Prijava
   

Živeti život punim plućima

Kupila je šareni časopis sa debelim koricama i masnim papirom i na njega potrošila poslednjih dvesta dinara koje joj je majka dala za sendvič i sok na pauzi između predavanja. Čarobni svet prepun blagodeti slobodnog života se otvorio pred njom. Sa druge strane, najgore noćne more greha koji se naziva brak. Vagina se usled prirodnog porođaja nepovratno rastegne i zna se da gde detetu glava prođe tu kurcu sreće nema. Carski rez ostavlja ožiljak koji jednoga dana neće moći da pokrije bikinijem za koji će joj mama ispisati čekove. Sise se od dojenja otrombolje i izgledaju poput pečenih paprika, samo nemaju miris belog luka. Agonija, tuga, čemer i jad! Postoji li veće zlo koje može da snađe tako savršenu žensku jedinku, bez čije tesne pizde svet ne bi opstao ni dana.

Odlučila je, neće se šaliti da u svoj život uvede takvo neopisivo zlo. Možda će morati i mužu ručak da skuva i uštirka kragnu na košulji. Složila se sa drugaricama da im takve stege u životu ne trebaju! Živeće život punim plućima!

Koju godinu kasnije, na godišnjici mature, osećaće se tako uzvišeno jer može da ostane do jutra ne misleći da li je kod kuće čeka dete i napokon će moći da ostvari svoju dugogodišnju želju i iza restorana popuši Marku iz IV-3. Jedine neudate su ona i Sanja. Doduše, Sanja drži jednu od najboljih advokatskih kancelarija u gradu i osmelila se da za koji mesec na svet donese dete, do sada nepoznatog oca. Naša urbana riba, inače prodavačica u obližnjem butiku, ne može da razume takav postupak, jer nema ničeg lepšeg nego deliti dom sa babom, ocem i mamom koja i dalje mezimici pere gaće i kuva jutarnju kafu za rasterivanje mamurluka.

Pored svih čari ovakvog života, tu su i one dve večeri u mesecu kada legne plata, gde se izlazi sa par drugarica čiji zbir godina već premašuje stopedeset. Kakve nezaboravne večeri uz koktele i komplet novih kurčeva koji će se ujutru vratiti svojim ženama. A ona, ona će se vratiti svom fabuloznom životu, ormanima punim krpica, koje polako počinju da odaju godinama pregaženo telo. Grudi, bez obzira što nije dojila, ipak počinju da liče na pečene paprike.

Više nema keve da kuva jutarnju kafu. Čak i kombinacije koje su bile stalne našle su još pre mnogo godina mlađe žensko meso i rekle "Da". U butiku je dobila otkaz jer je gazdarica saznala zašto joj se njen muž uvek onako zagonetno smeškao. Drugarice su ugrabile poslednji voz. Od života punim plućima, ostala je samo etiketa da daje posle tri pića. Udomila je jednu mačku, od nje se ne dobijaju strije, a i vagina ostane čvrsta. Iz ove perspektive, kuvanje gulaša i peglanje veša možda i nije tako loša ideja. Umesto da sprema ćerku za veliku maturu, sredila je mačku za izložbu.

2058. godina Dom za stare "Nova mladost"

-Dobar dan, želim da zbrinete moju tetku. Tačnije, ona je rođaka mog oca, upoznala sam je tek nedavno na očevoj sahrani. Jedino ima mene. Znate, ja živim u Australiji, tako da ne verujem da ću biti u mogućnosti da je posećujem. Možda dođem tek za koju godinu ponovo, ako me dočeka da se vratim.

Komentari

evo da komentar bacim, sutra da čitam, sad jedva vidim

Dobra je, simpatična forma. Od mene i *

suviše istinito

+++

Ovako Heavy. Teška je ovo tema. Ipak, od istine ne treba bježati. +

Mnogo zajebana stvar, jer iako u velikom delu života deluje kao da je bila u pravu, čini me, kao što si opisla na kraju, tek onda shvati grešku. Kasno +++

Ne valja disati punim plućima, čist kiseonik je otrovan. +

Uh, surovo. I ja napisa jednu na tu temu al moja je laganica.

Alal vera Teška_Kišo. +

Odlična, plus ko zmaj.
+

Ništa depresivnije a ujedno tačnije nisam pročitala ovde... +, zvezdica i share.

