Prijava
   

Zarobiti se

Ući u tolike kredite da se ne možeš izvući ni za živu glavu. Žiranti te jebu u zdrav mozak, a ti jadan, šta ćeš, ostaje ti samo da govoriš Biće nešto, završiću ja to, ne brinite. Takođe, može da znači bezizlaznost iz neke situacije. Život te je naterao na to, a za drugo niti imaš vremena niti mogućnosti.

Borislav: Vidiš li ti onog čoveka tamo?
Stefan: Vidim, šta s njim?
Borislav: On ti duguje preko 30.000 evra u bankama. Zarobljen je do guše. Ja sam mu bio žirant kad je podizao jedan kredit od 100.000 dinara da kupi neki polovan traktor. Kada sam čuo da ja moram da preuzmem obavezu, bio sam iznerviran, ali, kada sam sumirao njegovu situaciju, mnogo mi ga je žao. Lik nema 'leba da jede, prosi svakodnevno ispred Dis-a da prehrani porodicu. Baš se pitam kako su drugi žiranti reagovali kada su videli da on ne može da vrati kredit.
Stefan: E, živote, što li si tako surov?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Živojin: Sad ću da zovem tatu.
Zove tatu. Otac mu kaže nemam vremena. Otac prekida vezu.
Živojin: Što me izbacuje?
Njegova mama: On ti je pre 20 godina slučajno petoro usmrtio u saobraćajnoj nesreći. Mogao je da bira 25 godina zatvora ili doživotan dobrovoljan rad pri državi. Izabrao je ovo drugo. Radi 15 sati dnevno. Kao crnac. I ne može da stigne da ti se javi. Život ga je na to naterao. Tu mi ništa ne možemo promeniti. Zarobljen je u tom poslu.

Komentari

Loše Stevčo, nisi definisao izraz... već je telo defke samo još jedan od 'x' mogućih primera. Izraz je dobar a nedifinisan, pokušaj ponovo, možeš sigurno bolje. Ja npr. termin shvatam u smislu, napraviti pogrešan korak, prevideti nešto, možda pod nekim moranjem, možda se samo zaleteti ali se posle svakako godinama kajati, i što je najgore neda se tako lako ispraviti. poz ;)

Plus jer čini mi se da izraz nije definisan do sada u ovom kontekstu, ali primeri su morali mnogo, mnogo bolje.

Znatno bolje nego prva varijanta, primeri mogli jači ali i ovako prolaze.

Tu prvu ne pročitah:)

Oli kredit bez žiranta? A ne ja za spas, ko će mi ga vraćat. +

Dr Quake

Loše Stevčo, nisi definisao izraz... već je telo defke samo još jedan od 'x' mogućih primera

ne greši dušu
definiso čovek u prvoj rečenici. tu je trebo i da stane ;)

Dobro je, nadamo se da ćeš sad još bolje pisati.

veliki dan za stevča
i sve nas koji smo verovali u njega!

Stevčo je jedini koji ulaže nešto u Vukajliju.

Tek sad skontah da je Džoni i dalje moderator :)
Svakako plus, mada mi se čini da primeri ovde i nisu toliko neophodni ili su možda mogli kraći da budu... +

Bravo Stevčo, svaka čast!

Bravo za odabir, čovek koji se najviše trudio, zaslužio odavno!

Stevčo će tek sada da kene da kida

велики пут је кренуо овим малим кораком џони

ај још ово одабери да не гладамо више ерино дупе
тако ти европскохг пролећа

Ja pomislio moderatori zaboravili lozinke iliti pasvord.
Čestitam Stefče i još jednom, NE PODAJ SE! Sad kad te udari inspiracija, kao što je i mene nakon prvog odabira... ima da pršti.

avangarda, ono bas. mora splu.

Jel ga lozite ili sta? Definicija i ajde da se proguta, vidi se poenta, ali primeri su totalna glupost

Ma lozite ga sto posto a ja se isprimao ko majmun

Idi piši svoje, ne krnji tuđe radove...

Ne kenjaj pseto, videćemo kako će pisati ubuduće, ovo je dobar impuls da se čovek angažuje jače.

Stevčo toliko vrhunski piše, da se mnogi koji nijesu Stevčo zastide.

Impuls da pomisli da je neko mudo pa se breca na negativne komentare?

Definicija je losa sa jos gorim primerima i ako ste u fazonu cuti nemoj dobar je decko zamotava sline u salvete zabole me jako

To vam kaze neko kome su odabirali samo da bi odabrali dakle razumem se

Seti se, samo si čovek.

Naslovna je govno, niko ništa ne bira, a i kad bira vadi neke reciklirane defke. Jebote, ako hoćeš sejf mod ima na sajtu 25 autora koje možeš da vrtiš kad hoćeš. Koga boli kurac? Daj mlade autore, daj im šansu, daj im štiklu - neka znaju da ne troše vreme uzalud.

