Prijava
   

Alternativna medicinska sekta

Čujete priče o farmaceutskoj mafiji? Oni likovi sa fensi kravatama koji su prodali dušu đavolu kako bi im pomogao da prodaju lek sa jednom izmenjenom supstitucionom grupom deset puta skuplje? To je ona sekta, o kojoj svi znaju samo da se okupljaju u ogromnim korporacijama, prekrštaju ruke u a la Vučić stilu i viču ''IIIIVIIIIIL''. Ultimativno zlo.
Naravno, tu je uvek i superheroj koji se bori protiv ovakvih grozota čovečanstva. To je njeno visočanstvo alternativna medicina! Agenti alternativne medicine ne nose kravate, obučeni su kao svaki prosečan čovek, nisu uštogljeni, imaju mio pogled i ono najbitnije- ili izgledaju prejebeno ili su zdravi kao prosečan dvadesetogodišnjak. To sve naravno bez plastične hirurgije i drugih IIIIVIL korporativnih izuma.
Da li je zaista tako? Naravno da jeste, sve tako, crno-belo! Bar tako kaže internet. I ''Treće oko''.
Realno, to su sve ista korporativna govna, koja bi samo da zarade na tuđoj nesreći.

Neki čika: Jao, imao sam infarkt, ne mogu više da jedem kao čovek.
uključuje se telepatsko čulo agenta farmaceutske mafije i alternativne medicine u isto vreme i pojavljuju im se dolari u očima (TRRRR BLINK-zvuk dolara)
Agent FM: Dobar dan, gospodine. Je l' se plašite smrti? Želite li da poboljšate kvalitet života?
Neki čika: Pa ne znam...
Agent FM: Naravno da želite! Krenite odmah sa našom opšte poznatom terapijom za srce. Jeftino, čak i kod nas ga zdravstveno pokriva, i pre svega efikasno. Ali ako želite nešto JOŠ BOLJE, onda kupite ovaj naš ultraturbogigaololo, jebe keve kako je dobar. Ne pokriva osiguranje, ali samo vi kupite! Minorniproblemisaimoptencijom zbog lekova za visok krvni pritisak su nužno zlo. Može?
Agent AM: Beži bre! Gospodine... Je l' se plašite smrti? Želite li da poboljšate kvalitet života?
Neki čika: Imam osećaj kao da smo bili već ovde...
Agent AM: Naravno da želite! Uzmite naše hladno ceđeno suncokretovo ulje, ali hladno ceđeno posebnom metodom preobraćenog zlog farmaceutskog tehnologa, i sada mu je iskoristivost nezasićenih masnih kiselina povećana za čitavih 1,5%! Vaše srce će Vam biti zahvalno!
Neki čika: Sve je to lepo, gospodo, ali ja trenutno imam da priuštim sebi samo dnevnu dozu ''Svaka čast Vučiću'' da bih sebi pomogao. Ostavite me sa mojim prasetom.

izvini trulehe, što si čekao sto godina

Komentari

lepo, lepo Džek. :)

Đek piše svojim stilom, standardno. lololo +++

Joj, kako ti je grozan nadimak, Dačiću. Promeni u nešto bolje, leba ti.

Sve i da mogu, necem... A Smorka, tvoje deminutivisanje ga samo cini gorim... :D

A Smorka, tvoje deminutivisanje ga samo cini gorim... :D

Znam, i je l' to znači da si i sam svestan koliko je očajan? xD I nisam Smorka! Nego Džek!

How about.... Corto Krios?

Fora sa alternativcima je što zaključke izvode računajući samo slučajeve sa pozitivnim ishodima,(biraju samo one koji idu u prilog isceliteljske moći njihovog proizvoda, dok neuspešne ne računaju). Pseudonaučnim metodama pokazuju kako je njihov proizvod efikasan,a koriste i rekla-kazala informacije da nadograde priču (neko kaže da je čuo od nekog drugog da je nekom trećem pomoglo npr). Odbijaju naučno testiranje proizvoda, kao što je amer koji je nedavno boravio u bg odbio da se testira njegov melem na bazi ulja marihuane.inače sve se to vrlo lako može proveriti: ako alternativac tvrdi da je njegov proizvod namenjen detoksikaciji to može da se ispita analizom krvi pre, tokom i posle upotrebe preparata. (do sada ni jedan proizvod namenjen za “čišćenje organizma “nije na testiranju pokazao da stvarno to radi). A i kad se desi da bolesni ljudi koriste redovnu terapiju, idu kod lekara, podvrgnu se hirurškom zahvatu,i uz to uzmu neki čudotvorni melem koji spravlja monah iz manastira , kad na kraju ozdrave pripisaće zasluge iskljucivo melemu i odvraćaće ljude od zvanične medicine.

Upravo! Čak je i nama profesor, koji je inače prvo završio poljoprivredni fakultet rekao da radimo isključivo ono što je dokazano da ima određena lekovita svojstva. Kada smo pričali o eleuterokokcu (znam da je ime presmešno), postojale su neke tvrdnje da osnažuje organizam tako što ga polako izlaže malim količinama stresnih supstanci, ali to nije dokazano. Međutim, uči se iz prostog razloga što je uviđeno da deluje. Inače neke lekovite biljke (i druge supstance) bolje deluju u kombinaciji sa lekovima. Ali, da, ima kojekakvih priča, samo za kantarion recimo se godinama radilo na potvrđivanju antidepresivnog dejstva. Alternativci su podjednako pohlepni kao i ovi korporativci, nema tu razlike.

