Prijava
 1.    

  Veseljko

  U laloškom paorskom slengu, naziv za mlađeg konja koji se dovodi kobili da joj rasplamsa strasti i raspojasa požudu, kako bi u ključnom trenutku optimalne vlažnosti bio sklonjen sa strane i na pozornicu doveden rasplodni pastuv, da po kratkom postupku obavi junački deo posla.

  U društvu, to je onaj drugar koji stalno zuji oko devojaka, lako im prilazi, priča, zasmejava ih i taman mu zaigra brk, kad dođe neki kurajber, oduva ga mudima k'o ruski er beg, nasmeje se, namigne srećnici i za kosu je odvuče u klozet na obijanje pločica.

  - Braćelinjo, fine cice ovde, si nanišanio nešto?
  - Mhm. Malu Ivanu.
  - Hm, pa požuri, eno ga Mića se već razleteo oko nje, napada k'o Mančester.
  - Pff, Mića veseljko. Ima fore dok ne završim pivo, a onda idem tamo da je pregazim k'o plitak potok.

 2.    

  Veseljko

  Vrsta konja koja sluzi da svojom lepotom napali kobilu. Na njegovu žalost on se ne moze pohvaliti i veličinom svojih polnih organa, pa posle njega na scenu stupa pastuv.

 3.    

  Veseljko

  U narodu se ovaj izraz koristi za nerasnog konja koji služi da "pripitomi" rasnu kobilu. Preciznije,kad kobila nije "u teranju" na scenu stupa Veseljko. Stave ga u tor sa ždrebicom i on nesretnik po celi dan jurca za njom ne bi li se malo omrsio. I kad konačno uspe da je umori, kobila "padne s' nogu" i posustane, taman sto krene da je zaskoči Veseljka izbace napolje, uteraju rasnog ždrebca i on odradi pos'o. Ždrebac i kobila dobili svoje, gazda dobio rasno ždrebe, svi srećni i zadovoljni samo ga Veseljko poduvao.

  U žargonu Veseljko je decko koji opslužuje devojku u svim segmentima osim u najvažnijem-seksu. On joj plaća pedikira, manikira, egzotično putovanje, vodi je u bioskop, na pice, sladoled, seta je po Kališu, Keju, itd,itd. Samo kad je u pitanju seks,tu se pojavljuje i posao odradjuje neki mačo baja, dok se veseljko nada da će svojim višegodišnjim romantičnim pristupom devojci konačno dobiti nešto. Baja dobija odrađenu predigru i snošaj, devojka takođe, samo ga gospodin romantičar poduvao.

  Dva ortaka ispred dragstor-a cirkaju vops i zveraju okolo.

  A: E jesu li ono Neša i Brankica tamo prekoputa?
  B: Jesu. Jadan,Veseljko... (šljok,šljok,arghhhh) Ne zna da mu kurvu svako drugo-treće veče trpa Čvarak sa Vračara. Žao mi čo'eka! (hik)
  A: Ma šta žao, ko mu je kriv sto hoće da bude romantičan prema kurvi?!

 4.    

  Veseljko

  Veseljko je mali konj koji se dovodi kobili kako bi je razigrao. Nakon razigravanja kobile Veseljko se uklanja pastuvčini koji odradi ostatak posla sa kobilom.
  Veseljko je najčešće i najbolji prijatelj neke ženske, oko koje se stalno mota, čini joj usluge, zasmejava je, teši, kupuje uloške jer mu je to usput. U suštini sisa od čoveka koji se ukloni kada ženska nađe svog pastuva.
  Sa druge strane Veseljko je uporan, jer kada pastuv šutne ovu žensku on joj se ponovo vraća sa poboljšanim ulošcima i svežim forama.