Prijava
   

Bitka kod Termopila

Bitka: GRCI vs PERSIJA.
Grka je bilo puno više od 300.Na kraju kada su se svi povukli ostalo je 300 Spartanaca koji su poginuli štiteći ostalima odstupnicu. Tužno je što ljudi saznaju za ovaj dogadjaj putem holivudske budalaštine koja podsjeća na video igricu, a usput je jedna od najgorih interpretacija nekog istorijskog dogadjaja.

Komentari

film 300 nije interpretacija pomenute bitke. radi se o tome da je Frenk Miler kao klinac gledao film o 300 Spartanaca, gde je bio oduševljen tom požrtvovanošću zarad spašavanja ostalih grčkih vojnika. sam film 300 veliča taj poduhvat i inače film je najobičnijeg zabavnog karaktera. svako ko je i na trentak pomislio da je film istorijskog karaktera se žešće zajebao. i pre nego što je film prikazan, sam Frenk Miler je nagovestio da će film ličiti na Grad Greha.

jeste tako sam ja učio u školi a ne ovo

Pa ovi su služili kao brana dok se ostali mobilišu, spreme za bitku. Kupili su im vreme.

госпоџо није тачно, једино што се у филму поклапа са истином је да су сви они изгинули,
јесу спартанци били зајебани, ал није вала њих 300 могло побит све персијанце,
њих 300 је остало на крају како би остали грци могли да побјегну.

Nisam ja ni gledala film, pricam o istoriji. Koliko ih je bilo, to je diskutabilno. Broj je svakako zaokruzen na 300 iz cisto epskih razloga, a ja ne vidim ovde da sam igde rekla da ih je bilo 300 da bi me ti pobijao i ne vidim sta je netacno u onome sto sam ja rekla: prvo, zavukli su se u klanac (da vidim kako bi sa losim brojcanim odnosom prosli na otvorenom polju...), drugo, to je bio last stand. Vojska tad moze svasta da uradi, cak i ako je ima malo.

zajebite istoriju, film je pravljen po stripu koji je fikcija :)