Prijava
   

Zdravko Čolić

Jedina istinska pop zvezda na ovim prostorima, i jedan od najkvalitetnijih vokala. Covek koji u svako doba dana i noci moze da napuni bilo koju halu,trg ili stadion.

Komentari

to može i Ceca, jbg... a gde su pesme ravne onima od pre 20-30 godina?

Može on da puni šta oće, ali ovo je čist turbo folk

http://www.youtube.com/watch?v=qoQiEK5Vx2Q

pesama nema, i to stoji, jbg... ali samo sam rekao da je on neponovljiv. zivi od stare slave, ali niko od novih pevaca ne moze da mu prismrdi.

"Pevam danju, pevam nocu,
pevam, sele, sta god hocu.
A sto hocu, ja to mogu,
samo jedno jos ne mogu."

A ovu pesmu Branka Radičevića, posvećenu Mini Karadžić, ćerci Vuka Karadžića, uzeo (bez autorskih prava) i prepevao ijekavskom izgovoru.
Nemam ništa protiv ijekavice, ali gde je tu poštovanje, ako ničeg drugog, onda umetnosti?

Pa on je POP zvjezda, a ja sam već rekao šta POP znači ;-).

Inače, slažem se s defkom. Jes da se u zadnje vrijeme srozao, ali mu se mora priznati da je stvanro jedna od najvećih zvijezda, i stvarno čovjek zna da pjeva za razliku od većine narodnjaka koji pjevaju kroz nos. A neke stare Čoline pjesme sigurno spadaju u antologiju Ex-Yu muzike.

Ma ja njega ne volim, slusam rock, ali samo sam pogledao objektivno. On je fenomen. Nikada niko nije dostigao taj stepen popularnosti. Pa on je u SFRJ bio kao Elvis u Americi ili Bitlsi u Britaniji... Putujuci zemljotres? najveca turneja na ovim prostorima... nesto sto niko ne moze da mu ospori. E sad, to sto je sada bleda senka onog sto je nekad bio, to je za neku drugu definiciju :)

Ovako, ja ne mogu da smislim koliko mi je odvratan. Tu negde koliko i Ceca, ali činjenica je da je tvoja def. tačna, i da je Jovičić upravu

Sve u svemu, slazemo se :)

Ja sam samo pokusao da ne hejterisem i da budem sto objektivniji.

Jest, samo dok je Ceca bila u braku s kriminalcem Arkanom, u istom tom životnom dobu Zdravko Čolić je magistrirao ekonomiju, bez ikakve štele. Dok je Ceca seljanka iz Žitorađe, Čola je rođeni Sarajlija. I dok je Ceca uvijek i isključivo bila čist turbo folk, sa eventualno 3-4 pjesme u cijeloj svojoj karijeri koje imaju neki kvalitet, dotle je Čola krenuo iz čistog popa, čak i roka, i imao kvalitetnu muziku kroz veći dio svoje karijere, a i sad mu se ponekad desi da snimi nešto dobro, čisto mu se omakne. Inače sa pedeset i kusur godina niko nije više kreativni genije, a Čola to nikad nije ni bio, većinu pjesama su mu drugi napisali, ali je zato krajnje inteligentan, koristi svoju slavu da svako malo pokupi silnu lovu po koncertima i svi sretni. Narod dođe, plati, dobro se zabavi, on pošteno odradi koncert i digne pare. I još nešto, za svoje godine Čola ima odličan stajling, a Cecu niko ne bi primjetio da nije na stalno polu gola i da nema ogromne silikone.

U pravu si...

Balašević "Kažem ja njemu, Zdravko, lepo ti pevaš, ali u poslednje vreme nemaš pesme koje zaslužuješ, a on mi kaže da mu ja napišem pesme, i ja mu napisao. Sad ima bolje pesme nego što zaslužuje"

Pa to je to... istina. Samo Čola nikad to nije ni krio niti je tripovao da je neki umjetnik ili muzičar, on je prosto pjevač, kvalitetan pjevač, sa dobrim scenskim nastupom, kulturan i veoma se razumije u Ke$ i €konomiju, (nije džaba magistriro)

Moja keva kaze za njega da mu je bog sve dao: glas, stas, pamet... i nije daleko od istine. ne radjaju se takvi svaki dan.

Đe ste pičke, stig'o Zdravko Čolić.

