Prijava
   

Babuskara

Babuskara (sin. Babetina) je zapravo baba sa specifičnim psihofizičkim sposobnostima koje su po pravilu vrlo iritantne osobe, a shodno tome ih možemo podeliti u nekoliko katgorija:

A: babuskare sa sposobnošću mimikrije
B: babuskare iz komšiluka
C: babuskara iz familije
D: babuskare službena lica

Primeri:
A: Kako prepoznati ovu kategoriju? Ukoliko iz autobusa vidite babu koja brzinom Karla Luisa trči za istim, a po ulasku u autobus vam se bahato obrati sa: "deder da mi ustaneš, operisala sam kičmu" to je sigurno babuskara A kategorije.

B: Ova kategorija babuskara može da bude vaš hronični problem u životu. Po pravilu ove babuskare su obavezni deo sastava kućnog saveta. One žive u vašoj bližoj okolini, nadrkane su od 5 ujutro do 9 uveče, zezati se sa njima znači zezati se sa pandurima.

C: Treća i možda mnogima bolna tačka u životu je upravo ovaj tip babuskara, po nekim statistikama to je obično ćaletova keva. Ove babuskare vrše mentalni genocid nad celom familijom. U stanju su da godinama i godinama, znajući da od njih sve zavisi, koče i sprečavaju unapređenje kvaliteta života svojih najbližih, a gotovo uvek iz neobjašnjivih razloga njima samima. Najčešće se ovo odnosi na pravno-imovisnka pitanja, prodaje/preprodaje stanova i sl. Imaju, ali pare ne daju ili govore da nemaju, a zna se da imaju, u svakom slučaju ne daju.

D: Jedna od najiritantnijih kategorija. Nalaze se u poštama, studentskim službama, u obliku medicinskih sestara i sl. Nadrkane su do te mere, da ih možete bez problema prepoznati, a da ne progovore. Zanimljivo je kod ovog tipa babuskara, da imaju specifičan način šminkanja i oblačenja, koji se može okarakterisati kao ekscentričnost, a što vas dodatno uzjebe kad ista treba da vam obavi posao za koji je plaćena.

Komentari

od pre 32 minuta, u našoj zemlji ne stoji znak jednakosti između babe i babuskare :)

Poznajem sve kategorije, što samo potvrđuje moju teoriju da baksuzi žive jedno 100 godina samo da bi pakostili drugima. +

A zašto bi bilo tko, pa i babuskara (kako si se ti lijepo izrazio) morao nekome tko je zdrav i prav dati svoj novac. Jer ima 50, 60, ili 70 godina pa mu više ništa u životu ne treba, zapravo ne treba više ni da živi? Čekaj da doživiš, mada nećeš biti babuskara, nego matori čiča, pa da vidiš hoćeš li šakom i kapom sve podijeliti bližnjima.

ni + ni - , samo (blagi) ukor

nema problema, samo ne znam šta ti znači "u najavi"

UR, ako Bog da, a moli se i ti da jednog dana budeš matorac, pa makar i svima na putu.