Prijava
   

Biti slobodan

Nemoguća misija u današnje vreme.
Niko od nas nije slobodan i nema slobodnu volju. Postoji samo privid slobode i možda tek poneki trag slobode koji nestane i raspline se kao dim koga odnese košava.
Od pradavnih vremena i od samog početka kada su ljudi počeli da razmišljaju, uvek je sloboda bila ta o kojoj se sanjalo i maštalo, a uvek im je izmicala. Kao što senka beži od čoveka tako beži i sloboda. Vidiš je, svestan si da postoji, ali ne možeš je posedovati, ne možeš je ukrotiti niti vladati njome.
Mi sada sve više živimo u svetu Velikog Brata koji ima samo jednu želju. Želi da nas kontroliše i oblikuje po svojoj volji. Bilo milom ili silom on želi da budemo pokorni građani bez sopstvene volje i bez trunke kreativnosti. Želi da nam oduzme pravo na slobodno razmišljanje, želi da nam oduzme čak i onaj maleni trag slobode koji imamo i koji nestaje nošen olujnim vetrovima novog doba.
Draga moja braćo i sestre, ljudski rode. Pokušajmo da sačuvamo u sebi makar jednu malu iskru slobode u svom srcu da bi spremni dočekali neko bolje vreme. Ukoliko ikada dođe.

Svima koje sam ovim pisanjem smorio ja se izvinjavam.
Ukoliko neko od kolega moderatora misli da sam preterao neka ovo SLOBODNO obriše.