Prijava
   

Viljuška

Centralni objekat dokaza da su Srbi tehnološki napredan i razvijen narod. Sam dokaz se zasniva na činjenici da su Srbi jeli viljuškom još pre hiljadu godina, dok ostali nisu ni znali šta je to.
Manjkavost dokaza je u činjenici da za hiljadu godina Srbi tehnološki nisu makli ni milimetar od ožderavanja plehanom viljuškom za klimavim drvenim stolom, dok drugi narodi svoje astronaute na putu za Mars hrane koncentrovanim pečenjem iz tube (ironično - opet bez viljuške).

I opet vam kažem - mi smo jeli viljuškom dok su oni prstima i zubima kidali!

Komentari

Tako je...na žalost...

fora je samo što te švabe, 200 godina posle tog događaja kad je Fridrih Barbarossa jeo rukama na srpskom dvoru, su već imale univerzitet, a mi nismo imali više ni Resavsku školu nego smo grcali pod turcima. Džaba bilo konja vranih i viljuška zlatnih....

Potpuno si u pravu. Nisam primetio da viljušku svojataju dragi nam Kroati, verovatno razvijaju teoriju da su među prvima pronašli vatru bez koje ne bi bilo ni viljuške.:)

E, pa nemoj se lažemo, nismo ni mi izmislili viljušku, već smo je primili od Vizantije, a nisu je ni oni izmislili, izmislio je ko zna ko, nego je ona samo odraz visoke kulture i vizantijske civilizacije kojoj je Srbija tada pripadala, dok je Zapadna Evropa bila varvarski svet.
Kad smo već kod Hrvata, nisam ni ja čuo da oni to svojataju, ali ako su dobili dojavu da mi (u svoj svojoj nepodučenosti) tvrdimo da smo izmislili viljušku, ne bi me čudilo da oni sad kažu, e nisu Srbi nego smo mi.
Na čemu se može njima zahvaliti je kravata, i sama reč dolazi od reči Kroata, a odnosi se na maramu, oko vrata, kojom su hrvatski ratnici vezivali uzde konja dok su jahali, da bi mogli nesmetano da drže oružje obema rukama. To su videli Italijani, svidelo im se, znamo kakvi su žabari, samo na modu misle, i prozvali to kroata.

Jurodivi je stepen istine u komentarima podigao na viši nivo, mene je na moj prethodni kom. inspirisala potreba suseda da budu narod najstariji...:)

volim dobru debatu