Prijava
 1.    

  Viktorije

  Ulična sportska igra veoma slična fudbalu, sa jednom bitnom razlikom, a to je da postoji samo jedan gol, jedan golman koji ne pripada ni jednoj ekipi i sa njegove tačke gledišta, on je sam protiv svih igrača na terenu.

  Zbog takve postavke igre, izraz koji vrlo lako može da se upotrebi kao sinonim za gengbeng iliti narodski, oldskul rečeno za redaljku.

  - Ćao Šone, ćao Majo.
  - Ej zdravo Peco, šta se radi?
  - Ništa evo švrćkam malo po kraju. Nego Šone, jel ti poslao Sale poruku?
  - Nije. Ništa mi nije stiglo, u vezi čega?
  - Ma onaj fudbal što smo pričali da ćemo igrati, pa smo rešili da igramo ipak viktorije večeras. Zakazao sam nam termin, ako me razumeš.
  - Nemam pojma o kom fudbalu pričaš. Neću ja, ne trči mi se uopšte. Zovi nekog drugog. A i zglob me boli nešto.
  - Dobro, dobro, pustiću ti poruku kasnije, pa ako budeš hteo ipak ti javi. Moram da idem vidimo se.
  .
  .
  .
  SMS: Konju jedan, pod viktorije mislim na redaljku. Nagazio sam neku fuksu izuzetno je 'oćna.
  .
  .
  .
  - Dušo ipak idem na onaj termin što je Peca spominjao kada smo ga sreli. Fali im jedan, a ne može da se igra ako jedan fali.
  - A zglob?
  - Izdržaću, mora da se žrtvuje za drugare.

 2.    

  Viktorije

  Popularna igra naše mladosti. Slična klasičanom fusbalu, al zahteva samo jedan gol i tri igrača, te je bila popularna u krajevima zahvaćenim belom kugom i/ili nedostatkom prostora. Okvir gola se obično improvizuje - skinuta majica ili kamen predstavlja mesto na kome bi inače bile stative, dok je prečka u potpunosti imaginarna, što dovodi do polučasovnih svađa. Pravila nikad nisu striktna, tačnije određuje ih onaj koji se prvi seti - "Tri korne penal", "Golman brani sve", "Nema korni iz penala", "Piša važi dva", "Ima tropenalca",...Često je bila zahvaćena korupcijom, budući da je golman uglavnom najslabiji klinac u kraju, pa pušta golove korpulentnijem vršnjaku kako bi izbegao da ga ovaj trti (još jedna interesantna igra) ili tako nešto.

  - Goooooooo!!!
  - Puši kurac, šta go?!
  - Nabijo sam ga tačno pod prečku!

 3.    

  viktorije

  Igra slična fudbalu. Igra se na jedan gol. Igraju dvije ekipe sa 1-4 igrača, a golman je neutralan. Golman "izvodi" loptu tako što se okrene prema golu tako da ne vidi kome će lopta pripasti i baci je unazad iznad glave. Penal slijedi nakon tri kornera. Kada se izvodi penal onda neko iz ekipe koja se brani može po želji da zamijeni golmana, ako smatra da će on bolje braniti ili da je golman pristrasan. Igra se do 3, 5, 6, 10 golova, zavisno od dogovora. Neko iz poražene ekipe u slijedećoj partiji obično ide na gol, a golman zamjenjuje tog igrača. Takođe, ko slabije igra i svjestan je toga, često se sam prijavi da bude golman.

  Ajmo fudbala!
  Ma nema nas dovoljno.
  Ajmo onda viktorije.

 4.    

  Viktorije

  Igra koja je ovde mnogo bolje opisana, ne bih baš o tome. Inače, ono što ja hoću da definišem je u neku ruku slično al se igra na dva gola, sa po 10 igrača u polju i po jednim golmanom među stativama u razmaku od 7 metara. Samo što je jedna ekipa mnogo dominantnija od druge pa ovi ko da ne postoje na terenu, bar ne na protivničkoj polovini. Brane se 90 minuta, igraju bunker, i samo čekaju kaće da ga prime. I prime ga, nekad i mnogo puta, mnogo, mnogo puta. Pa iz svega navedenog izgleda ko viktorije.

  Maćori, si vido Barsu večeras, pikali viktorije sa Leverom?
  Jesam, jesam, jadni ovi, bolje da su skinuli gaće i okrenuli bulje, pa pustili da ih jebe ceo stadion!

 5.    

  viktorije

  Igra slična fudbalu u kojoj se igra 1 na 1 ili 2 na 2 .
  To je igra uz koju deca odrastaju i shvataju lepotu pobede i prihvatanje poraza.
  To je igra uz koju deca prvi put postaju šampioni i od jutra do mraka samo o tome pričaju .
  Često je tu i onaj odbačeni dečko koji ne zna da igra fudbal pa stane da brani i na kraju postane Bartez .