Skobo, zamis' kad sam se razmišlja' šta da ti dam. Jebote, pa šta drugo ide no minus. Zaboravio si da napomeneš s čim on to može da napuni koncert, a to su đevojčice do 15 godina i ženama preko 40 godina. Čolinu muziku oslikava sledeći razgovor između njega i Caneta iz Partibrejkersa.
Čola: Ej bre gde si Cane, vidi, mislio sam da mi napišeš neku pjesmu.
Cane: Ej bre Čolo, na čemu si...!?
Razgovor nije 100 % autentično prepisao, ali shvaćate poentu. A za Cecu nemam kad da što napišem, možda neki drugi put.

Znamo mi da nije kul pisati pozitivno o Čoli, a još je manje kul slušati ga. Međutim, najveći kul je kad radiš ono što nije kul i boli te petka ;-)

Meśa, sad ispada da ga ja volim. A to nije tacno. Svestan sam i ko ga slusa, i zasto ga slusa, ali njegov pevacki kvalitet ne mozes da osporis. Od domacih pevaca jedino Gale iz Kerbera moze da mu se priblizi, a imamo dosta kvalitetnih pevaca.
Definicija je 100% istinita, i to ne moze da se ospori. E sad, to sto ga neko voli ili ne voli, to je druga stvar.
Isto bi bilo kada bih napisao da je Majkl Dzekson snimio najprodavaniji album ikada, popio bih gomilu minusa i dobio bih komentare da je pedofil, ludak i slicno, ali definicija bi bila istinita. Uostalom, mnogi ocenjuju na osnovu svog ukusa, retko koji okoreli folker ce dati plus za definiciju koja govori pozitivno o hevi metalu.

More bre, ja njega ne smatram za nikakvu zvijezdu. A definicija je baš tako napisana, ka' da si ti njegov veliki fan, zato sam i lupio minus, jer je definicija sasvim nepotrebna. I Grand je popularan po čitavom Balkanu, nema te zemlje ođe đe se muzika odatle ne sluša, pa se ne piše "hvalospjevne" definicije o količini slušalaca i čega li već. A bude li se pisalo, ja ću vazda bit' tu da na to lupim minus, pa makar bio jedini koji će ga dat'.

Mislim da si malo pobrkao stvari. Grand jeste popularan, ali to je skupina od 150-200 "megazvezda" od kojih niko ne moze da privuce ni 2000 gledalaca. Tvoja stvar je da li ga smatras za zvezdu ili ne, ali on bar nije postao slavan tako sto je nasao bogatog sponzora koji mu je platio reklamu i snimanje albuma, nego se probio kvalitetom, a to je mnogo bitno. Osetio sam potrebu da napisem ovakvu definiciju zato sto sam video 2 veoma negativne definicije na racun njega. Evo, tebe samo molim da mi napises sta je po tvom misljenju kvalitet, tj ko je nakon visedecenijske karijere uspeo da zadrzi popularnost, i to ne zbog patetike tipa, ponovno okupljanje, ili "o mrtvom sve najlepse"

U rahmetli rock expresu je divno opisana aktuelna Čola faza (još pre nekih desetak godina) i u recenziji lepo piše da je, dok je pop-rock ekipa hvatala kakav-takav priključak, (sve fudbalskim rečnikom) na teren izašao Čola i zabio dva autogola. Mislim, ako je pevaču njegovih kapaciteta trebalo da se proda, šta tek da rade manje afirmisani i još manje talentovani... Ne setih se da ga stavim u ' Balkanska pravila'...

Skobo, možda ne znam da prepoznam kvalitet, ali znam da prepoznam šta nije kvalitet, a Zdravko Čolić to nikako nije. Bitlsi su bre bili kvalitet, on je samo bio pjevač pjesama za đevojčice sa bejbifejsom.

Konacno si pogodio ono o cemu ja pricam. Ja nisam rekao da je on genijalan muzicar, za tako nesto je potrebno biti autor svojih pesama. On je sam kvalitetan pevac, peva pesme koje mu daju, i u toj klasi nema boljeg od njega. Ja njega cak ni ne smatram kao muzicara, nego kao veoma dobrog interpretatora.

skobo, u potpunosti se slažem. Baš zbog toga Čolu nisam nikad posebno ni poštovao, al u onome što radi odličan je i tu mu svaka čast.

koja gomila gluposti?

"Ja njega cak ni ne smatram kao muzicara, nego kao veoma dobrog interpretatora."

"macka nije zivo bice, ali je sisar"

Ima i ljubomornih ljudi . . .

Đe ste pičke, stig'o Zdravko Čolić!

Ma pricate glupostiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Zdravko se nikada nije srozao. Covek taje 40 godina i ima fantasticne pesme. A pesmu ,, Pjevam danju, pjevam nocu'' je izvrsno otpevao i ta pesma ce ziveti godinama samo zbog njega.