Prijava
   

Baciti karte

Razočarano odustati od cilja nakon penetriranja u psihu od strane životnih okolnosti ili pak superiornijeg protivnika. Trenutak kada su vam sve lađe potonule. Stigli ste do pakla a put do nazad ne vidite.
Ceo život težite ka tom cilju, radite, znojite se i krvarite, i onda dođe lik i pregazi vas k'o ekonomska kriza srpsku privredu.

Sad ste u kavezu. Dve opcije. Baciti karte ili boriti se kao Spartanac pa šta bude.

Mare- 'de si Bane care, šta si smoren, izgledaš ko da ti svi u familiji posiveli ?

Bane- Pusti me bre, vid'o sinoć Mariju sa onim tenkom . Opet.

Mare- Pa šta si se smorio koj moj?! Znaš kako se to rešava. Večeras ga nalazimo i rastavljamo ga na proste činioce. Ja ću da ga lociram i idemo, znaš da ja ne pravim problem oko toga.

Bane- Ma daj bre Mare, s'ti video kol'ki je lik, još ako zove one svoje pajsere, taman oni nas da rastave i podele, a mogu i da nas oduzmu uz put. Razvaliće nas kao Met Hjuz Frenka Triga onomad. Batali. Bacam karte.

Mare- Šta tiltuješ bre? Ako će da ginemo, ginemo spartanski! Ti si me tome učio! Nema povlačenja, nema predaje! Nikad! I sad mi kažeš da ćeš da predaš Mariju tom liku, da je on satire dok ti boraviš tu ko sisa najveća?

Nedostojan si kurca kojeg nosiš.

Komentari

Naravno. Uvek :)

Defka dobra, al' primjer je jebo kevu

Svaka ti čast. Imaš plus od mene.

Lepo obrađena tema. Nadam se da poslednji pasus ne odražava stav autora jer kerovi miruju dok kučka ne zavrti repom.

Auuh, ovo je za mene izraz poštovanja, kada tri svoje defincije nađem linkovane u ovakvoj pripoveci. Hvala na ljinkovima, care! +++

A definicija naravno, govori dovoljno za sebe. Sličan način razmišljanja imamo.

Namerno sam linkovao tvoje defke zato što mislim da si jedan od najpotcenjenijih autora, mada ništa čudno s obzirom na to kakva je čitanost danas na Vukajliji. Mnogo više volim duge definicije, koje kobjašnjavaju, nego neke kratke '' fore ''. Ti napišeš neko remek delo, predpostavljam da se dosta trudiš oko njega, prepravljaš, pišeš nekoliko verzija, i imaš skor 15: 0 recimo. Neki lik napiše jednu ha ha rečenicu i dobije naslovnu. Sranje. Zato sam prijavio odavno, još dok je Energija bila mod, da mi se obrišu dve odabrane jedno-rečenične defke. Mada sad opet pišem takce sa vremena na vreme.Uglavnom, rekoh da te izreklamiram kad god mogu, zato što si zaslužio, bar po mom mišljenju.

Hvala puno. Zaista, e'o od srca, da se tako patetično izrazim. Ne samo zbog toga što me reklamiraš, već za to što ti se definicije sviđaju i što me čitaš. U pravu si, za jednu 'nako dugu definiciju treba pola sata, ako uključim linkovanje, doduše, možda i više, zavisi kako teče. Ja sam pre rekao da mi nije toliko stalo do naslovne (naravno, lepo je dobiti, ne protivrečim istoj), ali mi je bitnije da se onima koji me prate (vas 50) dopadne definicija ili nekom padobrancu koji slučajno naleti i nek bace ljudi komentar. To mi je važnije nego činjenica da sam dobio naslovnu. Zato relativno retko pišem. Je hoću da ubodem. :) Hvala puno, zaista, cenim to. Vidim da si i ti poč'o da pišeš duge defincije, ova, a pogotovo ona sa mačkom i mišem objašnjava.