Prijava
 1.    

  Video igre

  Najveća zabava koju možete imati obučeni

 2.    

  Video igre

  Po starijim ljudima i pojedinim nestručnim psiholozima glavni uzrok nasilja među današnjom decom. Neke od njihovih teorija sežu tako daleko da su u stanju optužiti izdavača određene igre za delikte koje su počinili klinci. Ustvari, to je njihovo najlakše obrazloženje za sve zločine koji se danas dešavanju među omladinom. Paradoks je to što stvari za koje se optužuju video igre (pljačke, ubistva, otmice) čine ljudi koji računar ili konzolu u životu nisu videli.

  Jednostavno, psiholozima je lakše optužiti igru nego napraviti analizu društva u kojem se određeni problematični pojedinac nalazi, kao i njegove genetske predispozicije za vršenje kaznenih dela i njegovu materijalnu situaciju. Umesto toga, mnogo je lakše krivicu svaliti na određeni zabavni produkt koji je dotični igrao i uz pomoć agresivne propagande širiti pogrešnu poruku roditeljima i deci. Na taj način sebi u velikoj meri olakšavaju posao, ali i čine medveđu uslugu roditeljima koji umesto deci da izgrade životne vrednosti, jednostavno zabranjuju igranje video igara misleći da su time izgradili karakter njihovog potomka i da su ga sačuvali od svih zala koja vrebaju.

  Iskreno, da li znate nekoga ko je opljačkao trafiku ili ukrao auto zato što je igrao GTA? Ili da li vam je poznata situacija u kojoj je neko ubio Arapa zato što je noćima pržio Call of Duty? Mislim da ne.

  Ne kažem da nema psihopata koji su učinili strašne stvari igrajući video igre (npr. izvršio masakr u školi igrajući Counter Strike, ili prolupao cepajući danonoćno WoW). Ali iza ovakvih slučajeva uglavnom stoje veći problemi i za rešavanje istih je često potrebna dublja analiza.

  Uzmite mene za primer. Dosad bih trebao biti serijski ubica i okoreli pljačkaš, ako uzmemo u obzir svo vreme koje sam proveo igrajući igre. Prema tome, ako neko ima aspiracije ka činjenju zločina, on će to i raditi, bez obzira da li igra fudbal ili Oblivion na računaru. Igre služe kao razbibriga i neće kreirati kriminalce, a još manje će imati negativne efekte na životnu filozofiju mladih. Štaviše, naučno je dokazano da igranje FPS igara poboljšava motoričke sposobnosti, a u većini slučajeva pomaže pri učenju stranih jezika, jer jelte, pošto živimo u doba globalizacije, sve je na engleskom.

 3.    

  Video igre

  Virtuelni svet u kom moras da imas 18+ godina da bi video sisu, a dosta manje da bi se muvao po cernobiljskoj elektrani punoj mutanata i zombija, pobio pola nemacke, korejanske, japanske populacije i uopste izucavao najrazlicitije, atraktivne nacine za ubijanje najrazlicitijim, atraktivnim predmetima i alatkama.

 4.    

  Video igre

  Domunđavanje očima u situacijama kada nije zgodno da se komentariše. Nos može da posluži kao džojstik.

  - Jesi video/videla ovu/ovog?
  - ... (prevrtanje očiju, bečenje, namigivanje, treptanje, itd.)

 5.    

  Video igre

  Što su jednostavnije, to su zaraznije - oduzimaju previše vremena i ne možeš da prestaneš da ih igraš.

  Mine, clickomania, zuma, nekada pacman..

 6.    

  Video igre

  Govori se za osobu koja je videla igre.

 7.    

  Video igre

  Aplikacije koje ničemu ne služe osim usavršenja rečnika korišćenjem izraza iz igara i povećanju doza napetosti. Naravno uz gubljenje vremena.

  Sine, idi uči malo!
  Pusti me bre samo još jednu utakmicu.
  Dobro, ali samo jednu!
  -posle odigranih 5 utakmica
  Ajde završavaj više!
  Ma beži bre! (u sebi: joooj kako me nervira, bot 1)
  -dodje roditelj i ugasi mu komp
  Mrzim te!!! (počne da lomi sve po kući)

 8.    

  Video igre

  Pored osnovne svrhe-zabave, odgovorne su i za unistavanje tastatura, miseva i monitora.
  Sve sa namerom zlih kompanija da sto cesce kupujete iste!

  "You were killed by Dracula3" - Bum! Puce mis...