Prijava
   

Život i priključenija bika Rudonje

Prvi put su se upoznali u jaslicama, ona se rogovima sapela od lanac te izložila pozamašno vime njegovom telećem pogledu. Od tog trenutka za njega je postojala samo ona. Iako je sam bio crno-beli zavoleo je i crveno-belu zbog nje. Rumenka. Rumenka. RUUUUUUMenka. Često je u zvezdano nebo mukao njeno ime.

Sudbina ih je zajebala, tako da su se posle jedne robnonovčane razmene našli sa dve strane komšijske ograde. Retko su se viđali. Zime je provodio u čežnji za toplim prolećnim danima kad bi ga izveli na livadu. Tada je mogao uživati u njenom hodu po zelenom tepihu kao po mesečini, njihanju njenog velikog vimena koje ga je poput klatna hipnotisalo tako da bi po ceo dan njegov pogled bio fiksiran na nju zbog čega bi gladan uveče pošao na počinak. Ali, zime su duge i dosadne, pa je želju za Rumenkom ubijao povremenim tarenjem o postelju od slame, uz krike ispuštajući tople telesne sokove, za koje bi deca pomislila da je mleko, a da je Rudonja u stvari Šarulja, te bi u nedostatku starije osobe koja bi ih upozorila probala da izmuzu još malo.
Zima je prošla. Krenula je ispaša. Jedva je čekao da je vidi dok njeno lice umiva rosna trava, a njeno vime podapiru listovi deteline. Došao je dan! Ugledao ju je! Osmeh s lica mu je naprasno pao! Bio je tužan, besan, tužan, besan, tužan, besan i tako u nedogled dok mu se gorčina skupljala od kopita do rogova, od nozdrva do repa - BILA JE STEONA! Gledao ju je dugo dok mu se kalcijum topio u rogovima, dok je silovina iz njegovih mošnji išečezavala u vrtlogu patnje i tuge za voljenom kurvom. Da li je veterinar pitao se! Ne, sigurno je neki Ferdinand jebem mu sunce krvavo, probošču ga, mislio je! Bio je slomljen! Pomišljao je na samoprobadanje!

Prilazio ju je pokušavajući da dođe sebi. Želio je znati ko je otac njenog nerođenog teleta. Ko je taj čije dijete ona sada nosi? Ko?!
Nije morao da je pita. Sama mu je odmukala njegovo ime... To jedino ime koje nije želio čuti - Ratko Nesalomivi.
"Ratko?! Onaj Ratko što lani odgrize kurčinu biku Milisavu kad ga zateče ispred tora?" progovori drhtavim glasom na kratko zaboravivši na svoju prijeđašnju muku... ova je bila veća.
Ona je potvrdnu klimnula glavom i okrenula se a zatim odlučno ali ipak sa nekim prizvukom tuge muknula: "Da. Nemoj da ga tražiš. Nemoj pokušavati da se osvetiš. Na tom putu te čeka samo smrt."
U tom trenutku vidio je kako jedna krupna suza pada iz njenog oka na travu. Tu suzu je primjetio prije njenih bujnih vima iako su se tako lijepo presijavale na proljećnom suncu. Toliko ju je volio heroj ove priče.
I jednako koliko ju je volio, mrzio je prokletog Ratka. Mrzio ga je iz dna slijepog crijeva. Mrzio ga je toliko da ga je cijelo tijelo bolilo od grča. Želio je pobjeći od tog bola na neki način iako je znao da je jedini osveta. Osveta za koju on nije bio sposoban ali je njegova moralna dužnost bila da je sprovede ili da umre pokušavajući u toj namjeri.
U tom trenutku shvati da i dalje zuri u ljubav svog života. Vime su joj podrhtavale od tihih jecaja koje nije želila da on čuje... Eh, te ogromne vime su je odale.
"Hej," muknu on: "Ponovo ćemo biti zajedno, na ovom ili onom svijetu tako mi oba roga i svih pet nogu."
Odgovor se ovog puta začu u vidu jecaja. Ona je trčala i jecala. Trčala je što dalje od njega da je ne vidi takvu.
"Ratko nesalomivi" promuknu sebi u bradu: "Još ćemo se mi ćerati!" a zatim se i sam okrenu i uputi negdje u smjeru zalazećeg sunca.
Rudonja se vratio u štalu, nije mu bilo nidočega čak je i slama izgledala hladno i odbojno.
Te noći odlučio je da promijeni svoju sudbinu i da postane krojač svoje sreće.
Uz prigušeno svetlo fenjera počeo je da priziva duh Petra Kočića jer duboko u sebi znao je da je korida jedina ispravna stvar i jedini način da povrati svoju neprežaljenu ljubav.
Silueta brkatog starca ukazala se nadomak Rudonjinih jasala i smirenim glasom koji je odzvanjao mudrošću počeo je da obučava Rudonju. Noć je prošla brže nego inače i mladi borac ispunjen svežim znanjem i neopisivom snagom pošao je ka Manjači. Rosa i hladni jutarnji zrak iskristalisao je njegove misli i napokon je znao da će njegova romansa imati srećan završetak. Dok je hodao po livadi rosnoj u glavi su se mešale slike divne prošlosti i slike Ratka nesalomivog u lokvi krvi. Poslednji put pogledao je ka Rumenkinoj štali, zatim ispustio glasan krik i pošao da rogovima postane krojač svoje sreće.
Užarena žuta lopta izvirala je iza brda. Pogledavši dole, imala je šta i da vidi: užurbani tok reke aktivnih učesnika borbi u ispijanju basnoslovnih količina alkohola, slobodnih umova koji dolaze sami, bez žena i dece, da bi na miru mogli da uživaju u borbi bikova. Skup je iz minuta u minut rastao, zajedno sa strepnjom, - jer danas je veliki dan; danas se odlučuje ko će ponosno sedeti na tronu, ko će travu sa terena Vimbldona za doručak jesti!

