Prijava
   

Bivis i Bathed

Beavis and Butt-Head, poznata crtana serija, nastala u produkciji MTV-a na kome je i počela da se prikazuje karajem osamdesetih godina dvadesetog veka. Sama serija prati dva lik, od kojih jedan nosi majicu Metallice (Beavis) a drugi AC/Dc-a (Butt-Head). Tokom svake epizode, priča se svodi na njih dvojicu koji sede ispred TV-a, gledaju Metal/Rock spotove i komentarišu ih svojim poremećenim poimanjima sveta i pogleda na isti. Takođe, svaka epizoda ima i neku radnju, odnosno prati dogodovštine ova dva zgubidana kroz srednjoškolske dane.
Sama serija je parodija. Ali, ne na metalce generalno (kako svaka šuša misli) već na predrasude koje postoje o metalcima (glupi, retardirani, kreteni, maloumni, uvrnuti), a naravno i parodija na šačicu onih koji misle da pojam metalca predstavlja razlog da prave budale od sebe.
U svakom slučaju, sama serija je bila vrh (mislim da se nove epizode više ne snimaju) i smešnija mi je od gomile komedija koje su nekima toliko urnebesne. Takođe je snimljen i dugometražni film "Beavis and Butthead Do America" gde se ta dva klipana totalno najebu američkim šerifima koji, kao i većini jenki filmova, zbog zabune jure pogrešne likove.
Isto tako je urađeno i par epizoda gde su njih dvojica kao pankeri, kao hip-hoperi, ali nisam imao prilike da ih pogledam.

Meni je u sećanju ostala epizoda u kojoj oni gledaju spot od Nirvane "Smells Like a Teen Spirit", kada u sceni u kojoj domar škole u kojoj se odigrava spot čisti pod, a Bathed u tom trenutku "izvaljuje": "Haha, Bivisov ćale", a ovaj mu odgovara: "Začepi Bathede!". uz ono krkljanje koje je karekteristično za njihov govor.

Komentari

Obozavam ih :)

A krkljanje je kvlt

excelent...

Iznenađen kako je loše ocenjeno...

+ od mene