da nas brani? Kad udare Bugari, ja samo upalim mašinu i bijem k'o lud.
  -Što Bugari?
  -Znaš kako je meni pokojni đed prič'o, kad se zarati samo udri po Bugarinu, ne'š pogrešiti.

 8.    

  Vašar

  Dan na koji svi mi dajemo svu svoju ustedjevinu da bismo se posteno izokretali, i ofc. ispovracali.

  Primer je u ovom slucaju zaista bespotreban!

 9.    

  Vašar

  Oblik narodnog okupljanja koji se dešava u doba nekog crkvenog praznika na kome ima više kineske robe nego u Kini.

 10.    

  Vašar

  Buvljak (koji imamo svake srede) sa dodatkom ringišpila.

 11.    

  Vašar

  Vašar - deo godine koji seljaci obožavaju, građani beže od njega, i deo godine kada ciga gura tezgu 'sas pravo zlato'.
  Prvo idu pripreme nekoliko dana pre ''spektakla''. Šatori, tezge, vrućina, znoj, smrad, aparati, vožnje... dok se sve to postavi, digne se abnormalna količina prašine i poremeti standardni raspored pa psovke samo lete.
  Sve počinje ujutru. Ako živiš u gradu u kom se održava stan, strepiš od toga da li će tvoj stambeni prostor izdržati toliku rodbinu. Spisak gostiju:
  Keva, strina, tetka, tetkina deca, strinina deca, prijatelji i njihova deca, deca dece tvojih prijatelja, paša i njegova žena, babin starački dom i okolni starci, a stari školski drugovi će sačekati napolju da ne prave gužvu.
  Kada dođu, iznosi se 500 kg prasetine, sarme i punjene paprike.
  Kako je divno posmatrati vašar sa terase! Čika Pera se dere u mikrofon, čuju se cajke na sve strane, miriše šećerna vuna, pljeske i roštilj. A o gomili male dece koja vrište i keve/ćaleta koji se preznojava i da ne pričamo.
  Kao kreneš nešto aj da vidim šta ima. Mali milion tezgi sa majicama (print Neznam dali sam video nesto vise seksy od tebe ! ), ciga prodaje nar(akcenat)ukvice, zlato, 3 za 100 dinari.
  Tu i tamo vidiš neku jadnu životinju u kavezu koja samo što ne presvisne od vrućine, kola puna voća i povrća ili nekog opakog motoristu što zauzima pola puta. Jeee.
  Nije čudno da vidiš nekog kako na sred staze knjava. Obično će neko iskočiti ispred tebe sa nekom stvarčicom i tražiti da mu daš pare, sve dok te ne smori nenormalno pa mu daš neku siću.
  To je taj slavni vašar.

  - Gospojo, gospojo! Vidite kake lepe narukvice, 3 za 100 dinari!
  - pokušava da ignoriše

  šetaju se stazom- E, ne mogu da verujem koja je plačipizda onaj mali!
  - Da znaš!
  - AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  - Šta je bre ovo? Šta ćeš tu?
  - PIIIIIIIIIIIIIIP PIIIIIIIP PIP PIP PIPPPPPPPPPPPP
  cenzuraNagazi me konju jedan retardirani!
  - Jarane, nisam ti ja kriv što spavaš na sred staze.

  - Eeeeeeeeeeeeeeee! Snajo, snajo! De ste bre, vašar a? Da znaš, nema toga ovde kod nas u selo! Eto mi došli malo da vidimo šta ima... E Milinka, a ne smeta ti što sam povela svoju prijateljicu? Neće vam ona smetati.
  - Ne smeta, ne smeta ubijanje pogledom
  - Eeeeeee! A da znaš što ona ima jednu lepu sestru! Tako je lepa, ki da nema pedes' godina. Da znaš kakva je!
  - Hm, dobro? -
  - E dovela je tu sestru, saću ti pokažem da je vidiš eno je onam'!
  šok
  - Joooo' snajo zaboravih ti ja, došli nam i deca od te njene sestre. Ali su i oni poveli svoju decu. Mala deca, 5 godine, de mogu da ih ostave same? Ne smeta vam, je l' da?

 12.    

  Vašar

  Malo veći buvljak.Jedina razlika je u tome što ima par ringišpila...