A za drugu neka se oznoji, od mene je prva odabrana napravila ovo što sam danas. Da je nisam dobio napustio bi sajt još pre 4 godine.

Vidim što se razumeš...
Ako ti se defka ne sviđa, daj - i produži, nemoj sad nešto privlačiti pažnju, samom sebi praviš problem... :/

Bruce, hvala na ohrabrivanju, odlično si rekao... Ima na tonu izraza da definišem, biće to sad sve lakše...

Vodi samo računa, stao sam iza ovog izbora i iza tebe kao autora, a to znači da ću svaku sledeću tvoju defku duplo strožije čitati. Neće ti biti lako sa mnom :)

Ali smajli na kraju objasnio...

To je Hanibal Lektor smajli :)

Hm... Znači, bićeš strog... E, onda u skladu sa tim će biti strožije definicije!

Vidim što se razumeš...
Ako ti se defka ne sviđa, daj - i produži, nemoj sad nešto privlačiti pažnju, samom sebi praviš problem... :/

vidi sinovac ovde ima opcija komentara i mogu da komentarisem da je definicija govno da si ti govno da sam ja govno i da je brus govno ako mi se komentarise tako da to sto si ti svilena seka persa mene ne zanima

U jbt nisam ni izvalio sa sam sebi napravio problem sta cu sad

Vodi samo računa, stao sam iza ovog izbora i iza tebe kao autora, a to znači da ću svaku sledeću tvoju defku duplo strožije čitati. Neće ti biti lako sa mnom :)

Mislim da ga boli kurac

Псето, ала солиш чорбу ко моја баба кајмак...

ahahaha stevčo smetalo ahahaha

Kada ćete meni nešto odabrati? +

Одабраће се, ја сам чекао 372 дана за одабир... Не брини, неће они тебе заборавити.
Космополита мора тако...
Бохоре не знам ни ја...

Ajd što je defka loša, nego što su primeri toliko očajni da ne treba uopšte objašnjavati zašto je tako jer ako neko ne vidi to potpuno je apsurdno išta mu objašnjavati.
Neće Stevćo uopšte kvalitetnije pisati zato što mu je odabrana govnurda. Može samo da nastavi da iste takve piše, jer ako mu je ovakva definicija odabrana - to znači da takve definicije prolaze. Niko nije počeo bolje da piše zato što mu je odabrano nešto. Besmisleno je.

Druga stvar je, zamisli neko nov se zainteresuje za vukajliju, kao ajd da prelista šta ima, ode na naslovnu i pročita ovo. Ako je imao ikakvog potencijala da bude solidan autor - taj verovatno neće nikad više ući na vukajliju.
I ne samo novi članovi. Koliko treba da budeš zaludan da čitaš ovakve stvari? Da definicija ima makar neki duhoviti momenat (ne moraš čak ni da se nasmeješ, nego ono, da se naslućuje), ili da ima nešto interesantno u njoj, ili da možeš da saznaš nešto, da makar vidiš da autor ima malo više dara za pisanje od vrlo dobrog osnovca. Šta jebote, treba da čitam definicije lika koji se muči da sastavi 5 nekoherentnih rečenica? Zapravo, ovakave likove ne da ne treba podsticati da pišu - treba ih terati sa vukajlije, pa makar ostalo 3 člana na njoj.
Pustite vukajliju da umre dostojanstveno, nemojte je daviti govnima!

Ja sam počeo bolje i više da pišem nakon odabira, jer se time pokazuje da neko čita moj rad, da imam kvalitet, da doprinosim sajtu i da se to ceni. Mnogo je logičnije odabirati defke novijih autora, ne kažem zbog mene, baš me briga, jer će više pisati i trudiće se nego neko ko ima 40 odabranih, jer njega i nije toliko briga jer mu se bar trećina može odabrati iz topa.

Čuješ ove legende.

Ne treba odabirati definicije određenog autora. Treba odabrati definiciju koju vredi pročitati. Ako nisi umeo da napišeš nešto što vredi, ne treba ti odabrati ništa. A ovakve definicije treba brisati. Jer bolje da postoji jedna živa definicija za ceo dan, nego 20 ovakvih.

E da, gtd, dugo vremena si mi na sajtu bio dejan cukić, pa sam onda počeo da malo pratim tvoje komentare i postove, čisto da vidim kakav si li, da steknem neko mišljenje o tebi pošto je nemoguće ne naići na tebe. I došo sam do zaključka da si, recimo, polu-retard.

Momak piše top.

