Prijava
   

Bivo

Tekućina, opšte poznata kod nas kao pivo. Arapi ga ovako zovu zbog jezičke disfunkcije prilikom izgovora slova "p". Inače, u Arapskom svetu se koristi kao najuniverzalnije konvertibilno sredstvo plaćanja za bilo koju uslugu ili servis.
Velika cenjenost i važnost istog dolazi zbog tradicionalne religiozne zabrane alkohola muslimanima, a pošto nisu baš svi radi da ispoštuju istu, snalaze kako znaju i umeju. U većini zemalja Bliskog Istoka (osim Saudijske Arabije, gde je alkohol totalno zabranjen pa se za uvoz istog koriste razne domišljatosti, kao u jednom slučaju gde je umesto ulja u transformatoru bilo 100l viskija) je moguća kupovina istog samo uz odgovarajuću dozvolu, uz mesečni limit, i naravno dokaz da nisi musliman.

-Naser, habibi, može jedna viza, moja devojka dođe?
-Može viza habibi, sve za moja drug može, bukra inšala, ti moja prijatelj...daj dva karton bivo...

-Ivan, habibi, ti moja najbolja drug, može jedan nova kompjuter za tvoja drug?
-Može habibi, kako da ne može...Daj dva bivo i može odma.

Komentari

i naravno dokaz da nisi musliman

Tačno sam te zamislio kako vadiš kitu na šank...

otkud znaš da je to pouzdan dokaz? :)

jes' vala, Jevrej ne može da dokaže :)

zbuniste me na brzinu

umesto ulja u transformatoru bilo 100l viskija

a jes?

men tako rekli moje kolege elektricari..oni lazu mene ja lazem tebe...misliim da je bio neki manji trafo, mozda 100kva ili max 500kva :)

meni lik iznosio domaće pivo od narandže, kaže da ga naučili u Libiji kako se pravi :)

ne postoji trafo od 500kVA. niz je sjedeci (pocinjem od 100kVA)
100-160-250-400-630-1000-1250-2500
za 10/0,4 ja veci nisam sretao mada sam cuo da rusi prave i vece.
ali dobra prica mada malo vjerovatna.
ja znam covjeka koji je na trafo ulju przio jaja. jos je ziv.

Plus od autora koji je zaposlen kod Egipčanina, konverzacija u primjeru je baš onakva kako i pričaju.

da..imam i te price od starijih kolega da od svega, ali od svega sto ima secer naprave alkohol...od urmi..od pomorandzi..od banana..ma sta ti padne na pamet..jos to bude lekovito ko nase dunjevace i kajsijevace :)

u zatvoru ga prave i od govana, tako sam ja cuo. a stara dalmatinska koja se prenosi s oca na sina je "vino se moze i od grozdja napraviti"

Urbana legenda u Krajini za vreme rata - uzmu prasiće, tri dana čiste od koncentrata i onda nedelju dana hrane čistim zrnom kukuruza, zrno u njima prevri ali ne mogu da svare, oni pomešaju govna sa divljom kruškom i ispeku govnovaču, a prasiće pojedu. Pio sam takvu rakiju pa mi ispričali. Kad podrigneš k'o da si se usro...

pani...sorry nisma energeticar, al moram da te ispravim posto (jbg, nije to tema znam, ali ipak...) ali ovde su drugi naponski nivoi....imas 0.415 pa onda ide 11kv, pa 33 kv pa 132 pa 220 pa 400kv od skora pravimo...po BS-u se radi...tako da imaju i trafoe od 500kv ;-) mislim da su 11/0.415 ali moze da se desi i da je 33/11, mada njih sam obicno vidjo od par MVA... ljudi, znate me, moro sam tehnicki da ispravim coeka posto se verojatno nije sretao sa britanskim usranim standardima, poserem im se u BS vishe puta uzduz i popreko... :)

moguce za druge naponske nivoe. nisam nikada radio van ex yu. kod nas su 0,4-10(20)-35-110-220-400kV.