Prijava
   

10

Iako su prošla vremena kad su u ekipi igrači bili raspoređeni brojevima od 1 do 11 i za neke se znalo kakvu ulogu imaju na terenu po onome što nose na leđima, danas je to prilično promenjeno pa tako npr. i golman može da ponese 9-ku. Ipak, broj 10 je ostao. Možda ne znači više u takvoj meri ali i dalje daje sliku majstora na terenu, kralja driblinga, nekog ko jednim potezom može da reši meč. Čovek zbog koga ljudi dolaze na stadione, da vide neki novi gol, vrhunski potez ili asistenciju. Naravno, u većini klubova i ne postoji 10-ka. Posebno našim. Uopšte, danas ga neretko ponese i igrač koji je zadužen za kvarenje, a ne lepotu igre ili neki klinac koji tripuju da će postati novi Ronaldinjo.

Sve u svemu, tip fudbalera kakvog već dugo vremena nema na ovim prostorima i kakav nam je verovatno i najneophodniji. Ostaje da se nadamo da ćemo uskoro dobiti nekog takvog...

Puškaš, Pele, Ziko, Platini, Bađo, Maradona, Zidan, Piksi...

Komentari

Tuga brate, najbolji srpski selektor trenira Ganu, kako očekuješ da kod nas bude nešto bolje. + i omiljena

A Garinca? On je nosio 11. :D A Ferenc Deak...on isto nije nosio 10. :D

Al dobio si + jer me opizdila neka seta za igracem koji zasluzuje 10....nema vise takih. :D

Нисам рекао СВИ... мислим, јбт, контај мало...

Сви брате. Један је Пиксе! Колко смо се пута тукли до 4. основне ко ће бити десетка!

Последња права десетка је Дејан Рамбо Петковић.Ови данас су друга лига запад.
Мали прилог за дефиницију Пиксијева штикла.

Dobra. Suštinski me zabole za fudbale i slično, ali je nekako bilo gotivnije kada su brojevi bili lepo 1-11, sad se mnogo prokenjavaju sa dvocifrenim proizvoljnim.