Prijava
   

Ateista

Čovek koji duboko veruje da on ne veruje.

Komentari

Ретко добра, Курдче.

Pa gledam onu trenutnu temu, pa mi pade na pamet...

Форум, неисрпна инспирација. +

може се рећи, +

ali nije religija :P +

ali nije religija :P +

još se raspravlja tamo, vidjećemo +++ :)

Veliki vernik nevere. +

Ma jok, niti ovo "veruje" a tek "duboko" nikako, dok ovo "Čovek koji da ne veruje" već može.

Једноставно а дубокоумно? Да се човек запита, плус.

Volim kod tebe pročitati ove dubokoumnije defke.
+

Po cenu da budem napljuvan, moram da ti kažem da imam utisak da je malo religijski obojena defka, nekako me vuče na to da pomislim da hoćeš da kažeš da svi veruju, samo da toga nisu svesni ili tako nešto.

Ona tvoja starija - "Nešto" je kult, a bavi se sličnom tematikom. Čak možda i istom. Samo je mnogo bolje sročena. Na ovu minus.

Čekaj, ali ako on veruje da ne veruje, ne znači li to da on ipak veruje?
S druge strane, kako to verovanje nema elemenata apstraktnog ni metafizičkog, sa tog aspekta figurira kao verovanje u Ništa. Pritom, kako je "čisti bitak jednak čistom ništa, u njihovom dijalektičkom jedinstvu" (v. "Zašto postoji nešto, a ne čak ništa", Forum, Razno, Warner von Latinsche, str. 1), možemo zaključiti da je ateizam jednako religija kao i bilo koja religija koja se u tumačenju postanka poziva na neki panteon bogova, što nam govori da su ateisti samo religijski hipsteri.

U prirodi coveka je usadjeno da mora da veruje. Cak i kada misli da ne treba verovati u nesto, on to cini sa strascu vernika. Jbg. :-))

Заправо, грешиш. Човек је као интелигентно биће све што не може да објасни (чему је увек тежио), приписивао вишој сили, а та виша сила се данашњим језиком зове Бог. Значи, он не верује, него оно што не може да објасни приписује Богу. Оног тренутка кад успе да објасни тај феномен, човек тај исти феномен неће преписивати Богу.

Јесте, вала баш. Будите атеисти људи, Дарвин увијек куца на врата и доноси хладан вопс.

Odlicna. Svidja mi se razmisljanje. Nego, jesi ti juce napisao mnogo dobru definiciju sa nekim jebenim naslovom, vidim sad je neam a htedoh joj dam plus. O forumdzijama je bila, nije mi se naslov svideo al je odlicno bila napisana?

Jesam...samo sam video da nije bila jako popularna, pa sam je obrisao.
Malo je "bolela". ;-)