Prijava
   

Zin`o k`o u zadružni televizor

Arhaično poređenje. Vodi poreklo iz vremena u kome su seoske zadruge pored toga što su bile središte udruživanja individualnih poljoprivrednih proizvođača imale i veliku ulogu u kulturnom uzdizanju i informisanju istih. Naravno, čast da obavi tu uzvišenu, gotovo prosvetiteljsku dužnost, imao je televizor. Njegov presto je bio na najvišem kredencu u sali. Da ni šustikla između njega i plafona ne može da prođe, da samo najviši dasa u selu može da prebaci na drugi. Zbog tako visokog nivoa TV programa, konzumenti su, da bi pogledom dohvatili Dnevnik&Zaharija, morali da dižu glave do visine na kojoj vazduh postaje ređi, pa ne može dovoljno nosem da se zahvati nego moraju da se otvore i usta.

Komentari

definitivno definicija;)

jako, jako, svaka cast :)
kud se zaharija seti :)

dobra defka,
loš opis

E, kada bi sve bile ovak'e:) +++

"...do visine na kojoj vazduh postaje ređi, pa ne može dovoljno nosem da se zahvati nego moraju da se otvore i usta" Skoro se nisam ovako slatko ismejao! No.1!

Uvek su mi bili smešni ti što širom otvore usta kad gledaju naviše.

Одлична дефиниција.

Zadružan televizor :) +++

Ovo je umetnost! (:

E, ovakav rad na naslovnoj se ceni...

Zbog tako visokog nivoa TV programa, konzumenti su, da bi pogledom dohvatili Dnevnik&Zaharija, morali da dižu glave do visine na kojoj vazduh postaje ređi, pa ne može dovoljno nosem da se zahvati nego moraju da se otvore i usta.

Aplauz!