Prijava
   

balija

kao prvo balija nije pogrdan naziv za obicnog muslimana, vec za muslimanskog verskog fanatika koji mrzi srbe i sve pravoslavno. zato ne treba poistovecivati mirne muslimane koji nemaju nista protiv srba sa balijama!

Komentari

A šta je kao drugo?
:))
+

Balija je rec turskog porekla koja je oznacavala one ljude koji su se bavili pcelarstvom i proizvodnjom meda a koji su kao takvi bili dosta siromasniji od drugih koji su imali stoku i bavili se poljoprivredom.Dakle prica o verskim fanaticima koji nekoga mrze je netacna, jer je upravo najveci broj Srpskog stanovnistva ovako nazivan od strane turaka.

Balija je rijec kojom neprijatelji (Srbi i Hrvati) nazivaju Bosnjake, pokazujuci time svoj rasizam, netoleranciju i vjersku netrpeljivost. Mi Bosnjaci balijama nazivamo izdajice medju nama, koji su se borili na neprijateljskoj strani iz bilo kojeg razloga, ili koji se samo pretvaraju da su Muslimani a rade sve pogresno.

"zato ne treba poistovecivati mirne muslimane koji nemaju nista protiv srba sa balijama!"

Mirni Muslimani koji nemaju nista protiv Srba? Valjda to znaci da treba dati Srbima svoju zemlju bez pogovora, oprostiti im sva zvjerska klanja i jos im biti zahvalan. Je li to dovoljno da Musliman bude kvalifikovan kao miran, ili je ipak neophodno da bude mrtav? A onaj ko nema nista protiv Srba nakon onoga sto su nam ucinili moze biti samo budala. Nadam se da takvih vise nema i da smo se konacno opametili.

stvarno si dokurčila/lo više....

Mnoge reči se pogrešno upotrebljavaju u našem narodu, pa tako i ova.