I tu, u svojoj svlačionici, Rudonja svoje rogove šiljio je od dolomitni krečnjak što viri iz manjačke ilovače... pognute glave, jer tako mora, nabrijava svoj um, pa podigne glavu ka nebu, poljubi kopitu i usmeri je ka gore i tiho prozbori: Jebaću ti mamicu, Nesalomivi!

Šeba Baja Mali peva kao pod tušem, Petar Kočić se prevrće u grobu, ruke koje svakodnevno izvuku po kubik balvana uz šumu naginju plastične čaše, ispijaju pola litra piva u dva gutljaja i galame za još; domaćini skupa udaraju eksere 20ke u ogradu, da razjareni bikovi ne bi pecane srušili... oseti se napetost, čuje se galama, sve smrdi na znoj!

Borbe do finala nisu bile nešto posebno napete. Prva dva nosioca, Rudonja i Ratko Nesalomivi lako su se domogli finala. Dobro, ne toliko lako - Ratka je mogao sprečiti Leo, potpuno ćelavi bik u vlasništvu Dragana Tarlaća, proslavljenog košarkaškog asa. Rastužio je Ratka svojom jadnom i bednom pojavom, i dok je ovaj cvilio i plakao, Leo se odvažio da mu klizećim startom otme ravnotežu ali Ratko je, očekivano, izbegao srami pokušaj i poslao je Lea u obližnju mesnicu na tranžiranje.

Oko ograde Marakana, ona brazilska, krcata! Nema mesta da se ćik baci, scena je izuzetno smešna: brižni pušači liče na kolovođe jer su im desne ruke podignute u vazduh. Zajebanosti situacije doprinosi prašina koju Ratkove kopite dižu u Pervolom oprano nebo, džentlmensko rikanje starih bikova iz VIP lože govori da je ovo posebno, da u ovoj borbi ima nešto. Istina je to, dobri moj čitaoče: Oni se ne bore za presto, oni se bore za šetnje sa potomcima koji ne mogu ružni ispasti zahvaljujući lepoti nežnih crta lica krave Rumenke.

Milorad Dodik daje znak rukom - borba može da počne!

Ples Rudonje oko Ratka izmamio je aplauze dama sa Manjače koje su u manjini. Pleše kao Aska oko vuka, Ratko se okreće, hvata ga vrtoglavica i staje, smiruje telo, ovakva taktika njegovog protivnika mu nije bila na kraj pameti, preostaje mu jedino da se zaleti na njega ali ne može, vrtoglavica ga drži i dalje, i evo je, prolazi... zaleti se Ratko i promaši, zavrati se, promašuje ga i drugi put i napokon shvata da do nije pravi način... smiruje se, te laganim korakom prilazi Rudonje koji, ne čekavši da mu se noge oslobode, prihvati ponudu protivnika za borbu rogovima; nasloniše kljove svojih glava jedne na druge i krenuše zamahivati glavam levo - desno, jednako snažno i jednako koncentrisano, jer jedna greška vodi ka padu na tlo!

Dodik glođe batak, priča na telefon i boli ga kurac, Kočić radi kao ventilator, točilice za pivo podsećaju na kazina u Las Vegasu.

