Prijava
   

brojanice

Religiozni nakit koji služi različitim svrhama :
- loši studenti Bogoslovije na njima graviraju puškice (đavoli jedni goreće u Paklu)
- dobri studenti Bogoslovije ih koriste umesti teza za preslišavanje (anđeli jedni uživaće u erkondišnu Raja)
Obe kategorije završavaju Bogoslovski fakultet misleći da su to cenovnici popovskih usluga, takoreći abakusi za brojanje para po izgovorenoj ili otpevanoj molitvi.

Komentari

Odlicna definicija,ali koliko vidim,nasao se jedan dusebriznik koji ti je lupio minus.Ima dosta jadnika koji odmah staju u gard,cim se pomene bilo sta sto ima veze sa crkvom u negativnom ili saljivom kontekstu.To nisu ljudi,vec krpe ,koje zasluzuju da se njima brise usrani pod...
+++

A dobri losi i pobozni dizelasi? Koliko sam samo klinki video da furaju zlatne srebrne ljubucaste boje brojanica, davno to kod nas su prestali da je nose samo oni koji je koriste njenoj osnovnoj nameni, sad je ona vise kao modni "detalj", kic, kemp jbt:)

Talentovani, uvek se nađe neki Ned Flanders da pokvari zabavu.
MOTIKA to jeste ružno, ali je izrazito gadno što se takve narukvice prodaju u crkvi ili ispred crkve, zapravo ni to ne bi bio problem da se ne insistira na nekoj ortodoksnosti, tradiciji i lažnom pravoslavlju. Nemam ja ništa protiv da se crkveni motivi ubacuju u modu, da sve bude takoreći produhovljeno, ali mi smeta kada se popovi nešto mršte i pričaju na crkvenoslovenskom tobože i ne priznaju da bi sve bilo lepše kao liberalnije.

Ma naravno, nego ja se nesusdrzah da dodam jos dva primera koja bas bodu oci, ne sto se nisu nasla u definiciji, nego meni licno bas smetaju kada vidim tako nesto.

Uuuu vel'ka slova, plus da prsne.

Tulumbac ja uvek prihvatam konstruktivnu kritiku