Znam, i je l' to znači da si i sam svestan koliko je očajan? xD

Sta da ti kazem, ukusi se razlikuju.

I nisam Smorka! Nego Džek!

Znam ja Smorka da si ti Dzek

Treba se raspitati pre upotrebe bilo čega. Trenutno je kod nas popularan zeolit, masovno se upotrebljava,aneki od tih zeolita spadaju u najjače kancerogene materije, gore od azbesta.badava su stručnjaci objavili te rezultate kad će običan čovek pre da poveruje komšinici maci cija tetka zna čoveka koji je progledao od zeolita. Takvi alternativci treba da dobiju tretman kao oni koje je crkva u srednjem veku proglasavala za veštice.

E, tako. Kako je melodično prezime Harper, sjajno je. Ako ikada postanem poznata ličnost u inozemstvu i nateraju me da izdam domovinu i amerikanizujem prezime, menjam u Harper, a ime prebacujem u alt engleski mod. Džek... ♥

Apsolutno. Recimo, svi znaju kako artičoka pomaže varenje i lučenje žuci, a niko da napomene da ne sme da se koristi ako su ti zakrčeni žučni kanali. Ima takvih primera dosta. A za taj zeolit stvarno nemam komentar. Bolje onda da svaki dan uzimaju aktivni ugalj, on bar stvarno apsorbuje neke štetne materije. Ne mogu da se setim šta sam ja isto čitala da su kao pričali da pomaže.... Svakakva čuda izmišljaju, magneti i koješta.
Ali opet, ima i onih drugih krajnosti u Americi, neko mi reče da hoće (ili su već) da zabrane orahe jer imaju veoma velike količine omega 3 i 6 masnih kiselina, a onda bi po njim aorah trebalo da se smatra ili kao lek ili kao dopuna ishrani, što u oba slučaja znači da ne može da se koristi kao hrana. To je već BOLEST. To mi je toliko neverovatno da mislim da se taj lik što mi je to rekao zajebavao sa mnom.

E, tako. Kako je melodično prezime Harper, sjajno je. Ako ikada postanem poznata ličnost u inozemstvu i nateraju me da izdam domovinu i amerikanizujem prezime, menjam u Harper, a ime prebacujem u alt engleski mod. Džek... ♥

Bas me zanima kako je Smorka na engleskom :D

Mislim na moje pravo ime. ;) Postoji i engleska verzija.

Ma znam, samo se sprdam :D

Pajo Dacak je simbioza Paje Patka i Patka Dace, i kao takav je ultimativni crtani patak! :D

Ma znam, samo se sprdam :D

Ti znaš da ja nisam najbolja publika za suptilne šale. :P

Pajo Dacak je simbioza Paje Patka i Patka Dace, i kao takav je ultimativni crtani patak! :D

Patka Daču mrzim. Mislim da nam je to genetski, niko u familiji ga ne gotivi. lolo

Patak Daca je genijalan lik koji je imao tu nesrecu da dijeli ekran sa jednim Dugouskom i time nije imao mogucnosti da do kraja iskaze svoju gotivnost :D

Da ne upadam patku u flow previše, dobra je defkitza, ima tu materijala za roman nemoguće je smestiti tolike prevarante u par pasusa. Priznaj da si tokom pisanja primera imala u glavi crtane verzije tih likova u japanskom stilu,a kamera postavljena nisko i radi ih iz žablje perspektive da izgledaju viši i opasniji.

Patak Daca je genijalan lik koji je imao tu nesrecu da dijeli ekran sa jednim Dugouskom i time nije imao mogucnosti da do kraja iskaze svoju gotivnost :D

Netačno. Čak i ja volim ovo.

Priznaj da si tokom pisanja primera imala u glavi crtane verzije tih likova u japanskom stilu,a kamera postavljena nisko i radi ih iz žablje perspektive da izgledaju viši i opasniji.

Hehe, ovako nije, nego ovako nešto. nemoj me mrzeti
http://youtu.be/9ozhoG6J38E?list=UUaWlvGAJKc26LeniniLseow

podrška akciji

STOP NASILJU
na avatarima

priključi se

nije to nasilje kod smorke, to je robotski lakši peting

nije to nasilje kod smorke, to je robotski lakši peting

Momci, stvaaaaaaarno ne želite da znate. Verujte mi. lolo

STOP NASILJU
na avatarima

Violence is hilarious! :3

otkud ti ideja da JA ne znam :))

otkud ti ideja da JA ne znam :))

Ako znaš, poprilično sam impresionirana, moram priznati. lolo

Netačno. Čak i ja volim ovo.

Pa to je nakon decenijske borbe uspio da dobije, i vidis da je dobar dok ti je tu simpa :D

Kažu da ulje kanabisa destilovano na smederevcu ima izuzetna antidepresivna i lekovita svojstva. U antidepresivna verujem i imam osunčanu terasu koja se ne vidi niotkuda.

U antidepresivna verujem i imam osunčanu terasu koja se ne vidi niotkuda.

HA!

e koleginice, koleginice... najgori smo :)

al nam zato plate nisu loše hehehe
pišaj po sirotinji lolo

To, to, to. Mene toliko zabole kurac za sirotinju, da me mrzi i da se cimam i da pišam po njima. monoklololo

bitno je da ne osećaš peckanje HAHAHAHAHAHAHQAHAHAHA