Prijava
 1.    

  Vikend sektaši

  Obskurna sekcija žgadije, iritnatna zbog samog svog postojanja. Dečačići i devojčice koje, posle završene radne školske nedelje, za petak i subotu veče doživljavaju kompletnu metamorfozu svoje ličnosti.

  Mračni, "opaki" izgled, kojim pokušavaju da postignu efekat što većeg razlikovanja od drugih ljudi iz soje okoline. Stavovi i "razmišljanja" koja deklamuju iznova i iznova, kojim pokušavaju da ceo svet uvere da su te reči iskreno njihove i da u njih veruju celim svojim "prokletim" bićem, koje ne pripada ovoj "kasabi zaostalog življa".

  Oni su najbolji predstavnici fizički opipljive laži: ogoljeni bilbordi isfolirane psihe, buntovnici bez razloga i cilja. Iritantna pojava koja izraz "klinačko zamlaćivanje" podiže na jedan viši nivo, koji sam po sebi nije toliko opasan, koliko daje mogućnosti da se od njega napravi ograoman dar-mar čije će se posledice dugo krpiti.

  Auto-marginalizacija samog sebe, makar i na kratak vremenski period, sa ciljem da se zapali masa, da bruji čaršija o "skarednostima sektaškim", samo radi ulivanja čudne zabave u inače čemeran život, je samo jedan novi ekser koji čeka da bude zakucan u sanduk. Pokušaji da na silu budeš nešto što nisi, da bi se uklopio u neuklopive, je samo laganje odraza u ogledalu. Svaka reč se odbije jer je odraz ne čuje. Svaki osmeh u tom ogledalu nije znak prihvatanja laži kao istine, već je još jedna u nizu obmana koja dodaje drugi ekser i stavlja ga pod čekić.

  A, čekić samo udara i udara.

 2.    

  Vikend sektaši

  Pičke malene.