Prijava
   

21. vek

Verovatno najdosadnije razdoblje u ljudskoj istoriji.

Period pre nove ere i početak nove ere: Verovatno najzajebaniji period u istoriji. Nemam ideju kako su ljudi onda uopšte mogli da spavaju. Svakog trenutka je mogao neko da ti bane u kuću, šator ili pećinu i da te ubije, siluje, odvede u ropstvo. Gore je jedino bilo u ledenom dobu kada si mogao da završiš kao predjelo nekom sabljastom tigru ili da te zgazi mamut. Bio si srećan ako doživiš dvadesetpetu.

Srednji vek i period do 20. veka: Malo manje zajeban od prethodnog perioda. Mogao si da umreš od kuge ili da te proglase za demona pa završiš na lomači. Ipak je narod morao nekako da se zabavlja. Svakih par godina živiš u novoj državi pod vlasti novog feudalca, gore nego na Balkanu devedesetih. Ako imaš muda digneš bunu protiv ugnjetavača običnog naroda, ali uglavnom završiš na giljotini ubrzo nakon toga.

Prva polovina 20. veka: Svi čekaju najmanji povod kako bi objavili neki rat. Ako si genije, mogao si da izumiš struju, avion, televiziju i ko zna šta još. Ako nisi, jebiga, budi srećan ako završiš u rudniku a ne u nekom rovu sa 3 metka u glavi.

Šezdesete i sedamdesete: Najbolji period u istoriji ljudskog razvoja. Sve se razvija, komunizam i kapitalizam mere čiji je veći. Seks, droga i rokenrol je parola. Većina se ne seća najbolje ovog perioda. Oni koji se sećaju kažu da nikad neće biti tako dobro.

Osamdesete: Čudan period, malo ostataka pepela sedamdesetih ali nedovoljno. Raspada se svemoćni socijalizam. Rađa se ova napaćena generacija kojoj ja pripadam.

Devedesete: Za neke najgori, a za neke najbolji period 20. veka. Ako imao imalo smisla za trgovinu i sivu ekonomiju, mogao si da postaneš novi trgovinski kralj na Balkanu.

21. vek: Smor, završiš školu, fakultet, nemaš gde da radiš. Visiš ceo dan ispred monitora i upijaš zračenje.

Komentari

Боље да си написао "висиш цео дан испред монитора, и читаш глупости на Вукајлији". +