Prijava
   

Američki filmovi

Veoma slični japanskim filmovima samo što je radnja krajnje opširnija.

U toku Džekove mladosti, njegov otac (koji naravno radi za tajnu službu) biva ubijem u toku tajnog zadatka u inostranstvu. Džek, besan zbog smrti svog oca se zaklinje na krvavu osvetu što produktuje jako treniranje i čvrst karakter od ranog detinjstva. On žrtvuje sve. Svoj socijalni život, svoj ljubavni život, svoj posao, prijatelje, porodicu i kreće na put oko sveta u potrazi za ubicom (koji je, kako uvek biva, vođa neke mafije). Bez ikakve informacije o dotičnom ili pretpostavke gde on može da bude Džek kreće u neku nasumice odabranu zemlju da ga traži. Usput se zaljubljuje u Mirandu koja je takođe igrom slučaja krenula da sveti nekog člana porodice i njih dvoje udružuju snage u tom kvestu.

Oni tako tragaju, tragaju i nađu kuću u kojoj su dobili informaciju da on živi. U toj kući naleću na bombu koja će eksplodirati za 5 sekundi. Hvatavši je za ruku, kreću da trče ka prozoru i iskaču iz njega na tačno 1 sekundu nakon eksplozije (bez obzira što je prozor na petom spratu). I baš, tu, ispod tog prozora se nalazi kontejner ili gomila smeća na koju oni padaju i time izbegavaju smrt.

Nastavlja dalje, ne spava, ne jede, ne mora da ide u ve ce, ne pije.

Napokon sreće ubicu svog oca... Gledaju se direktno u oči dok oboje polako i bešumno potežu za pištoljima (koji su inače Must Have u takvim filmovima). Da se priča skrati...

Finalna scena:

Njih dvoje se biju na nekom zapuštenom mestu posle žešće jurnjave kolima, rešetanja, nakon 200 ubistava od strane Džeka sa samo jednim šaržerom. Ta tuča traje dobrih desetak minuta i jače. Dok se on bori sa svoj život njegova ljubav koja je pre toga bila kidnapovana i mučena od strane neprijatelja gleda tuču i daje moralnu podršku svom Konanu.

On naravno pobeđuje u tuči i posle toga sledi hepi end za njih dvoje.

Ustvari... Ovo nije ni nalik japanskom filmu.

Japanci se nađu, krenu da se biju na ferku i šupičkumaterinu.

Komentari

Zaboravi da dodas kako u kontu nema nikakvih tegli il' slicnih staklenih il ostrih kurceva! ;-)
+cina naravski!