Prijava
   

Boldovanje devedes' prve i devedes' druge

Psihološka igrarija podlih i manipulativnih medija, koja se odigrava negde u vreme održavanja finalnih duela Lige šampiona, FIFA klupskog svetskog prvenstva, ili pak, košarkaške Evrolige. Za cilj ima isticanje davnih uspeha naših klubova, ali, što je još važnije, buđenje nacionalne svesti kod jebenog Milorada, prosečnog Srbende, koji je navijač jednog od dva Titova blizanca i koji može sa ponosom ustati i debelim, masnim prstom uperujući u novinski članak, reći da smo mi, 'vako mali i pišićni, zapravo nebeski narod, kad se tako možemo naći rame uz rame sa bogatim klubovima iz zemalja koje su zle, svetske sile, ali ne da bismo sa njima bili jednaki, već da bismo pored njih štrčali i bili boldovani. Bre!

Svaka čast Steaui, ali to su smrdljivi Rumuni i tu anomaliju već ne umemo da objasnimo.

Naravno, prećutkuje se podatak da je današnja Liga šampiona tada bio smehotresni Kup šampiona, da je FIFA klupsko svetsko prvenstvo, ranije bio jednovečernji Interkontinentalni kup, a da je Evroliga bila takođe Kup šampiona. Sve takmičenja potpuno drugačijeg formata nego danas. Danas, kada srpski "velikani" ne mogu ni da prismrde evropi i svetu. Te se stoga u novinskim stupcima isključivo navode "dosadašnji šampioni", jer ukoliko bi se navodio tačan naziv takmičenja u današnjem obliku, mesta za srpski ponos ne bi bilo.

- Šefe, završavam tekst o nekadašnjim pobednicima Fifinog klupskog prvenstva.
- Daj da vi'm... E bre, ne možeš Crvenu zvezdu napisati malim slovima!
- Pa dobro, boldovaću je onda, mada mislim da ne bismo ni trebali da navodimo pobednike pre 2005. To je tada bilo drugo takmičenje.
- Slušaj ti, bezobrazniče, radiš ovde na određeno i nemoj se igrati sa mojim živcima! Ne da ćeš srpski ponos da bolduješ, već ćeš i da kapslokuješ, nanu li ti naninu!

:u sutrašnjim novinama:

Dosadašnji prvaci sveta:
.
.
.
1989 - Milan
1990 - Milan
1991 - CRVENA ZVEZDA BEOGRAD!!!!1
1992 - Sao Paolo
1993 - Sao Paolo
.
.
.

Komentari

Kad ga pre iščita? :)

Da se zna bre lololo
+++

Misliš li da italijanski mediji bolduju svoje prvake Evrope svake godine? :)

Ma jok, njima to ko Bonđorno :)))

до јаја :Д +

Koji vam je, bre? Očekivao sam za promenu neke negativne komentare. Što sam koji moj dirao u SRBstvo, kaćete samo da me hvalite?

Zanimljivo ovo, reče Sloba na oproštajnom govoru, doćemo do toga da ćemo se stideti svoga a slaviti tuđe, izbegavati svoj a sve više koristiti tuđi jezik.... kontam da ima veze i sa ovom def.

Da li ti stvarno misliš da to neko namerno ističe, a i ako ističe namerno šta je tu uopšte loše?

Vrhčina, nego šta. +

da neki ljudi citaju cele defke ovo ne bi imalo nijedan minus ++
mislim da sam jednom pokusao ovo da napisem ali nikako ovako efektno XD

A sada Jutujubaški komentar:

Minus su dali navijači Steaue, kojih je Vukajlija puna lololololo

@IDbol

Pazi, nije da nisam sa radošću proživeo te uspehe, što Zvezde, što Partizana. Srbin sam, pa mi ne treba podsećanje kako smo nekada bili dobri, jer samo pojačava svest o tome kako danas nismo.

Ovo je moje prvo podrobnije razmišljanje na tu temu i uopšte nepotrebno isticanje svojih uspeha, za koje zna svako normalan ko je te novine i otvorio. I da, mislim da se to namerno ističe. A onako, mogu sažeti ovu pojavu i u jednu rečenicu, ako će biti jednostavnije - Ide mi na kurac.

Loksi, Boske, hvala.

Džoni, izvinjavam se svim navijačima Steaue, ništa lično ;)

Јако добро брате, јако, добре и оцене +

А јес добра...лололо Крс

Zahvaljujem. Ono, ocene i bolje nego što sam očekivao.

@Agilni,

Pa pazi, sebično razmišljaš. Ako se provlači kroz medije normalno je da se provlači ako se priča o istorijatu recim LŠ. Koliko dece prati LŠ, red je da znaju da smo nekada bili vrh, i to najjačeg revropskog takmičenja u to vreme, ekvivalentu današnje LŠ. Kao što forsiraju Novaka pa se otvaraju tensiki centri i klinci kupuju rekete tako isto naši klinci više vole da igraju fudbal ako znaju da je neko naš šampion. Dosta slično je i u porodici, ako ti je neko od roditelja završio faks mnogo su veće šanse da će i njegovo dete bar pokušati da ga završi.

Još jednom, to što to tebi ide na kurac je apsurd i apsolutno nebitna stvar, mnogo bitnije od toga jeste osvojena titula i nada da se sito jednog dana može ponoviti ili Zvezdi ili Partizanu, nebitno.

IDbol
Pa pazi, sebično razmišljaš.

Niko mi titulu prvaka Evrope neće oduzeti, nikooo! ...elem, nisam skapirao šta je sebično.

