Prijava
   

Ali ona Jugoslavija!

Replika koja jasno određuje na koji se geografski pojam odnosi. Dnevno politički je to bila zemlja okružena BRIGAMA (Bugarska, Rumunija, Italija, Grčka, Austrija, Mađarska i Albanija) a kulturno umjetički sa jedne strane Vardarom i Triglavom, a sa druge strane Đerdapom i Jadranom, zavisno da li se gleda transferzala istok - zapad ili sjever - jug.

Ali, i replika koja je svaki uspjeh ili tvrdnju mogla dodatno da pojača. Jugoslavija je sada definitivno izgubila na popularnosti, ali ona Jugoslavija i dan danas može da izazove poneku podignutu obrvu.

- Ma mi smo tamo - 'vamo, amateri najobičniji. Ako ćemo da pobjeđujemo moramo se pojačati. Da dovedem ja jednog prijatelja, nekada je bio prvak Jugoslavije?
- Pa dovedi, ne može da škodi. Ili nemoj, šta znam...
- Alo, ali one Jugoslavije!
- Op op op op! Respekt. Stani malo, koliko ti taj prijatelj ima godina? Nemoj da nam odapne na terenu?
- Ne brini, stari je to lisac. I dan danas trenira.

Komentari

Iskusno, za svaku pohvalu! Nisam jugonostalgičar, nikad nisam imao ambicija da budem sa nekim ko ne želi sa mnom. Istina, SFRJ je bila nešto kao sinergija u odnosu na današnje banana države.

o toj sinergiji i govorim, nikako o jugonostalgizmu. hvala O'tkačeni

Tripujem da je onda bilo mnogo teže biti najbolji u nečemu +++

npr. vaterpol. podijelismo se i opet na prvenstvima evrope zemlje one juge uzimaju bar dvije medalje :)

- Alo, ali one Jugoslavije!
- Op op op op! Respekt.

Овде сам минусово.
Беше ми криво што сам видо да сам код ПРИМЕРА оценио (јер дефиниција има смисла), али опет овај дијалог у примеру ми не иде.

"Op op op op" ima puno smisla. probaj to da izovoriš uz podizanje obrva. kao "opa" ali mitraljeskom paljbom. elem, koristim ga ja i moje društvo.