Prijava
   

Zavist

Česta bolest kod ljudi oba pola i svih uzrasta. Virus toliko opak da me čudi što se svetska zdravstvena organizacija nije pozabavila njime,ili bar proglasila pandemiju. Napada direktno mozak i u stanju je da uništi svaku mrvu razuma u čoveku. Razlikujemo domaćina (zavidnu osobu) i objekat zavisti (osoba prema kojoj domaćin gaji snažnu emociju zavisti, koja je u pojedinim situacijama jednaka mržnji). Nekada je objekat zavisti samo jedna osoba,a nekada i svaka osoba uspešnija u bilo čemu od domaćina,pa makar to bilo nešto što domaćina uopšte ne interesuje - kukičanje, paraglajding, štavljenje kože, lov na lisice ... Karateristično za ovaj virus je da se razmnožava srazmerno padu samopouzdanja domaćina i rastu uspešnosti objekta zavisti. Nekada zaražena osoba do te mere oboli,da joj više ni jedan psihijatar ni doktor na svetu ne bi pomogli. Često je jedini lek potpuno uništenje objekta zavisti,pa domaćin neretko pribegava lažima i spletkama, kako bi ozdravio svoj razboleli razum. Pored toga, nije uvek lako prepoznati zaraženu osobu, jer je ova bolest kao kameleon,pa se zavidni pretvara da je brižan prijatelj objektu zavisti, a kad bude razotkriven, često je kasno.

Dve sredovečne žene u gradskom prevozu u Beogradu juče :
Cica : Ja u ponedeljak ne idem na posao,biće gužva u celom gradu zbog Madone.
Mica : Ja ni u u utorak.
Cica : Ne bih išla da je gledam,pa da mi plate. Ne zna ni ona ko smo mi,niti šta je sa nama bilo (šta god to značilo, prim. Bora).
Mica : Da li si videla, molim te,šta kažu lekari o onim njenim mišićima ?
Cica : Pa da, nije normalno,pa ne može da bude normalno da žena u tim godinama tako izgleda, ona je za svaku glupost išla na operaciju, to je sve sama plastika.
Mica : Da i čim prestane da vežba,otromboljiće se kao da ima sto godina,pa ona hoće da ima pedeset,a da izgleda kao da ima trideset,kada je to bilo....

* ** *
Pera : Da li si video što Boža ima nov auto ?
Žika : Video sam, kupio mu tata što je završio ono govno od faksa, prošli su on i ona njegova sponzoruša pored mene pre neki dan i javili se,ja im kao mahnuo, pa me on zvao na piće,da časti,ja otišao i naručio Chivas. Baš je ljakse taj Boža,a ni auto mu nije nešto, iz 2007. je.