Prijava
   

Blokovi do Tokija, Zemun do Pinokija!

Srce pumpa, krv ključa, vratna žila bije ritmom hiljadu bubnjeva, dok se iz grla hiljada mladih, napucanih momaka otima ovaj stih ponosa i lokalne samouprave! Bohore, decxko, pokrij tu tetku na plećki, Smare, ljepoto, omaži taj majonez sa bicepsa - ovde je primerke napucala brza hrana a tetovirala priroda...ili ćale, dok je još bio u mogućnosti, phahaha. Gde je to "ovde", pitate? Znajte, tako nešto se ne pita, hnjo. Tako nešto se ZNA i to, ako ne iz nekih drugih razloga, onda zbog radi lične bezbednosti. Ono, matori, kročiš u verovatno najopasniju teritoriju na svetu, tu endemsku beogradsku opštinu (otkinuće me zbog ovog "beogradsku", al' zaslužio sam) naspram koje i Bronks, i Harlem deluju k'o amiške vukojebine a brazilske favele kao godišnji odmor za vaše unutrašnje organe, nači, ne bi bilo loše znati gde i dokle se ta teritorija uopšte prostire. Što se ortodoksnih Zemunaca tiče, tu dileme nema: na severu je sâmo nebo granica, dok je na jugu to čuvena i po svemu legendarna palačinkarnica "Pinokio" u Karađorđevoj ulici, ta mitska "point of no return" kota, to omiljeno fast-food stecište zemunskih lobanja s početka ovog oproštajnog pism...NAČI, BATEEE, SAD SI REKO BEOGRADSKA OPŠTINA I NIKAD VIŠE, ŠČUO???

Razbijene lobanje i sa dvadesetak kopči preko celog bića, pišem ovaj primer i pitam se šta mi je sve ovo trebalo. Ja sam samo hteo da informišem buduće naraštaje i, možda, spasim par usijanih glava. Ovako zamalo izgubih onu sopstven...e, jebiga, eno ih idu Bohor i Smare, moram palim u ilegalu. Drž...

Komentari

Profe, skratio si mi ga dole dobrano!

Zemun, mislim... Uz reku je Zemun do hotela Jugoslavija (uključujući i hotel).

Nemam pojma čemu ovoliko tužakanje, Zemun je jedan predivan Vojvođanski gradić, pun parkova i znamenitosti, sa izuzetno ljubaznim narodom. Kad god sam bio sjajno sam se proveo, jedino mi malo nejasno što se onaj saobraćajac onoliko štrecnuo kad sam podigao ruku da počešem ožiljak...

Kakve veze imaju Bohor i Smare sa Zemunom?

Pa, nemaju,upravo je u tome poenta, jebote:)

Ja znam za ove granice, Agi, a mislim da Zemun nema ama baš nikakve veze sa Jugoslavijom, ni hotelom, ni onom drugom lol:)

Grešiš, Profe, znaš preloše granice. To možda kažu ovi tvoji "ortodoksni" Zemunci, koji i nisu Zemunci, pa jedu u "Pinokiu", umesto u restoranu "Lido", recimo (proveri gde je u odnosu na Pinokio, a onda konsultuj i neke mape opština)...

Daj, što se odmah ljutiš, pa baš sam lepo raspoložen danas:)

au Profe, nije ti trebalo da oduzimaš teritoriju... mada, kapiram da je za štapić dovoljna i jedna ruka :)

Zemun je jedan predivan Vojvođanski gradić, pun parkova i znamenitosti, sa izuzetno ljubaznim narodom

Zemun je jedan malo ružniji vojvođanski gradić - dovoljno je blizu Beograda da je turska kasaba uspela da ga nagazi i ostavi traga.
U Vojvodini ima mnogo lepših gradova u kojima je Marija Terezija izdominirala ;)

I ja sam raspoložen, ali kad već hoćeš da ti definicija ima i edukativnu notu, neka makar pravi podatak stoji u komentarima ;)

A Mortriša će da me ljuti, kako je krenula :)

Zemun je jedan predivan Vojvođanski gradić

Koliko je Zemun u svakom pogledu dominantan nad svim ostalim delovima ove zemlje +

Kažem Nati da se ne ljuti, znam ja da ti nisi ljutica, matori:)

Elem, da se ogradim - ja mislim o Zemunu sve naj, odatle mi keva, tu sam sebi našo ženu (anti-Zemunku) i mnogo gotivim kafane, muzeje, opere i ostale znamenitosti, Gardoš mi, fazon, omiljeno mesto u BGD-u...posle onog vidikovca od "11. Aprila", naravno:)

Profe, kao što vidiš, oduzeo si najmanje 900m, a zapravo ima tu još par stotina. Nije malo za jednu definiciju.

