Prijava
   

Bežanje sa časova

Aktivnost učenika koji nisu u stanju da pravilno raspolažu svojim vremenom (kojeg nikad nema dovoljno) u skladu sa nametnutim im obavezama, a sve sa ciljem da se ima bolji prosek nego što bi se imao sa redovnim dolaženjem u školu i prisustvovanjem na svim ispitivanjima i kontrolnima.
Prema načinu bežanja, begunci se mogu podeliti u dve velike grupe:

1. Budale - oni koji beže samo da bi odložili neminovnu agoniju kontrolnog ili ispitivanja i dobijanja loše ocene (najčešće keca). Najćešće nemaju ni plan kako će da beže, pa jednostavno odu sa časa kada je bilo predviđeno da nastradaju. Rukovode se prinicpom: Bolje neopravdani nego kec, mada dobiju i jedno i drugo.

2.Kalkulanti - đaci koji smisleno i planirano beže. Vreme koje dobiju bežanjem koriste pametno i uče predmete prema unapred utvrđenim prioritetima. Najčešće izostaju ceo dan, a to pravdaju lekarskim opravdanjima koja mogu biti falsifikovana ili prava, dakle, uz blagoslov roditelja.
"Bolesti" zbog kojih izostaju su veoma čudne, zato što napadaju u tačno određenim periodima, uz trajanje od jedan do dva dana. To su najčešće lakša i akutna oboljenja, kao napad alergije, trovanje hranom. Neki se čak izvlače i sa povredama, uglavnom nogu, obično članaka i kolena. Sasvim logično jer ih povreda ruke ne bi sprečila dođu u školu.

1. Jesi li učio hemiju?
- De učio? Izblejao sam ceo dan u teretani i košutnjaku.
Pa šta ćeš da radiš?
- Ništa, bežim.

2. Zašto nisi bila na kontrolnom?
- Dehidrirala sam i morala sam da idem na infuziju. Zadržali su me
dva dana u bolnici.
Moraš da odgovaraš.
- Znam, naučila sam.

Komentari

Ti neko dobro dete/nastavnički miljenik/uzoran učenik?

Toooo! Pojasnio si neke stvari. Budale neka beže.... a to što neko planirano beži ne znači da je ičiji miljenik!

Jos nikada nisam pobegao. Cak i kada bih bezao, ne bih bezao kao budala vec vrlo smisleno. Samo sam iznerviran kao i vecina onih redovnih jer ispade da smo mi koji ne bezimo glupavi, a ovi sto beze da su pametniji od nas. Definiciju sam napisao sto je objektivnije moguce.

Dobro razmišljanje, u svakom slučaju.

hahahah, dobra... u osnovnoj sam spadao u drugu grupu ali u srednjoj definitivno u prvu!