Veoma je primitivno, da ne kažem varvarski, napadati mlade članove, pune potencijala (što se iz njihovih djela i vidi) zbog sopstvene bojazni da vi, kao stari članovi, budete zaboravljeni.
Stevčo smetalo ima punu podršku sa moje strane. Ne samo da smisleno piše, već su njegove definicije prožete dozom romantizma. Mjesec, tama, palanka, to su motivi koje ovaj perspektivni autor forsira.

ajde bre, ovde se odabiralo svakavih govana pa se nije crklo
a sad jebete Stevča
SIKTER

STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO NABIJEM TE NA KURAC KOLKO TE VOLIMO

Meni je ispod časti da raspravljam sa čovjekom koji nema ni nadimka, a vjerovatno ni bližnjega svoga, pa živi u samoći i zavidi srećnim ljudima.

Koliko znam posle mene niko nije došao, ne računajući duple. Znači za tri meseca jedan nov autor. A ko se poslednji registrovao pre mene nzm. Preteruješ kad kažeš da će ovo ikog oterati, ja sam čitao dosta lošijih u odabranima pa nikom ništa. Ako iko i dođe prvo će ga oterati Vučić sa svakog postera. Defke retko ko piše, još manje ih čita a najmanje njih ocenjuju. Po meni to su dosta bitniji problemi koji muče Vukajliju.

Koliko znam posle mene niko nije došao, ne računajući duple. Znači za tri meseca jedan nov autor. A ko se poslednji registrovao pre mene nzm. Preteruješ kad kažeš da će ovo ikog oterati, ja sam čitao dosta lošijih u odabranima pa nikom ništa. Ako iko i dođe prvo će ga oterati Vučić sa svakog postera. Defke retko ko piše, još manje ih čita a najmanje njih ocenjuju. Po meni to su dosta bitniji problemi koji muče Vukajliju.

Koliko znam posle mene niko nije došao, ne računajući duple. Znači za tri meseca jedan nov autor. A ko se poslednji registrovao pre mene nzm. Preteruješ kad kažeš da će ovo ikog oterati, ja sam čitao dosta lošijih u odabranima pa nikom ništa. Ako iko i dođe prvo će ga oterati Vučić sa svakog postera. Defke retko ko piše, još manje ih čita a najmanje njih ocenjuju. Po meni to su dosta bitniji problemi koji muče Vukajliju.

Koliko znam posle mene niko nije došao, ne računajući duple. Znači za tri meseca jedan nov autor. A ko se poslednji registrovao pre mene nzm. Preteruješ kad kažeš da će ovo ikog oterati, ja sam čitao dosta lošijih u odabranima pa nikom ništa. Ako iko i dođe prvo će ga oterati Vučić sa svakog postera. Defke retko ko piše, još manje ih čita a najmanje njih ocenjuju. Po meni to su dosta bitniji problemi koji muče Vukajliju.

Čak sam i dva puta napisao da se ne mučite dva puta čitajući isti post jer je toliko pametan da je malo jedared pročitati hnjo hnjo

Pa nije OVA definicija oterala nekog, nego su ih OVAKVE definicije oterale. I veruj mi potpuno je besmisleno čitati ovakve definije. Potpuno.

Apsolutno se slažem.

Ne mogu razumjeti što je u glavama ljudi koji pljuju po Stevču.

Vidi, vidii, hejter na sceni!!!
GTD i Sok od Zove hvala...

Kako ovaj momak niže bisere, što je ovo.

puši ga stevčo
ja pola sata kucam da te volimo
a ti zafaljuješ gtdu i soku

BANUJ STEVČA PEDERA

Neam nadimče, idi piši, ne krnavi tuđe!!

To sa ''hejter'', ''mrze me'' i slično, mora biti vrhunski argument kad ga koristi i Jelena Karleuša kao odgovor na prozivku da ne zna da peva.

Нисам нешто одушевљен, али дефка ми је ок, срамота ме што не знам коју сам оцену дао..;)

Direttore ja sam poruku napisao pre no što si komentariso. Hvala i tebi i Brusu i Kvejku...

opraštam jer sam ljucka veličina
al da znaš
za srce si me ujeo

Nem nadimče još si na neke lupao crtu bezveze, zato si po meni jedan od mnooogih Stevčovih hejtera...

Nisam video, izvini Dirrettorre...

STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO STEVČO MI TE VOLIMO NABIJEM TE NA KURAC KOLKO TE VOLIMO

STEVČO MI TE VOLIMO

+324756891

Stevčo smetalo
Nem nadimče još si na neke lupao crtu bezveze, zato si po meni jedan od mnooogih Stevčovih hejtera...

Prezri ovakve zlurade ljude. Nijesi ti kriv za njihove porodične probleme.

TEVČO MI TE VOLIMO NABIJEM TE NA KURAC

*123456788

Sad mi ovaj sprečio jednu defku da uđe u popularne...

E Džonika... Prođe i od prvog palca godina, kada sam se zbog tvoje oduke tresao k'o mačka u džaku... Hvala Džoni i očekujem veću aktivnost na sajtu! :)