Prijava
   

Za moje dobro

Verujem da su svakome od vas roditelji kada ste bili mali trubili kako nešto mora da se uradi, jer to je za tvoje dobro - moraš jesti boraniju, rano u krevet, ne smeš gledati crtaće predugo..Jer to je za tvoje dobro. Ako nećeš, dobićeš batine, jer to je opet za tvoje dobro, da binaučio da slušaš i poštuješ roditelje, a to je pogotovo za tvoje dobro.
Na kraju ti baba i deda kažu da su i oni tukli tvoje roditelje zbog istih tih stvari, i ko što ti shvatiš kad odrasteš da od crtaća nisi pokvario oči, nisu ti vadili krajnike zbog dva sladoleda dnevno, nije strašno razbiti prozor a boraniju i dan danas ne jedeš, ni njima batine nisu pomogle.

Mnogo je važnije ono što ja osećam da je za moje dobro - upisaću srednju i fakultet koje ja želim, da bih se bavio onim što volim (pustite me makar da se nadam) Oženiću koga ja želim, družiću se s kim meni odgovara, ako mi se pije pivo piću ga, ako padnem ispit jer me je jednostavno strašno mrzelo da ga spremim - pao sam ga. Položiću ga drugi put, neće svet propasti. Možda tebi ne znači, ali tih pet dana lenjosti sam proveo u uživanjima i ponekoj sreći, i neću se zbog toga kajati. Tih pet dana sam živeo koliko se moglo i kako sam hteo.

Kao nagradu ću dobiti sebe - ne uštogljenog japija koji trči za šefovima i kojem keva vezuje kravatu.
Možda ne ni naročito uspešnog čoveka, sa nadrkanim nadredjenim, kolima koja me izludjuju i neizvesnim odlaskom na more svake godine. Zbog nečega ću se svakako i kajati. Ali to ću biti ja, i znaću da sam odluke donosio sam.

Komentari

Tako je, druze. Samo hrabro! +

:]]]]]]]] odavno sam samostalan, napisao sam po secanju ;]

Dzaba ti protesti. Na kraju svi postanemo isti kao i nasi roditelji (sa minimalnim izmenama). Jednostavno protiv genetike ne mozes. Vreme ce ti pokazati da je to istina....nazalost:(

Ti si dosta pametan momak mogu ti reći! +

do kurca, dao sam ti greskom +, defka ti nema veze, sta mislis cije pare trosis kad padnes ispit na primer, ko ti placa stan ako ne studiras u rodnom gradu?!?!? mislis da si sa 19, 20 godina, daj boze da imas i toliko, popio svu pamet ovog sveta, da si uhvatio boga za muda.. e sinak, ne znas ti jos nista o zivotu, i tvoji roditelji sigurno znaju sta je najbolje za tebe..

A do svih bogatih realizacija i sveukupne epifonije ne bi stigao da nisi imao...da kažemo, kontrasnu podlogu za razvijanje sopstvenosti.

Jedan pisac NY Times-a, koga inače smatram za guzicu, rekao je jednu dobru stvar: slobodno mrzite svoje roditelje zbog svega što su Vam skrivili; ali ne zaboravite da im budete zahvalni na dobrim stvarima.

Verujem da ćeš relativno brzo promeniti mišljenje, u protivnom, sam nećeš moći da budeš veoma uspešan roditelj...nizašta ne postoji formula. Tvrdi lik koji nema decu, a nije ni sam više dete, tako da je ovo opšte kenjanje... :) Ali ipak kažem, jer si dobar autor, nije ova defka tek trabunjanje nekog klinca.

Ti, ili još nisi odrastao ili...ne znam. -

Čovek neće da se prikloni konformističkom društvu, šta je tu čudno...

U jebote, pa ja zaboravio oceniti :) Neka, smatraj da imaš minus od mene, ovako, za karakter ;)

Imas gore u komentaru da sam samostalan..Ne studiram u rodnom gradu, ispite placam sam, kao i kiriju. Imam vise od 20 godina, nisam do sada nikoga uhvatio za muda ali sam dosta toga preturio preko glave. Da vam moje mišljenje ne znači, ne biste davali minus već ostavljali neocenjeno. Meni je vaš minus nebitan, jer mi vaše mišljenje ne znači. Nemojte uzimati reči ljudi koje ne poznajete zdravo za gotovo.

:] Sam plaćam ispite i kiriju u tudjem gradu. Uglavnom sam. Nikoga nisam uhvatio za muda ali sam preturio svašta preko glave, a svoju decu sumnjam da ću vaspitavati batinama. A uverio sam se često da roditelji nisu znali šta je najbolje za mene. Uostalom, vaši minusi me naročito nisu ni pogodili - žao mi je samo što pokušavate da procenite ljude o kojima ne znate apsolutno ništa, a mogu da se predstave kako god požele. Na taj način delujete naivno, glupo, smešno i krajnje patetično ;]

Nesto se dogadja sa ovim komentarima - cas ih ima, cas ih nema...Tidudidu tidudidu..

све што си написао у дефки је тачно! + од мене