Prijava
   

Bayer

Nemacka kompanija koja proizvodi lekove,koja je svima poznata po aspirinu,ali je manje poznato da su oni prvi izbacili na trziste ,jedan od najvecih uzasa danasnjice,drogu poznatu po imenom HEROIN!
Heroin se prodavao kao lek protiv kaslja i kao lek za skidanje sa morfijuma.Istorija je zabelezila koliko je bio efikasan ......!
Duplo jaceg dejstva od morfijuma,izaziva i daleko brzu i vecu zavisnost,Heroin je odgovoran za armije zombija u celom svetu.Najvise se proizvodi u Afganistanu,Pakistanu,Mijanmaru i Kini.

Takodje se koristi i kod terminalnih bolesnika,kao zamena za morfijum,jer kod njih nije bitno da li ce razviti zavisnost,vec da im se ublazi bol!

Komentari

odakle ti ova informacija? prestani da citas teoriju zavere jer ovo je verovatno napisao neko sto je pao na leverkuzen zadnje kolo

Ovaj iz Mijanmara je najbolji.

Тимотије - генијално:)))

Google is your friend!

http://en.wikipedia.org/wiki/Heroin

Procitajte malo i naucite nesto!

Timotije,
ne cudi me sto nisi znao za ovaj podatak,posto se to ne uci u osnovnoj skoli....Da si isao u gimnaziju,mozda bi ovo znao,bas kao i jos mnogo pametnijih stvari od fudbala i kladionica.....

pa ja ti dao savet a ti se odma vredjas :)

Aaa jebiga, ja hteo da dam plus na timotijev komentar i zajebem se, dam na definiciju. :(

I dalje mi nije jasno kako moze neko da ne zna da je Bayer pustio heroin u promet kao lek i da je to jedna od njihovih vecih mrlja u istoriji....?
Isto bih reagovao,kada bi mi neko rekao da nije cuo da je Sigmund Frojd bio navucen na kokain!
To su istorijske cinjenice!

decko opterecen si drogama,da nisi narkoman?
ovo nije definicija niti sleng,totalno si pogresno shvatio vukajliju,kad citam tvoje definicije imam osecaj da nemas skim da popricas kuci ili na poslu nego dodjes ovde pa se jadas i diskutujes nesto sto se samo tebe tice.
ogranicen si ko terasa

Timotije,
Papane,uporedi svoje pluseve sa mojima i sve ce ti biti jasno......

Nije mrlja nikakva u istoriji. Jednostavno, put u medicini ima svoje uspone i padove, kao i svaki eksperiment. Strihnin je koriscen u borbi protiv malarije, neki lekova koje koristimo u onkohematologiji korisceni su u prvom sv,ratu kao bojni ortovi.

Ali ovako kad se sa dramaturgijom, onda samo moze da zapanji laike.

Put u nauci je dug i nepredvidiv.

Opoidni analgetici su se koristili za smirenje kaslja i "bolji san" kod dece. Cak i danas imaju svoje mesto.
Prema tome, ova definicija je cist senzacionalizam.

ritam vrtoglavice,

Bayer je jedna od najstarijih farmaceutskih kuca u svetu i jedna od onih koje su ustolicile praksu da izbacuju lekove na trziste,pre nego sto ih detaljno ispitaju.To je praksa koju danas praktikuju sve kompanije,cak se desava da lekovi za koje se utvrdi da su stetni,izbace sa jednog trzista,a zatim ih prodaju u zemljama treceg sveta,iako znaju da su opasni.
Slicno je i sa hemikalijama,a svi pamte cuveni DDT,za koji se ispostavilo da je uzasno jako otrovan.Pedesetih su cak i decu polivali sa njim,da dokazu da je neotrovan....
Bayer je onda,kao i sada,bio zainteresovan samo za profit!

Čuo sam neku nezvaničnu priču da je Bayer izumeo Ciklon B, onaj gas koji su nacisti koristili u logorima.

Bullet2

Čuo sam neku nezvaničnu priču da je Bayer izumeo Ciklon B, onaj gas koji su nacisti koristili u logorima.

Bayer je farmaceutska industrija i bavili su se uglavnom proizvodnjom lekova.
Za vreme rata ,Ciklon B je proizvodila firma pod imenom IG Farben,koja je bila konglomerat koji je sadrzao sve bitnije nemacke firme,koje su imale veze sa hemijom.Tako je u njenom sastavu bio i Bayer,Basf,Agfa i mnoge druge i proizvodili su manje ili vise sve sto je Nemackoj trebalo.Oni su koristili i Fiser-Tropov proces za proizvodnju goriva iz uglja i biomase.