I evo ga, neko je leđima na tlu! Oh, pa to je Rudonja! Ratko ga gleda odozgo, osmehuje se, zadovoljan je jer drži situaciju u svojim rogovima, pa se budala zamisli o tome šta će sve da radi kada postane glavni, i to Rudonja primeti, hitro i snažno odgurnu Ratka od sebe, diže se na zadnje noge i odalami ga kopitom u pleksus.

Ovo je čekao godinama. Ne pobedu, nego apsolutnu nadmoć nad protivnikom; on sada zna kako da se ponaša, šta da uradi, zna put! Ratko je na prašnjavoj zemlji bez trunke trave, gleda u napukli rog Rudonje i provodi vreme u opravdanom strahu; naš heroj, džentlmen veliki, osmotri publiku koja kipti, čeka na završni udarac i uslišuje njihove molitve - prvo poljubi Ratka u glavu, te mu zabi rok u oko pa ga uzvuče, obrisa krv Ratkovim jezikom, pomisli na Rumenku za koju zna da ga čeka i preseče grkljan Ratkov svojim šiljatim rogom.

Publika je u transu, luduje, plastične čaše lete u nebo, imamo novog vladara! Vladara koji je ispunio svoj dečački san, vladara koji zna kako da voli, vladara kojeg sada kurac boli, vladara koji će slaviti ovaj dan!

Na drugom kraju livade jedno tek rođeno tele čulo je da mu je otac junački poginuo i počelo da kuje svoju osvetu...

Komentari

Vau, dobra autorka u najavi. + i * odmah

Ово добро јеботе, исмијо сам се. Чији си дупли?

Ničiji, ja sam jako dugo pratila vukajliju neregistrovana, malo ocenjivala sa sestrinog naloga i tako :))))

eo plus zbog sehi avatara

Fino, fino. Treba vremena da se pročita, ali je dobro. +

Jao odavno nisam pročitala ovako lepu priču, svaka ti čast i da nam još sugo pišeš na sajtu +++

Minus zbog avatara dečko!

Ničiji, ja sam jako dugo pratila vukajliju neregistrovana, malo ocenjivala sa sestrinog naloga i tako :))))

Да, чуо сам ту причу иљаду пута...

ne može ovo početnik napisati ali jebe majke defka + ko god bio

Mala Vidra

eo plus zbog sehi avatara

Neš jebat.

Podugačko ali se isplati pročitati +++

koje sranje od defke
ovi pičkopaćenici se naložili

Не лупај. Има и добре делове, као на пример оно...
добар аватар...

Ovo je Kurdov dupli 100%

ПРИЈЕМНИЦИ ОДСТУПИТЕ

Zmaje od Šipova, ti li si?

Kenjate da je neko ovo stvarno pročitao?

Zmaj od šipova hahhahahhaha xD

Hvala društvo na pohvalama :)))

YeahBatch stvarno ne znam šta si ti čuo ali ako misliš da sam ovo lepo napisala pa zato sumnjaš onda ti stvarno hvala od ♥

Лепо је написано у сваком случају, а ко је писао и није битно толико.

Ja sam ovdje bio, i nije ovako bilo

I dobra ti ova pička na avataru

POPULARNI BRE! IDEMO!

Ovo mrljo u zemskom obliku.
Sto rece KBO gore

ne može ovo početnik napisati ali jebe majke defka + ko god bio

u svakom sliucaju plus, fino odradjeno

Ponovo sam pročitao još jednom pažljivo i sviđa mi se još više!

Super defka. Jes poduža, no, vrijedi pročitati +++

Joj al ću ga zajebavati....

Није лоше. Требали би само на пар мјеста обратити пажњу на граматику да не квари утисак и скреће пажњу са приче. Хајлајт на Додику и знаку за почетак борбе.

Ulogovao se sa mobilnog da dadem plus i opatričim. Jes da me koštalo 27 dinara al vredi.
RUDONJA FTW

Ulogovo sam se s frizidera samo da dam plus jebote Dodik i batak hahahaha

Ulogovao sam se sa šotare samo da dam plus! Perfektno!

Nije meni što oplakah, nego što pokvasih tastaturu....

to što jebač hvali nekog autora, a da to nije delevra, je najjača indicija da je ovo njegov dupli

Juče me mrzelo da čitam, te sad natenane pređoh i zbilja je dobro. Jeste baaaaš opširno, ali je zanimljivo i plusa vredno.

Добар почетак, први пасус ми је држао пажњу. После тога креће преопширна срањчуга, са милион сувишних описних придева, коју сам прескочио и прочитао крај. И крај је покушај да се глупа форма замаскира неком патетиком.