Koliko dece prati LŠ, red je da znaju da smo nekada bili vrh

Ne brinem da mu je ćale već nabio crveno/crno-beli šal odmah po rođenju i da je u detinjstvu imao problema sa disanjem.

ako ti je neko od roditelja završio faks mnogo su veće šanse da će i njegovo dete bar pokušati da ga završi.

Upravo to. Sve je deo vaspitanja. Koji će mi novinar da ističe to? Kao da smo posebni... dovoljno je što će mi ćale napričati. A nije da neću videti i kad je napisano malim slovima. Ako ništa, tada smo jednakiji u tom novinskom članku.

nada da se sito jednog dana može ponoviti ili Zvezdi ili Partizanu

Daj, Bože. Međutim, to se ne radi nerealnim veličanjem prošlosti.

ULTRAS BUKUREŠT!!!11"!!!!

Rekao sam da sebično razmišljaš zato što si zbog ličnog hejta prema novinarima napisao defku i preuveličao situaciju!

Znači tu u suštini gajiš kao neki hejt prema sportskim novinarima koji podsećaju (čitam novine i ne viđam taj sindrom o kojem ti pričaš već mislim da si ovo naređao kako bi sastavio zanimljivu defku i pokušao napraviti fenomen od nečega što zapravo nije) na stare uspehe naših klubova i automatski izvlačiš zaključak kako je to loša stvar?

Ne zanm, kako hoćeš, ali mislim da si se baš onako nalupao i bespotrebno iskritikovao tuđe uspehe samo zato što tebi ide na jaje informacija da smo bili prvaci i da sa vremena na vreme to u nekim novinama biva ponavaljano!

(čitam novine i ne viđam taj sindrom

Onda si jedini.

Čekaj Johnny, ajd reci mi stvarno, koliko si puta u novinama video boldovanim slovima da je Zvezda baš boldovana? I u kojim novinama?

Otvori samo današnje.

Da, verovatno je već na naslovnoj!

Sindrom vukajlije, koliko sam do sada primetio, jeste pravljenje jako bitnih stvari od nebitnih samo kako bi se nešto pisalo. Ja razuem defku, ali njena poenta, po meni je pogrešna.

I da, ovo uopšte nije daleko od istine:

Znači tu u suštini gajiš kao neki hejt prema sportskim novinarima

I ne samo sportskim. Posao kojim se bavim, ali o čemu neću sada, mi daje i za pravo da o većini novinara mislim sve najgore.

Pa ovde je često i poenta u preuveličavanju različitih pojava, lepo si primetio. Veruj mi, bio sam jako blag u pisanju ove definicije. Ako ne vidiš poentu, ja bolje od ovoga ne mogu.

koliko si puta u novinama video boldovanim slovima da je Zvezda baš boldovana?

Mnogo puta i u svim sportskim.

Haha, ali nisu sprotski klubovi krivi, niti Titovi sportaši zato što novinari teže nekom senzacionalizmu, tj jest što se na najjadnije načine trude da povećaju gledanost/čitanost! :)

Ko ovde uopšte krivi sportske klubove? Da ti pročitaš još jednom?

Haha, pa ti, na način što kroz loše obavljan posao novinara skrećeš pažnju kako se zbog tuđeg uspeha neki seljaci Srbi razmahuju masnim prstima i sl. Da prepraviš defku? :)

PEVALA JE TAD CELA PLANETA DA JE NAŠA ZVEZDA PRVAK SVETAAAAAAA

+++

Opet ne vidim gde kudim klubove? Naravno da neću prepraviti definiciju. Kad baš vapiš za tumačenjem, tu je primer Milorada, onoga koji se loži (ili bi se ložio, super ako ih nema takvih) na to nepotrebno boldovanje, blizak i urednicima po partijskoj liniji, kojima je novinarstvo isto kao i za vreme pokojnog Slobe, kojeg si pomenuo. Meni, kada je do istorije, ne treba mi Sportski žurnal da me podseti, kao da ne znam. Snimao sam čitav Final four 1992 na VHS i prebacio na DVD, a tu je i YouTube. Ali to, da mi novinar svake godine u ovo vreme podebljava CZ i Partizan u fazonu "vidiš, tu smo i mi nekada bili", smara me. O tome i pišem.

Ako je po tebi definicija suviše lična, to je ok. Ali možda će se neko i poistovetiti.

Korektna odbrana stava, za svaku pohvalu!

Ali mislim ovo kao Milorad, pa apriori bilde sa masim prstima, pa Titovi sportaši.... previše negative :)

U suština ok je defka nego dosadno bre nedeljomj, odo nešto raditi...

Ја кад би бијо власт, ја би уложијо пола милијарди у један клуб а пола милијарди у други, онда би један освојио љигу шампињона а други љигу уефа, то би замазало очи народу, док би ја покрао преостале милијарде и запалио у мехико!

IDbol, zapalih juče. Uglavnom, razumeli smo se, nedelja je baš dobro došla za 'vaku prepisku :)

Enemy, taj rad!

Iiiii od tada ne pratim domaću ligu. Prosto, uvreda za inteligenciju zvati ONO fudbalom. Jeste, i ja sam pre 20 godina imala sve petice i bila uzor i blablabla. Koga je bre više briga?

Jezzillia, baš tako. U tome je i poenta. Hajde da i dan danas držimo neki nivo, ali ovo mi je isto kao da pokazujem slike iz osnovne škole i vičem, "vidiš kako mogu da imam i sportsku liniju", poništavajući to što sam sada debeo.

Ma luda sreća da je Juga '32 bila treća u svetu, inače bi za svaki uspeh posle '60-te turali ceo spisak. Samo da nas potkači spisak da smo bili neko i nešto. Sve u svemu, za jedno 5 godina će biti preveliki spisak da stane i Zvezda.