Prijava
   

Amerikanci

Amerikancima se nazivaju stanovnici Sjedinjenih Američkih Država. Amerikancima se nazivaju stanovnici oba američka kontinenta (Severne i Južne Amerike).

Ali, stanovnici SAD imaju veće pravo i sa mnogo više ponosa kažu za sebe da su Amerikanci. Iliti amerikanci. To je valjda što su sjedninjeni, ujedinjeni ili šta već.

I Brazilci (i Brazilke naravno) su Amerikanci, i Argetinci i Kanađani, Indijanci pre svih, ali - samo su amerikanci (ovi iz SAD) pravi Amerikanci jer tako kaže TV. A TV ne laže. Pitajte Homera Simpsona. Garantovano ne laže. A ako pozovete u narednih 5 minuta, dobićete...

Komentari

Postao si plaćenik-valjaš zelene karte??? +

ti bas ne volis amere +

Ko ih voli?U Evropi ih ni francuzi ni spanci ne gotive.Japanci i nemci su pak veci katolici i od samog pape po tom pitanju,jer su posle drugog sv. rata dospeli pod njihovu sferu uticaja

Ma, Britanci ih mrze više i od mudža, što ih ne sprečava da podignu svoju vezu na viši nivo ("O, divne li čajanke"). Plus k'o grom nad Kraljevom.

Čuo sam da je kada je biran zvanični jezik u SAD, engleski pobedio nemački za jedan glas (što je moguće jer oni imaju čudne sisteme glasanja). Ni to ne treba da čudi, jer i danas ima pun k... amerikanaca (@zyclon provali malo A), koji su poreklom Nemci.
Plus sam dao ranije.

Najviše ih je poreklom Nemaca,oko 15% ,pa Irci,čamuge i Englezi.