Prijava
   

bezgresnost

Epitet rezervisan za nadljudska bica (iskljucujuci ona anticka).

Covek kao nesavrseno bice ne moze biti bezgresan pred Bogom, a posebno ne pred SAOBRACAJCEM.

Saobracajac u rutinskoj kontroli zaustavlja unapred dokazanog gresnika.

Saobracajac: Dobar dan, Vasu vozacku dozvolu i licnu kartu molicu.

Gresnik: (Pokunjeno i ponizno izlazeci pred saobracajcev strasni sud pruza vozacku i licnu) Izvolite gospodine.

Saobracajac: (Pocinje da se obraca gresniku koristeci njegovo licno ime kako bi potonji spustio svoj gard i opustio se) Vuce, brzo ste vozili.

Gresnik: Ali nisam, sve vreme idem 40, kao po ogranicenju.

Saobracajac: Da, da, dobro, samo da proverim da li ste sigurni, ali zato sigurno niste vezali pojas.

Gresnik: Kako nisam, odvezao sam pojas tek kad sam se zaustavio, jos se moze videti na mojoj majici gde je pojas bio, evo vidite kako mi je ovde sve izguzvano.

Saobracajac: Aha, vazi, a gde Vam je prva pomoc.

Gresnik: (Gresnik otvara gepek i pocinje da nabraja) Evo, izvolite, pogledajte, tu je prva pomoc, trougao, dizalica, rezervna guma, itd.

Saobracajac: Da, dobro, sve to izgleda u redu, a da li Vi znate da koristite prvu pomoc.

Gresnik: Da, zavrsio sam medicinu, radio sam u Urgentnom tri godine, bio sam u mladjim danima clan tima Crvenog krsta Zvezdara sa kojim smo osvojili zlato na svetskom prvenstvu u pruzanju prve pomoci.

Saobracajac: U redu, a vidim i plin ste ugradili, imate li atest za njega.

Gresnik: Da, izvolite, tu je atest i za plin i za kuku, potvrda sa poslednjeg tehnickog pregleda, a i auto je jos u garanciji, kupio sam ga novog pre tri meseca.

Saobracajac: Dobro bre, sta si navalio sa tom papirologijom, samo pitam, ionako cu da ti pisem kaznu za prljave tablice, zaustavio sam te pored bare, i par kapljica je prsnulo, evo, ovde se, na primer, uopste ne vidi da li je ovo trojka ili osmica.

Gresnik: Ali, ali... pa Vi ste me zaustavili.. ovaj... bilo je cisto...

Saobracajac: Naravno, pisem ti i kaznu sto me zavlacis da si bezgresni vozac, evo j...m se sa tobom vec 20 minuta.

Gresnik: Ali... molim Vas... ja nisam hteo...

Saobracajac: Dakle, ometanje sluzbenog lica u vrsenju duznosti...

Gresnik: (Jecajuci) Molim Vas, ali nisam nista uradio... imam zenu i decu i psa... mozemo li da se dogovorimo nesto...

Saobracajac: I pokusaj podmicivanja...

Gresnik: Ali, molim Vas...smrc..smrc

Dobro je da sad u zatvoru imaju internet, pa mogu da vam napisem epilog ove price, koja je jos dugo trajala. Zaista su bili fini, eto, shvatio sam da sam pogresio, a i gospodin sudija je zaista bio blag prema meni, eto u zatvoru cu biti samo tri godine, deca mi nece previse porasti u medjuvremenu, a zena ce mi valjda biti verna. Naravno, naknadno je zapisnikom utvrdjeno i da sam vozio 130, da sam srusio semafor, da sam udario u kolonu ljudi koji su ispracali jednu gospodju na poslednji pocinak, naravno, za babu je utvrdjeno da je ta cetiri dana bila samo klinicki mrtva i da sam je ja zapravo dokrajcio. Ali srecan sam jer me onaj sudija sad dobro zna, sigurno ce mi dati neki popust, a i kazu da su sezdesete godine najbolje godine zivota, te se ne kajem, osim sto sam mucio onog finog gospodina koji je sve vreme bio u pravu i ovom prilikom mu se izvinjavam za svoje postupke. Zaista izvinite, ZIVELA NARODNA MILICIJA, POSEBNO NJEN ODSEK ZA KONTROLU SAOBRACAJA.

Komentari

Nije mi jasno šta si hteo-posle prvog reda meni, koji uopšte ne ličim na saobraćajca, je bilo jasno da si zabrljao i to debelo. Ne da ti se-netalentovan si za komunikaciju-i to ti je. Ovu zemlju treba da vode sposobni, a saobraćajci daju preporuke nekim tajnim silama koje biraju kvalitetne ljude. I ja čamim u onom drugom zatvoru u koji su uveli internet i čekam da se neko pojavi-hvala ti...;) neću sad da ti kažem za šta sam bio kriv-smejaće se ljudi...