Prijava
   

Bijeg u plavo

Postupak kojem ponekad pribjegavaju djevojke sa smeđkasto-plavkasto-riđim nijansama kose, premalo samopouzdanja i gotovo nimalo ega, u cilju da odjednom postanu poželjniji predmet požude muškaraca. Ovakav iznenadni preobražaj farbanja kose za djevojku prestavlja čin ulaska u svijet u kome će biti više primjećena ili će se jednostavno i sama bolje i zadovoljnije osjećati.

Opšte je poznato da postoje muškarci (i to ne u malom broju), koji upravo takve djevojke posmatraju kao idealan seksualan ili romantičan objekat, pa u skladu sa time ni ne biraju mnogo kakva će njihova buduća izabranica biti, vodeći se onom mišlju - samo neka je plava. A pošto u narodu kruže priče da plave žene, jelte, imaju inteligenciju koliko i šporet Smederevac, onda se muškarci obično prema njima tako i postave.

E na račun toga, kod inteligentnijeg dijela gorenavedene grupacije dolazi do žestokog zajeba. Vidiš, jeste da sada odnekud ima muškaraca okolo nje i da joj neuporedivo više prilaze tupavi i manje tupavi muškarci, fensi izgleda i sa izraženim eksplicitno-seksualnim humorom, ali se ona već tu ne osjeća srećnom jer su njeni mentalni kvaliteti obično gurnuti na marginu. Čak i oni inteligentni, vođeni predrasudama, običo ne smatraju za shodno da pričaju sa njom o stvarima koje bi nju možda i interesovale...

Ostaju joj dva puta. Da se pod hitno prefarba i vrati u sivilo kose i pristojnije društvo, ili da se u potpunosti prepusti bujici poluljombera, spusti nivo inteligenicije na nivo ispod nekadašnjeg ega i zadovolji potrebu da i dalje ostane tu, u centru.

Nažalost, obično bira ovo drugo.

Komentari

Sve je to lepo, ali ja lično nalazim za shodno da se vodim sledećim rečima alternativnog filozofa pragmatika, našeg savremenika, u kategorizaciji žena i sopstvenih preferenci prema istima, koji upitan kakav tip žena voli, reče:

"Ja volim kad je dobra pička", Leprikon, Vukajlija

primena Okamove oštrice u deskripciji tvog filozofskog stava i prihvatanja učenja velikog mudraca Leprikona je van svake dubioze

Ne preostaje mi ništa drugo nego da se složim se uvaženom kolegom, koji je primetio tu, slobodno bih mogao da dodam, moju kolikvijalnu estetsku fintu u izrazu, i, nadasve, takođe da iskažem divljenje njegovim lirskim opisima preferencija epikurejskog upražnjavanja telesnih užitaka sa nežnijim polom, koji, pored neosporivog normativnog, teorijskog doprinosa, sažimaju nadasve i odrežene vrlo pragmatične konotacije. :odlaže naočale na mjedeni poslužavnik pored šoljice Earl Grej čaja na natkasni:

uistinu, ne mogu ništa da dodam osim nemog saglasja sa iznetim tvrdnjama i prećutnog zahvaljivanja za date komplimente - iako ih smatram suvišnim, ipak prija čuti pozitivno mišljenje od strane tako uvaženog kolege :otključava skrivenu pregradu iza police sa sabranim delima Imanuela Kanta i Kjerkegora i vadi dve čašice i flašu Skenderbega:

Alo bre, kakvo je ovo vlasinarbuljavljenje ovde?

čoveče, opet sam pomislio da je ženski autor u pitanju, a već sam jednom istom autoru napisao to isto. Poplava da nisi ti jedna od onih ženskinja koje se predstavljaju kao muškarci na sajtu samo da bi izbegle tone pvt-a?

Који курац пишете вас двојица? :)

čoveče, opet sam pomislio da je ženski autor u pitanju, a već sam jednom istom autoru napisao to isto. Poplava da nisi ti jedna od onih ženskinja koje se predstavljaju kao muškarci na sajtu samo da bi izbegle tone pvt-a?

Samo ih odlično poznajem.

jebiga poplavo, ne vredi da ti objašnjavam ako ne pročitaš barem osam knjiga iz domena filozofije, psihologije i retorike :)

A jel onda mogu da čitam Biljanu Srbljanović-Momčilović i Brankicu onu znaš ono o nekim isajderima, oće li se to računati, tojes oću li biti makar za dlaku spremniji da razumijem vaše palamuđenje? ;)

hm, ako njih dve čitaš moraš kao protivotrov najmanje 32 Šešeljeve knjige inače nastupa ciroza mozga...