Prijava
   

Boem

Čovek koji se razlikuje od običnog pijanca, ne samo po količini unetog alkohola u organizam, već i po kompleksnosti pijanstva opisanog kroz periode.
Klasicizam-umerena i jednostavna faza u kojoj subjekat još uvek zadržava elemente razuma i ne remeti ih značajno. Takoreći-u stanju je razgovetnim govorom da opiše blaženstvo kojem se približava.
Realizam-faza u kojoj subjekat realno sagledava posledice svog stanja. U realizmu, boem je svestan da ga kući čekaju deca koju je on pre dva sata trebalo da uspava i žena koja će, realno, da napravi glasni skandal.
Romantizam-najljubavnija faza, gde naš boem iskazuje ljubav svima oko sebe, najčešće rečima-kume, volim te ko brata, ja bih za tebe život dao, metak primio, njivu prodao...Faza gde platonska ljubav prelazi u rečima objašnjenu platonsku ljubav, usled nemogućnosti da se dela prikažu.
Barok-faza gde naš boem polako saznaje sve boje sveta gde nastupa preterani kič u njegovom mozgu i gde on polako izlazi iz okvira svake faze sa pretpostavkom relativne greške da postoji još jedna.
Humanizam i renesansa-naš boem, usled mračnog doba, pronalazi interesovanje za dubine prostora i za približavanje patosu kao delu istog.

Žena 1-da si videla samo onog mog juče...došao molim te, mortus pijan...zamisli, vajni mi je on radnik...kakav primer deci pruža...i ja mu naravno rekla da je džukela i pijandura na šta je on drsko odgovorio da ga ne vređam! Da je alkoholičar...eto ko će da spava na kauči!!!
Žena 2-ha! Znam i ja tvoje muke. Ovog mog pre neki dan doneli obeznanjenog...Čovek pesnik...ne može da bude pijandura. On je boem ...kroz sve faze prolazi redovno ! Đura mu nije ravan.