Blokovi do piramida, Zemun do "Lida"!

Malo te vadi ova rima. Malo.

Zemun je jedan malo ružniji vojvođanski gradić - dovoljno je blizu Beograda da je turska kasaba uspela da ga nagazi i ostavi traga.

Svaki Vojvođanski gradić je predivan, e sad, što je Zemun u pograničnoj zoni to nije do Zemuna :)

A da, no koment!

Toliko me je sablasnula gore citirana rečenica, da sam zaboravila da je iskomentarišem.

"Malo" is good:)

Svejedno danas dirigujem jednom rukom, druga mi se nešto ukočila, valjda spavah na njoj, štali...

Ahaha, dirigentski sleng za "pišem ti levom rukom".

Šta se sekiraš, posle šetnje do Lida, hranioci golubova omogućiti ti da nahraniš i ribice.

Jedan Prof je morao biti ubiven! +

život je stari šlep
dok sunce sija nama

Svejedno danas dirigujem jednom rukom, druga mi se nešto ukočila, valjda spavah na njoj, štali...

Teniski lakat?

Hahahaha, ne, jebote, zaspao sam na ruci (levoj, Agilni) i i dalje mi je utrnuta pomalo, jeziv trip...

Kao rođeni Beograđanin (5. generacija) koji živi u krugu dvojke, reći ću vam nešto o Zemunu: to je jedna selendra koja nema ni tramvaj. Mi, viša srednja klasa iz starog Beograda, s pravom gledamo nipodaštavajuće na nesofisticirane žitelje (pri)gradske opštine Zemun. Pogledajte samo Popis iz 2011: u Zemunu živi čak 5.599 ciganskih Roma, a u Starom gradu samo 116. To govori nešto. Njima urbanost prosto nije u genetici. Veoma je lako uočiti Zemunca u svom neprirodnom okruženju (grad): trenerka, AirMax patike, kajla i obrijana glava. Kao što veli moj deda, profesor u penziji: "Možeš da isteraš Zemunca iz grada, ali ne možeš da mu ga uteraš".

Valsinarb90, ekspert–autor, promoter Mira, Ljubavi i Tolerancije

Zemun je jedan malo ružniji vojvođanski gradić - dovoljno je blizu Beograda da je turska kasaba uspela da ga nagazi i ostavi traga.

Центар Земуна ме доста подсећа на центар Јагодине. Колико знам Тошин Бунар и Гоце Делчева су границе између Новог Београда и Земуна.

Иначе... Земун je најлепша београдска општина! Лолололо

Колико знам Тошин Бунар и Гоце Делчева су границе између Новог Београда и Земуна.

Loše si informisan :)

Dakle, profe, ti si zemunac :)

Imam druga koji je živeo preko puta Juge i kad mu neko slučajno kaže da je to Novi Beograd, odma' vadi mapu i dokazuje :)

... Ili nisi. Sad citala komentare :D

Loše si informisan :)

Онда Тошин Бунар и Париске комуне до кружног тока па кроз Алексиначких рудара до Хотела "Југославија". Одатле почиње Земунски Кеј.

Granica seče Tošin Bunar, nikako ta ulica nije granica. Isto važi i za Goce Delčeva, koju si pomenuo. Linija ide cik-cak. Evo, ovde su granice najpreciznije (mada su ograničene ovom kružnicom ka severu i zapadu, ali na tu stranu je ionako "nebo granica").

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zZ8OKqckalZ8.ksQo2GairO24&msa=0

Džona Kenedija je granična ulica

Retenzija je na toj strani poslednji kraj Zemuna.

Nije jedna ulica granica, nekoliko ih je i to skoro nijedna nije granica celom dužinom. Eno, pogledajte lepo :)

Јеботе, Нови Београд и Земун су дељени к'о Превлака. Лололо

Da, nego je Džona Kenedija onako više po dužini Zemun od Goce Delčeva. Tu je samo 11c još Zemun, a onda kreće Paviljon.

Dobro, jeste Dž.Kenedija al tu nema nijedan "objekat od značaja";)