Važno je zvati se Nikolić, iliti „(Zlatna) sredina školskog dnevnika“

Тхе Проф 2013-05-08 18:36:18 +0000

U pitanju je, razume se, jedan od najčuvenijih, najprihvaćenijih i – definitivno - najtransferogenijih mitova kada je u pitanju osnovno, odnosno srednje školsko obrazovanje: čudesna i, navodno, 137% delotvorna „bezbedna zona“ od profesorskih ispitivanja koja se oslanja na momenat odgovarajućeg prezimena rendom učenika kao svojevrsnog asa u rukavu istog u odsudnom trenutku „provere znanja“. Dogmatsko verovanje koje maltene stoji rame uz rame sa legendarnim Zvonkom Spasićem, iako za razliku od ovog potonjeg manjka logike kol‘ko i majka koju je lokalni pop zamolio da mu za koji dan pošalje svoje mlađahno muško čedo ne bi li ga „preslušao“ za crkveni hor, iako isti i ne postoji. Doduše, i današnji popovi su šarmeri, nije dobra žena baš totalitarno kriva.

Elem ( i da skratim moguću preopširnu priču koja bi se mogla izroditi iz moje dijagnoze skribomana ), ideja iz naslova potiče iz naširoko poznate prakse da profani u školama svoja STRAAAAAŠNA propitivanja oralnog tipa najčešće započinju ili 1) po azbučnom redu, ili – i to u neznatno manjem procentu slučajeva – 2) unazad od poslednjeg slova pomenutog pisma. Kakvu to sigurnost pruža onima koji se prezivaju na slovo i u blizini slova N ( što bi - barem dok nam ovi iz EU ponovo nešto ne prikenjaju – trebalo da bude neka sredina azbuke ) – procenite sami. Mis’im, doći ćeš i ti jednom na red, Nasumičniću, decxko!

Uglavnom i ne ispitujući previše opciju u kojoj bi jedan srpski učenik - za promenu - eventualno mog’o nešto i da NAUČI, svaka nejasnoća ili nepravda će trajati do onog trenutka kada na rendom visokoobrazovnoj ustanovi i pri prvom ispitu, onako svi đuture ne nauče značenje sintagme “prvi među jednakima”...

- Dobar dan, kontrola...
- A daaaj, puši kurac, što mene prvo?!
- Dečko, nije ti ovo škola pa da prozivam po azbučnom redu. Daj kartu il’ napusti čas!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

BONUS MATERIJAL ( jer ste VI to tražili! )

- Pomaže Bog, ukućani!
- Bog ti pomogao, Oče Filipe! Otkud ti?
- Pa, zar ja ne smem da obiđem svoju pastvu s vremena na vreme, Mileva? Il’ ti nisi postila pa se sad bojiš da ću da nađem dokaze, xexexe?
- Ama, jok, Oče, nego da sam znala da ćeš dolaziti, ja bih pitu umesila, eto to je...
- Neka, neka...Nego, je l’ ti muž tu?
- Ode upravo negde, đavo ga odneo...
- E, baš dobro jer ovo zbog čega sam doš’o on i ne bi razumeo! Elem, osniva se, ovaj, hor pri Crkvi...

13
46 : 6
  1. Srdačan pozdrav svima, samo da se javim da sam živ!

  2. Valjda prezivati? :-) I da li si ti to dirnuo suptilno u instituciju prwcednika? MINUS!

  3. :khm:

    Alo, momak, ko ti drma koaliciju lololo :)

  4. Op, ne povezah oma!

  5. Мићковић, ет јор срвис!

  6. Da se ne zaboravi plus

  7. Жив је Проф,умро није!
    +++

  8. A zato imaju onakve glasiće u crkvenim horovima! +++

  9. Pozzzz svima.

    A zato imaju onakve glasiće u crkvenim horovima!

    Hahahahahaha, e nasmeja k'o da i sam nisam znao! :)))

  10. posle petnes' dana evo tebe opet, opaa!
    +

  11. po azbučnom redu

    Prezivam se na B. Nisu mogli da me maše nikako, kacam biJo deca. +

  12. Ja na S, i mogu ti reći da je funkcionisalo...
    +

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.