Prijava
   

"Avlije, avlije" bend

Ne mora da bude ciganski, uglavnom i nije. Najčešće ima klavijaturistu koji ujedno i peva, i još jednu pevaljku. Mada, neretko može da bude i "u fulu", sa sve harmonikašem i gitaristom. Prevashodno nastupa po novootvorenim kafanama klupskog tipa ili u kafanama kafanskog tipa u prigradskom naselju, gde svojom pesmom dovodi do ekstaze petnaestogodišnjake, ali i starije prekaljene kafanske tipove, sa stažom od oba ulaska u istu. Jer, kafana je njihova sudbina, ženo jedina!

Repertoar se svodi na maksimum četrdesetak numera, uglavnom od Grčke u planini, preko Utroje i Srce je moje mandolina, naravno do vrhunca - turururututu, turururuu, šaljem ti pozdrav preko drugara! Masa u ludilu, klinci cepaju majce, rokaju se u grudi junačke, dok svakom kroz glavu prolazi kako baš njega specijalno pesma pogađa, jer je on uz nju zdrugarima pio i pičke guzičio, mesecima i celu godinu!

I tako svaki petak-subotu, jer nikad ne dosadi ni Bogu ni narodu, bar onom kome je namenjeno! Glavni problem nastaje kada "avlije avlije" bend zaluta u ozbiljnu kafansku instituciju...

- Ajde "Vino piju age Sarajlije"!
- Pa ne mogu da se setim kako to beše....
- Pa dobro, ajde: Zarasle su staze moje!
Harmonikaš stidljivo sleže ramenima i tiho ispušta glas: A jel može nešto drugo?
Pevaljka se ubacuje: A jel mogu ja da vas iznenadim?
- Ajde probaj...
- Aaaavlije, aaavlije, pune behaara....
- Mršbreupičkumaterinu, ajmo napolje!

Komentari

+ jer si sjajno opisao tu primitivnu bulumentu dvorskih luda i lakrdijaša, koja zabavlja niskorođene gedždovane iz raznih prigradskih budžak- naselja.

ZARASLEEEEEEE SUUU DLAKEEE MOOOJEEEE
SAFET ISUSOVIĆ LJKRA!
+ dao brat manijak.

+ dao brat jamajcanin

+ i * jer mi takvi likovi (i "izvođači" i gosti) idu na qrac a posebno kada se nađu samo "puštači fajlova" koji teško da išta mogu da odsviraju.

Hm... Previše dobro. Moram da pitam ČIJI SI TI DUPLI??? +++

Hvala braćo i sestre, imponuje mišljenje iskusnih autora! Za Gorštaka: Ovaj komentar ću shvatiti kao naročiti kompliment! Inače, najbliža IP adresa sa koje se neko verovatno logovao na vukajliju, od moje lokacije je daleko cirka 1000 km, tj. u krugu od 1000 km, ja sam verovatno jedini na ovom sajtu... :)

Trenutno negde između Omana, Jemena i Saudijske Arabije!

Vjerovatno iz Srbije al' su ga životni putevi odveli na daleki Tibet.

ЈЕМЕНА! ЈЕЕЕЕЕЕЕЕМЕЕНА? Кои си ти цар. Одмах одабрана да ти се да.