Prijava
   

Buržoaska revolucija

Nezadovoljstvo naroda iskazano kroz oružani vid borbe, da sa vlasti skine bogate tlačitelje, i da uvede novi poredak u kome će radnici voditi glavnu reč.
U Srbiji: Srušiti socijalni poredak, i dovesti kapitaliste na vlast, tako da radnici izgube radna mesta, socijalno osiguranje, i dodju na ivicu ljudske egzistencije, uvodjenjem demokratije.

Primer je očigledan i sveprisutan.

Komentari

Samo ne znam sto se zove burzoaska, kad su burzuji skinuti sa vlasti, mislim u Francuskoj, krajem 18. veka. Ti si izgleda neki komunjara, jel?

Ne, naprotiv, ceo život sam imao samo najeba od strane njih, čekao sam da padnu, ali, dočekao sam još veće zlo. A, zove se buržoaska, zato što su radnici rušili buržoaziju, Bastilja itd...Poenta je u nelogičnosti strana.

Ne znam, brate, sto si docekao gore zlo, meni nije da je idealno, ali je svakako bolje nego kod Slobe-Zlobe.

E, vidiš, nesreća je to, što ja znam šta je bilo PRE Slobe, ali, kako god da okreneš, uvek ide na gore.

E, vidiš, nesreća je to, što ja znam šta je bilo PRE Slobe, ali, kako god da okreneš, uvek ide na gore.

To ti verujem, znam i ja da bilo pre njega bolje, mnogo bolje, nema ko mi o tome nije pricao, svi hvale to vreme, ali jbg, ima jos mnogo da prodje dok ne dostignemo taj standard.

Teško, ali, nada umire poslednja; niko se ni onda nije nadao da će se desiti to što se desilo, pa, valjda ćemo i to dočekati.