Prijava
   

Bože pravde

Kao što su deca saznala u školama,a neke starije osobe u vestima nekad davno(kad su promenili staru,jer im je dosadila), ovo je naša himna. Medjutim, postavlja se pitanje koliko ona zaslužuje mesto obeležja države. Jelte, himna je predviđena da budi nacionalnu svest...a ova naša kod mene budi sažaljenje. Iako je kompozicija dobra, tekst mi nije na mestu. Naime, kroz celu himnu se pominje kako Bog mora da nam pomogne,da nas nahrani,da nas spasi...Brate Srbine, pa ne možeš čekati Boga da uradi sve za tebe. Neće se ništa samo od sebe desiti. Uradi nešto po pitanju života u govnima, nemoj čekati zvezde padalice kako bi digao bunu protiv dahija. Nemoj gajiti kupus tamo gde bi trebao kukuruz, pa ćeš imati da jedeš.Nemoj misliti da je naš bog ustvari Hermes i da će tvojim kopačkama podariti brzinu,treniraj više. Jer, u suštini, ako i postoji, mislim da on ''ne mora'' ništa da uradi izuzev da tamo gore pije koktele i umire(?) od smeha.

I još jedno mi smeta: naziv koji ukazuje na politeizam. Ako postoji bog pravde,verovatno su tu i neki bogovi nepravde i bogovi kiselog kupusa.

-Matori,ustaj...himna se peva.
-Hoću, zabole me...ovim našim fudbalerima ni Bog ne može pomoći.

Komentari

Браво... Имао сам на уму нешто слично, али никада нисам спровео у дело. ++

Odlično!

Brate Srbine, pa ne možeš čekati Boga da uradi sve za tebe. Neće se ništa samo od sebe desiti. Uradi nešto po pitanju života u govnima, nemoj čekati zvezde padalice kako bi digao bunu protiv dahija.

ау, откинуло! +

I nadasve Bog kiselog kupusa! :)
Meni se inače sviđa ova himna, mada ne bih imao ništa protiv da vrištim vostani serbije.

Vostani Serbije
davno si zaspala
u mraku lezala,
sad se probudi...