Prijava
   

Voda "Jana"

Dokaz da je za uspijeh proizvoda od presudnog značaja dobra ambalaža. Voda "Jana" se vjerovatno ni po čemu posebno ne razlikuje od drugih negaziranih mineralnih voda na tržištu, ali njena je ambalaža izuzetno lijepa i sigurno veliki broj ljudi kupuje "Janu", a ne neku drugu vodu, samo zato što ih je privukla ambalaža, a nisu toga ni svjesni.

Ja ponekad kupujem baš "Janu", ali sam ipak svjestan da je to zbog ambalaže. Kad bi mi neko dao tri različite vode da prepoznam koja je koja, naravno da ne bi znao. Ali podsvijest je čudo, ambalaža privuče čovjeka.

Komentari

Јест лепа амбалажа, али ја је понекад купим зато што је стварно добра вода. Можда најбоља после Росе. А Роса ми је вероватно нај зато што сам из тог краја где се она производи, где је чесмовача врло сличног укуса.

Slično ti je sa ambalažom i reklamom, što bolja ambalaža/ skuplja reklama, to bolji proizvod, tako da nas ta podsvijest ipak ne prevari. Ali kad su vode u pitanju objektivno ne može biti neke pretjerane razlike. Ne primjer astronomska cijena vode "Evian" je po meni potpuno neopravdana.

Ma bash me briga za ambalazhu.. Rosa je zakon... 80din mala Jana,bzvz :) jeste da imaju onaj novi fensi chep i ona sa limunom me uvek privuche,ali ne dam 80din,ha (samo ponekad) :))

(uspjeh, vjerojatno, netko, ja ne bih znao (sorry, al" kad već pišeš ijekavicom...))

Definitivno se voda i voda razlikuju, ponekad više nego vina. I sigurno ih razlikujem zatvorenih očiju, možda ne bih znala reći koja je "berba:)), ali znala bih reći ovo je voda broj 1, ovo broj 2, a ovo je opet broj 1.
Ništa ne bi trebalo kupovati prema ambalaži, mada ponekad bolja ambalaža prati veću kvalitetu proizvoda.

Kakve veze ima NETKO i VJEROJATNO sa ijekavicom? Ja pričam ijekavski, ali srpsku varijantu i koristim oblike NEKO i VJEROVATNO. Tako se govori u Banjaluci. A i dalje stojim pri stavu da su sve te varijante samo različiti oblici jednog jezika.

:))) neka ti bude, ovo je zaista hrvatska ijekavica (vidiš da nije isto); stvarno ne znam kako se govori u Banja Luci pa ti to priznajem, ali ovu zadnju rečenicu ne :)) Osim, ako zastupamo tezu da su svi jezici varijante nekakvog pranačina komuniciranja :))
Usput: Banja Luka ili Banjaluka ili može i jedno i drugo?
(bila sam jako davno, ostao mi je u sjećanju uredan, prijatan grad, je li još uvijek tako?)

Zvanično je ispravno Banja Luka sa padežnim oblicima: Banje Luke, Banjoj Luci, Banju Luku, Banja Luko, Banjom Lukom, Banjoj Luci, a takođe je ispravno i Banjaluka, Banjaluke, Banjaluci, ... samo u službenoj upotrebi su oblici sa dvije riječi. 99,9% naroda izgovara Banjaluka kao jednu riječ i takođe koristi padežne oblike kao da se radi o jednoj riječi, ali pod uticajem zvaničnog oblika mnogi pišu kao dvije riječi, a dekliniraju kao da se radi o jednoj: Banja Luke, Banja Luci, ... , a to je već pogrešno.

Ja sam jednom kupio vodu sa ukusom breskve. Valjda je ta Jana.
Vise vodu ne kupujem. Da mi je samo znati kako iscedise vodu iz breskve...

Dala sam ti posla. Hvala. Da, imaš pravo, tako je i u hrvatskom. Dakle, bila sam u Banjoj Luci? Auh, ja ću rađe pisati zajedno da izbjegnem tu deklinaciju. Baš mi nije bliska uhu. Naravno da to nije argument. Ali... ako mogu birati...

(kod mene je nepravilno "sA padežnim... sA dvije...", hajde malo o tome, već sam pitala, ali mi nitko nije odgovorio)

Tu Janu s okusom breskve, jagode, jabuke... treba izbjegavati u širokom luku. To je teška bezvezarija. Inače, voda nije loša, ona negazirana (ako govorimo o istoj vodi).