Prijava
   

Advokat

Osoba koja je diplomirala na pravnom fakultetu i u nedostatku kororisne delatnosti uspeva da uveri lakoverne ljude sa pravnim problemima da ce im pomoćei ili olakšati rešavanje pomenutih problema.
Tipičan predstavnik ove delatnosti je izuzetno sposoban da na nerazumljiv način opiše situaciju u kojoj je problem nastupio i da ponudi još nerazumljivije rešenje.
U stvari je u pitanju jedina ljudska delatnost koja se tokom razvoja ljudske zajednice zakomplikovala umesto da se pojednostavi. Neophodnost postojanja ove profesije je uzrokovana ljudskom težnjom za racionalnim reegulisanjem života u zajednici i postojanjem dela populacije koja ne želi da se povinuje usvojenim pravilima . Interesantno je da su pripadnici i jedne i druge struje u zajednici u jednakoj meri na meti advokata. i najčešće ne uspevaju da se izvuku od "dobrih usluga" dotičnog.
Najbolji advokati su onik koji uspevaju da svoju žrtvu održe u dovoljnoj materijalnoj kondiciji duži niz godina kako bi placala sve njihove želje i prohteve, anajuspešnijima polazi za rukom da žrtvu decenijama drže u neznanju i podredjenom položaju.
Problemi nastaju u momentu kada i žrtva tokom vremena silom prilika uspe da nauči poneku "caku" iz pravosudne prakse. Tada obično dolazi do smene jednoga advokata a pojavljuje se "mladi lav" koji željan dokazivanja potpuno sagori u svom žaru....