Drago mi je da vam se sviđa.

Johnny Kurajber
Mnogo zajebana stvar, jer iako u velikom delu života deluje kao da je bila u pravu, čini me, kao što si opisla na kraju, tek onda shvati grešku. Kasno +++

Upravo to, Džoni.

Kako je ovo dobro jbt...tako surovo i realno...

Od života punim plućima, ostala je samo etiketa da daje posle tri pića.

Pobjeda! +++ plus *

Metnuću je u omiljene, da pročitam jednoj opajdari, ali sumnjam da će shvatiti. Dobra skroz.

Sramota me je da skrnavim ovu definiciju ikakvim ziljavim komentarom (bravo, ojebo, sabio ...), pa ću samo reći da je ovo najlepše napisana definicija na sajtu. Bar, od onoliko, koliko sam ih ja pročitala.

Izomiljavah.
Nažalost, takve spodobe se umnožavaju umesto da nestanu.

Svaka čast, djevojčice.

Hvala svima još jednom. :)

Nisam se pokajao što pročitah ovo :)
++

Poznajem par takvih. Takve osobe nisu srećne, iako uglavnom imaju dosta para, dobre poslove, letovanj, zimovanja, nemaju skim to da podele. (osim sa novopečenim duplo mlađim glupim dečkom) Ipak, ostaje onaj komentar: "Naživila sam se pošteno".

Saginjem se u nadi da će mi ova definicija dati da joj popušim. + i *

E hvala jos jedared!

Треба оваква дефка да се напише и за мушке, изува, плус, звезда и лајк.

Ništa depresivnije a ujedno tačnije nisam pročitala ovde

+1 samo u muskom rodu. Počinjem da te pratim zbog ove defke i čini samnom sta ti je volja. Dolazicu subotom da ti perem sudove usisavam i to. Nedeljom ne mogu igramutakmicu. Kapa dole zmaju nebeski od zene. tj od Kise.

:o Hvala tebi sto si nam dala ovakvo divno cedo. mozda za Vukajliju ipak ima nade...
Imas plus i kokardu, a sada i jednog manijaka koji te uhodi i ceka jos ovakvih stvari. Hvala ti jos jednom.

Kakva defka.Veliki + od mene..

Боли бабу курац. Биће њој весело у старачком дому, узимајући у обзир каквог је карактера. +

Mačka je ovde ključna. Iako stereotipno, nekako upotpunjuje sliku. Bez greške defka.

Konačno...ovo mi je jedna od najomiljenijih defki...

Шта је било после са мачком? +

Ovo je Zajk odabrao, sto posto. :)

Ao brate, ne znam zasto je ovo cekalo toliko vremena da udje u odabrane. + i * i ovo treba turit' u citanke!

Odlično čitanje. Bravo.

jaooo sarkazam mizoginija glupača jaooo

Види се да је овде уложено доста труда, свака част.

Dečije boginje ili mačije gliste - nema život još boja i smisla osim ponuđenih alternacija, kako se ja toga nisam setila. Sjajna beleška vaginine neumitne prolaznosti.

Mislim da je defka dodatno dobila na težini jer je u pitanu autorka, a ne autor. Svaka čast +

Hvala svima puno, puno! :))

+++++++++++++ Jedina dugačka koju me nije mrelo da pročitam.

и пример као шлаг на торту...

dajem plus jer je dobro napisana i ima smisla, ali sto rece neko, bice njoj dobro i u starackom domu.
znam zenu koja se udala i rodila dete pa posle razvela i ostavila dete sa ocem, ona zivi punim plucima, dete vidja povremeno, baci mu neku kintu i tako ga drzi da je ne ostavi u starosti. i jare i pare

Alal vera... + i *

Negde sam već pročitao da ona koja odluči da živi punim plućima završi sisa kao pečenih paprika, pušeći kurčeve posle trećeg pića, gajeći mačke i radeći vežbe kontrakcije za svoju vaginu. Definicija ti je plagijat!

I posle se moja komšika ljuti što je klinci iz komšiluka zovu "baba", jer je ona, jelte, uspešna i samostalna žena i ima tek pedesetdve.
Aplaudiram Teška Kišo, bravo.