Од мене минус.

Ulogovah se sad sa bojlera da dam plus. Vredi procitati. Ovo je ili hajlajnder, mrljo pa mozda i luks al ko god da je svaka cast.

Sada ću vam nešto otkriti svima. I ja sam zaprave žensko. Krila sam to dugo jer sam se plašila da ćete me napastvovati ako saznate da sam žensko, ali eto, sad se više ne bojim toga, duže sam na sajtu i eto opet sad, znate moju tajnu.
PS: Ako se opet budem ostila ugroženom reći ću da sam muško.

Golo govno, idi piši dnevnik.

Mislim da Čola ima nalog na Vuki...

И гледај да наставиш да пишеш у том усамљени-геј хипстер фазону, одлично ти иде

Ulogovao sam se sa usisivača samo da dam plus.

Dinara je kratka koliko je ova definicija dobra!

Sjajno, ulogovao sam se samo da dam plus i zvezdu :D
OVO mora u odabrane, definitivno. Jedan od najboljih tekstova do sada i zaista maestralno napisano. Prvo sam pomislio da je pazl, pa po stilu pisanja mozda Ironicni i na kraju se iznenadih kad videh potpuno nepoznatog autora.
Jos jednom, SVAKA CAST ko god da si

OVAJ ODLOMAK U ČITANKE PODHITNO, A CELO DELO U OBAVEZNU LEKTIRU ZA PRVI SREDNJE... (nadam se da će biti i nastavak šta se dogodilo sa novorođenim teletom)

o kakvi ste komentatori sva trojica...

Pošto su se kolege ulogovale sa svih kućnih aparata, ja sam morao sa laptopa da dam +..Dugačko ponekad makice dosadno ali opet izuzetno lepo napisano..Dobrodošla na sajt..

Vrijedi svaki sat čitanja ;) +++

Ulogovao sam se iz pičke materine sam da vam kažem Ratkove poslednje reči. MUUUUNEM!

Vrijedi pročitati dva puta, odlično! +

Par šaljivih detalja u bezveznom, već viđenom zapletu. Ne sviđa mi se i ulogovao sam se sa ZX Spctrum-a da dam minus.

krupovrbaski zmaj

to što jebač hvali nekog autora, a da to nije delevra, je najjača indicija da je ovo njegov dupli

Kako mrzim kad dođe neki ovako nelord tipa ovog iznad i počne tu nešto da prosipa pamet.
Ako ti se ne sviđa jer nije sleng zaobiđi Irenu, tek joj je prva defka decxko, počeće i ona da slengariše.

ima li koji moderator da obriše ovu fekaliju?

Ovaj pretposljednji komentar je bio za Agija

ne mora Agilni, može bilo koji moderator.

Šta ste napali ženu...već viđen zaplet sutra malo...

Kako mrzim kad me smarači ne zaobiđu.

I đoku je ovo prva defka... Čuj mene, defka.

Irena, ne brini zbog ovih hejtera samo piši i ne naginji se kroz prozor.

Irena pani voli koze pa vidi idući tekst da bude posvećen njima i ne obaziri se na idiotske komentare....

Mrljo, jes' to ti?

poljubi kopitu i usmeri je ka gore

Mrljo bi znao da goveče ima papke

Kako mrzim kad me smarači ne zaobiđu.

I ja...

срање ти је дефка -

Ako ti se ne sviđa jer nije sleng zaobiđi Irenu, tek joj je prva defka decxko, počeće i ona da slengariše.

Ne zajebavaj Pazle :)

Eto, odma počne vrijeđanje čim komentariše neko ko ne dijeli mišljenje sa većinom.

nema to veze sa definicijom Paninaro, ja dao plus jer me nasmejalo :)

Ne zajebavaj Pazle :)

Hoćeš reći:

Ne zajebavaj Pazle :-)

Ma ne, više je to bilo kao

Ne zajebavaj, Pazle :+)

Prvo sam pomislio da je pazl, pa po stilu pisanja mozda Ironicni

Pih da li bih ja pisao ovako nešto, ja definišem isključivo sleng i tu i tamo koju reč/rečenicu.

Ne zajebavaj, Pazle :+)

Umro sam hahahah
Da nijesi moderator samo bih se malo nasmijao ali pošto jesi, baš sam umro hahaha kralju
odoh da ti ocijenim 3 najgore ocijenjene defke

odoh da ti ocijenim 3 najgore ocijenjene defke

'nači, -3 u skoru :)

treba bas biti dokon (i prazan) pa citati ovo.
Men' se neda...