Vrh ledenog brega

Moderna Vakcina 2021 2024-07-15 15:52:39 +0000

Само лако уочљива испољавања, најчешће одређеног проблема, но не мора неминовно да се ради о негативној појави. Често се каже да је оно што у току дана искусимо само врх леденог брега, то јест свестан ниво наше спознаје. У сновима се, тако, обрађује оно несвесно, што, рецимо, нисмо успели да обрадимо у току дана, а чулима смо запазили. На пример, дечак на тротинету кога смо видели само периферним видом, а носио је мајицу са крупном илустрацијом ока — што би нам се у сну могло јавити као да нас неко јури на тротинету, а ми не можемо да се сакријемо, јер увек може да нас види, како је дечак имао елемент свевидећег ока на својој мајици.

У теретани
Јанко: Дес, Станко, брат мој. Данас почињем са кардио, трчим на траци што више, да коначно скинем оно од Божићних празника.
Станко: Ђес, Јанко, браћала. Ако мислиш да будеш топ на Ади са плочицама, то ти је само врх леденог брега. Колико дижеш из бенча?
Јанко: Их, не бих могао више од 20 сигурно…
Станко: Ух, ти, тебрице, има много да ра’иш.

0
6 : 4

"Vukajlija predstavlja skup formi koje nisu definicije, nemaju smisla, često sadrže vulgarnosti i plagijat, ali zato čine duhovitu zbirku kreativnosti i lucidnosti svih svojih članova."

interfejs.tv | 25. Januar 2009.