Prijava
   

Alfa

Pičkinsko pašče, koje je spasilo svoju guzicu tako što su ruski astronauti pokupili jadnu Lajku na ulicama Moskve i strpali je na Alfino mesto u Sputnjiku.
Pre toga, mesec dana unazad:
-Alfa je imala sopstveni tim od 10 kuvara, koji su joj spremali da jede hranu koju prosečan čovek ne pomiriše za života;
-Dovodili su najrasnije džukele da je karaju;
-Imala je obuku od 5 minuta dnevno, a preostali deo dana je ležala i klala nemoćne mačke koje su joj bacali u kavez;
-Jaukala je ako joj je sobna temperatura pola stepena iznad ili ispod optimalne.

Za to vreme je jadna Lajka skitala ulicama tražeći koju kosku ili parče hleba ako joj posreći, tražla parče kartona dok je drhtala od hladnoće, nadala se da neće naleteti na neku džukelu da je zakolje.

Sve to da bi na kraju, uhvaliti jadnu Lajku i povrgnuli je strašnim mukama, bez da joj ispune hiljaditi deo ovoga što je Alfa doživela. Na kraju za Lajku je čulo svako dete i zauvek će ostati upamćena, dok je Alfa pala u zaborav samom činjenicom da se zbižila sa astronomskim timom i na pičkinski način izbegla Lajkinu sudbinu.

Komentari

Jel' ovo neka metafora...?

на шта циљаш? :)

Jel' to pseto stvarno postijalo ili je ovo neka priča sa naravoučenijem...?

Кажем ја да нико не зна за Алфу.

Да, стварно је постојала керуша Алфа, која је током обуке постала блиска астронаутима, па им је било жао да се одвоје од ње, стога су ставили Лајку на њено место. Ипак, Лајка је стекла вечну славу, а Алфа остала да поживи још неко време.

Jbt... sjajno.
Čovek se uči dok je živ...
Znao sam da ćeš opravdati plus... :)

Lajka,mi te volimo! :D